Bebek Beslenmesi Gaz çıkartma