- 4 Ağustos 2023
- 130
- 14
- 13
- Konu Sahibi lxldurittolxl
herkes ufak tefek manipülasyonlar yapıyor ilişkilerde söz ettiğimiz karşı tarafı ruh sağlığından ve algılarından şüphe ettirecek boyutta bir psikolojik tacizTedavi olun önerileri loading..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
herkes ufak tefek manipülasyonlar yapıyor ilişkilerde söz ettiğimiz karşı tarafı ruh sağlığından ve algılarından şüphe ettirecek boyutta bir psikolojik tacizTedavi olun önerileri loading..
Tedavi olun önerileri loading..
Yansıtma yap yani aynısını.herkes ufak tefek manipülasyonlar yapıyor ilişkilerde söz ettiğimiz karşı tarafı ruh sağlığından ve algılarından şüphe ettirecek boyutta bir psikolojik taciz
herkes ufak tefek manipülasyonlar yapıyor ilişkilerde söz ettiğimiz karşı tarafı ruh sağlığından ve algılarından şüphe ettirecek boyutta bir psikolojik taciz
İnanın mücadele edecek gücüm kalmadıYansıtma yap yani aynısını.![]()
yukarıda örnek verdim gaslightinglerine . Kesinlikle haklısınız ben de düşününce bu sonuca varıyorum ama bir şey de gitmeme engel oluyor gibi hissediyorum.yaptığı şeylere örnek verebilir misin? benim bildiğim gaslighting eşyaların yerini değiştirir sen kendinden şüphe edersin buraya mı koydum diye ve bunun gibi ya da daha ileri akıl oyunları yapar seni akıl sağlığından şüphelendirecek şekilde. bu adam terapiyle ne kadar düzelecek ki? bir süre düzelmiş gibi yapacak sadece. ömür boyu güvenemeyeceğin bir adamla işin ne? çocuğuna da sana yaptığı manipülasyonları yapmasını göze alıyor musun? seni manipüle eden ilerde sana karşı çevreyi, çocuklarını da manipüle edebilir. çok tehlikeli bu insanlar.
Buldummİşte direkt tek kelimelik birşey yok bulmak lazım![]()
BuldummGevşek-ül reddiyet
![]()
ShahahahahahahaNasıl buldun kız hiç aklıma gelmicek birşey aklımda da tutamam zateen![]()
Allah askinabunlarin anlamı ne bana söyler misin, ben bunu yeni duydum :)Bende az değilim haaadamın gaslightingden girer lovebombinginden çıkarım.
![]()
Ee öyle dil emek isterNasıl buldun kız hiç aklıma gelmicek birşey aklımda da tutamam zateen![]()
Allah askinabunlarin anlamı ne bana söyler misin, ben bunu yeni duydum :)
Allah askinabunlarin anlamı ne bana söyler misin, ben bunu yeni duydum :)
Kralını yaşadıkBirde Breadcrumbing var bu çok çirkin ve dikkatimi en çeken manipülasyon tekniği Ekmek kırıntısı yani.
Kırıntı kırıntı şeklinde sevgi vermesi ilgi göstermesi kendisinden kopmasın diye arada yoklaması. Tam bırakcak mağdur kişi umut veriyor bir kaşık bal çalıyor ağıza sonra yine umutsuzluk için de bırakıyor. Bazı konular da görüyordum buna ugruyorlar ama farkında değil çoğu kişi.
Kralını yaşadık![]()
Waww kuzu biz bunları böyle isimlendirmemistik hepsine birden şeref yoksunu diyip ayriliyorduk :)Birde Breadcrumbing var bu çok çirkin ve dikkatimi en çeken manipülasyon tekniği Ekmek kırıntısı yani.
Kırıntı kırıntı şeklinde sevgi vermesi ilgi göstermesi kendisinden kopmasın diye arada yoklaması. Tam bırakcak mağdur kişi umut veriyor bir kaşık bal çalıyor ağıza sonra yine umutsuzluk için de bırakıyor. Bazı konular da görüyordum buna ugruyorlar ama farkında değil çoğu kişi.
Waww kuzu biz bunları böyle isimlendirmemistik hepsine birden şeref yoksunu diyip ayriliyorduk :)
Eşiniz evet gaslihting yaptığını itiraf ederek ve kabul ederek de gaslihting yapıyor . Çünkü ben olsam yaptığını açıkça kabul eden birinin iyi biri mi kötü birimi olduğundan da şüpheye düşerim. Yapılan basit bir şey değil . Siz kabul etmeyeceğine inanırken bir bakıyorsunuz kabul ediyor . Bu sefer de kabul etmeyeceğine olan inancınızı sorgulatıyor.Söylediği şeyleri öyle demedim sen kafanda kuruyorsun demesi hayır öyle demedim şöyle dedim diye konuyu farklı bir yere çekmesi yaşanmış bir olayı çarpıtarak değiştirerek anlatması ya da ben öyle bir şey hatırlamıyorum demesi örnek bir gün şöyle bir olay yaşadık bana çakmak atar gibi yaptı kafamı çevirdim sen ne yaptığını sanıyorsun dedim kağıttı elimdeki şaka yaptım bunda ne var dedi bugün o olayda da gaslighting yaptığını kabul etti zaten emindim ama o an yüzüne odaklanmış çok önemli bir şeyi anlatıyordum tüm dikkatim bu konu üzerineydi . Bana her gün çikolata alır çekmeceye koyar ben bulurum bir gün ben görmeden bunu her gün nasıl buraya koyuyorsun dedim sen görmeden daha neler neler yapıyorum dedi sürekli bir şüphe tohumu eker içime aldatma vs bir şey yakalamadım hiç sosyal medya hesaplarını tel şifresini falan biliyorum maddi olarak da isteklerimi yerine getirir ama psikolojim alt üst oldu kendimden şüphe etmekten ve beni sinir edip sanki bu benim psikolojimden kaynaklıymış gibi abartıyormuşum gibi davranmasından
İnanın verilen emekler bir anda silinmiyor kendisi de çok emek verdi bir insan nasıl böyle şeyler yapar aklım almıyor. Neden yapıyolar anlamıyorum. Ve en önemlisi arkamda duracak bir ailem yok. Kendi başıma yürütmeye çalışacağım süreci.Eşiniz evet gaslihting yaptığını itiraf ederek ve kabul ederek de gaslihting yapıyor . Çünkü ben olsam yaptığını açıkça kabul eden birinin iyi biri mi kötü birimi olduğundan da şüpheye düşerim. Yapılan basit bir şey değil . Siz kabul etmeyeceğine inanırken bir bakıyorsunuz kabul ediyor . Bu sefer de kabul etmeyeceğine olan inancınızı sorgulatıyor.
Bakın sevginiz ve aklınız eşinizden ayrılmamaktan yanaysa ve daha beterlerini yaşamaya gücünüz varsa tedavi sürecini bekleyin . Neden böyle söylüyorum çünkü süreç içinde aklınızla daha fazla oynama ihtimali var kişilik bozukluğuysa. Ama tanısı konulması bir süre alacak belki bir iki yıl. O da tabi düzenli giderse.
Bir yandan tüm bu ihtimaller ve süreç içinde önemli olan şu siz bir karar vermiştiniz ayrılmaya ve o başarılı bir şekilde sizi bu fikirden vazgeçirtiyor. Bu durumu bir kaç kez yaşadığınızda artık siz bile kendinizden bıkabilir istikrarlı davranamadığınız için kendinizi büyük bir buhranda bulabilirsiniz.
Sevmek önemli maddiyatta önemli tabi ama huzur ve akıl sağlığı daha önemli