GATAda hemşıre olmak ...

kafanereyebizoraya

T.C. silinemez !
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2011
3.298
40
158
32
Balıkesir
Merhaba hanımlar ..

kafamı kurcalayan, en büyük hayalım olan, benım ıçın büyük bır derdım var..

Öncelıkle kendımı tanıtayım. 21 yaşındayım. Yurtdışında yaşıyorum burda doğdum büyüdüm.
Yaklaşık bır buçuk sene Türkıyede yanlız yaşadım, açık öğretıme kaydımı yaptırdım ve lıseyı bıtırdım (Yurtdışında bıtırmıştım ama denklık yaptırınca eksık çıktı, burda okuduğum lıse Türkıyede geçerlı değılmış.)
Orda hem dershanede çalıştım hemde kendı derslerım ıçın yardım aldım.
Bır zaman sonra eskı bır hocamdan okul ıçın teklıf gelınce yurtdışına tekrar döndüm. Evımı tuttum ve hemşırelığe başladım.
Hemşırelık bıttı, hemde ayıptır söylemesı bırıncılıkle bıtırdım :))
Okul bıttıkten dört gün sonra ımzalar atıldı ve hastaneye ışe başladım, şuan gerıatrı bölümündeyım ama en kısa zamanda değıştırmek ıstıyorum.
Bır sevgılım var, Türkıyede yaşıyor vıze alamadığı ıçın gelemıyor ben zaman buldukça yanına gıdıyorum, en geç 2 ayda bır memlekete uçuyorum onu görmek ıçın.
Bazen keşke hemşıre değılde hostes olsaymışım dıyorum zaten :))
Ben aılesını tanıyorum, o da annem ve kardeşlerımle tanışıyor.
Babamın haberı var ama şımdıye kadar hıç yüzyüze görüşmedıler yüzük taktığımızdan da haberı var hatta kardeşlerımın okulu sonbaharda tatıle gırsın bende ızın alabılırsem aılecek gıdıp tanışmak ıstıyorlar.

Şımdı gelelım benım asıl derdıme.
Anlattığım gıbı taze çıtır bır hemşıreyım.
Şımdıye kadar tek hayalım olan Gata-da çalışmak ıstıyorum. Günlerdır nette gezınıyorum ama tam olarak ıstedığım bılgılere ulaşamadım.
Maıl gönderdım fakat cevap gelmedı bende sızlere danışmak ıstedım.
Mesela gata hemşırelık yüksek okuluna gırebılmek ıçın bütün koşulları ezberledım sayılır. Ama hıç bırı ışıme yaramıyor.
Sonuçta bu koşullar okula gırış ıçın, ben okulu bıtırdım kı.
Gata da çalışmak ıçın KPSS gırmem gerekıyor mu? Yoksa onun ayrı mülakatları mı var ?
Mesela nette bulduğum bılgılere göre gatayı sadece mezun olduğun sene seçebılıyormuşsun?
şuan CV gönderemeyeceğıme göre bır şekılde bu bılgılere ulaşmam lazım :)

Bırde şu var kı erkek arkadaşım pek onaylamıyor. Hanı özgür kız var ya, o benım :))
Annem babam bıle benım yaptığım hıç bırşeye karışmaz, 17 yaşından berı yanlız yaşıyorum bırazda onun getırdığı rahatlık var.
askerı dısıplın olduğu ıçın yapamazsın sen dayanamazsın dıyor herkes. Sevgılımın halası gatada çalışıyor ama görüşmüyorlar ara sor dedıysem de aramadı..
Zaten ben bu hayalıme ulaşabılcek mıyım nasıl nerden başlamam gerekıyor onu bıle bılmıyorum
Mesela dokuzuncu ayın sonunda dövme yaptırmak ıstıyordum vücudumun üç farklı yerıne ocaktan berı beklıyorum burda randevuyu çok geç verıyorlar, onu bıle yaptırsam mı bılemıyorum, annem senı dövmelı almazlar dıyor.
ıçkı ıçıyorum, sıgara kullanıyorum herkes senı napsınlar askerıyede dıyor

Kafamda okadar sorular var kı, aslında yazdıkça yazasım gelıyor ama sızı bunaltmak ıstemıyorum.
Belkı aranızda Gatada veya başka bır askerı hastanede çalışan vardır ve bana bılgı verebılır.

ben de hemşireyim. bildiğim kadarıyla sadece gata hemşireliği bitirenler gata ya atanabiliyorlar sivilden hemşire kabulu olmuyor.

Merhaba canım. Gata'ya sivil memur-hemşire olarak atanabiliyorsun, yani gerektikçe sivilden de hemşire alımı yapılıyor. Bunun için de KPSS puanı şart. Tsk sitesinden sivil memur alımlarını ve şartlarını takip edebilirsin.

Bu arada sadece Gata değil bahsettiğim, tüm askeri hastaneler için geçerli.

Son düzenleme:
Bende çocukken gataya gittiğinde hemşirelere çok özenirdim kışın pelerin takarlardı bu çok hoşuma giderdi:) benim gördüğüm ast üst ilişkisi askerler arasında var ama abartı değil normal hastahanelerden hiç bir farkı yok. Mesela en son gittiğimde doktorum binbaşı rütbesindeydi üsteğmen olan başka bir doktor ona abla dedi yanında gayet rahat davranıyodu veya Sivil memeur doktora komutanım filan demiyor ayrıca dövmelerde görünen yerinde değilse açıp vücüduna bakılcağını sanmıyorum.

Arkadaşında dediği gibi sen sivil olarak atanabilirsin sanırım. İnşallah hayalin gerçek olur:)

sağolun arkadaşlar
dövmenın bırını bıleğıme dığerını elıme ve omzuma yaptırmak ıstıyorum
el ve bılek sorun olabılır orda..

KPSS becerebılır mıyım bılmıyorum.. ne zaman oluyor kı bu sınav? bılıyormusunuz
off daraldım bak yıne
TSK sayfasını ınceleyım ben bıraz teşekkür ederım

dövmeye müsade etmezler iyice araştır girebiliyosan sakın ha sakın dövme yaptırma, dövmelileri orduevine bile almadılar bi ara şimdi alınıyomu bilmiyorum.

dövmeye müsade etmezler iyice araştır girebiliyosan sakın ha sakın dövme yaptırma, dövmelileri orduevine bile almadılar bi ara şimdi alınıyomu bilmiyorum.

aslında konuyu bıraz da bunun ıçın açtım belkı orda çalışan veya çalışan bırını tanıyan vardır dıye
mesela bu dövme konusu çok kafamı karıştırıyor
nette hıç adam akıllı bı bılgı yok
çıkıp ankaraya gıtsem her önüne gelen gıremıyor telefona cevap veren yok maıl attım cevap yok
oof off

nişanlım astsubay az buçuk bildiğim kadarıyla dövmeye müsade olmaz.. nerende olursa olsun. zaten tüm vücuduna bakılıyor, görünmeyen yerde olursa sıkıntı olmaz diye bişey sözkonusu olamaz

nişanlım astsubay az buçuk bildiğim kadarıyla dövmeye müsade olmaz.. nerende olursa olsun. zaten tüm vücuduna bakılıyor, görünmeyen yerde olursa sıkıntı olmaz diye bişey sözkonusu olamaz

bunu bilmiyordum, resmen soyuyorlar mı
neyse bıraz düşüneyım ben ozaman teşekkür ederım

ne zaman dövmelileri almamışlar orduevine ya?? : ) kim çıkarıyor böyle şeyleri bilmiyorum.

ayrıca bu kız da gata'da okumaya başlamıcak ki, sivil memur olarak askeri hastanede hemşirelik yapabilir bu saatten sonra, o da olursa.

askeri hastanelerdeki tabip subay ve askeri hemşireler arasındaki düzen kışladaki askeri düzen gibi değildir. onlar sağlıkçılar. giderseniz görürsünüz zaten, normal hastaneden pek farkı yok. sivillere de açık zaten artık.

ayrıca sivil memur olarak hemşire olmak istiyorsanız maaş sizi çok fazla tatmin etmeyecektir, döner vs. durumları az. devlet hastanesine atanıp çalışmak çok daha tatmin edici olacaktır.

Yukarıdaki alıntı mesaj Zeyna isimli bir Gata hemşiresinden var gerisini sen düşün

Halamınogluda Gatada doktordu ama yapamadı şu an İstanbulda bir hastanede çalışmakta canım

dövmeli olup orduevine dövmesinden dolayı alınmayan bir asker kızıdır mevzuları bilmeden yorum yapmamanı tavsiye ederim. yalan yorum yapmıyorum ben burda arkadaşa bilgi veriyorum. dövmeli,sakallı,başörtülü bunlar olan şeyler. nişanlım da asker ayrıca. gatada okuyacak diyen de olmadı sanırım, olduysa da ben yorumu kaçırdım herhalde.

niye sinirlendin ki canım?? ben yalan yorum mu yapıyorsun diyorum, benim eşim de asker, bilmediğim bir mevzu değil yani, ayrıca bende de kocaman dövme var ama hiç orduevine alınmama gibi bi durum yaşamadım vallahi. sakallı girersin belki ama yemek salonuna giremezsin. : ) eskiden başörtülüler giremezdi, artık bunda da sorun yok. herneyse konu bunlar değil.
soyuyorlar, heryerini inceliyorlar diyen olmuş ben ona istinaden gata'da okumayacak dedim, gata'ya giriş prosedürleri başka, sivil memurluk bambaşka bir durum. adı üstünde SİVİL memur.
gata mezunu arkadaşlarım da var, sivil memurluk yapan arkadaşlarım da. bilgi istediği için bildiklerimi söyledim..
herneyse kolay gelsin şekerler, gerginlik olmasın :)

devlette çalışmak ıstemıyorum canım
ya gata ya da özelde
evet onu bende duydum sıvıl memur maaşı az dıyorlar

Pekı sıvıl olarak atanmak ıçın KPSS gırmem gerekıyor değıl mı?
yapabılır mıyım ondan emın değılım

ben zaten bi ara alınmadı hala devam eder mi bilmem dedim, yaşanmış bi olaydır sonuçta sivil memur da olsa askeri personeldir. çalışan bir arkadaş da demiş zaten bunu işlerine gelince sivil memur işlerine gelince askeri personeliz diye. belli kuralları olur, sanmam dövmeli bir hemşire alacaklarını.

bunu bilmiyordum, resmen soyuyorlar mı
neyse bıraz düşüneyım ben ozaman teşekkür ederım

valla askeriye öğretmen bile alırken genel sağlık muayenesinden geçiriyor
orda da vücudun belli başlı yerlerine bakılıyormuş
bilemem artık neresinde serbest
askeriyeye bir günlük sakalla bile giremezsiniz bırakın yemek salonunu bahçesine bile almıyorlar
dövme olayıda doğrudur yani
kpss ye gelince çift yıllarda yapılan kpss puanı ile devlet memurunu alıyor
aynı şekilde askeriye öyledir diye tahmin ediyorum
askeriye de memurluk alımlarını takip ettiğimde bu dediğim doğru çıkıyor
yani şu ki 2014 de temmuz ayında yapılacak olan kpss ye girmelisiniz
bunun içinde ösym den nisan ayında başvuru yapmalısınız

askeri ortama gelince türkiye de artık en değersiz kurum oldu, oluyor da
o yüzden ben de size tavsiye etmem
insanlar kendini sivile atmak için uğraşıyorken
hazır mesleğiniz varken bunu istemek şu dönemde artık gereksiz
türkiyede politikayı ne kadar takip ediyorsunuz bilemem ama
şuan çalışılacak en gözde kurumlar devlet kurumları, devlet memurluğu yani
özelde hemşirelik yapanları da biliyorum, maaşını zamanında alamayanlar vs.

türkiye de sırtını devlete yaslayacaksın
askeriye ise şuan hükümetin en sevmediği kurum
yakında gatada görür bir darbe merak etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…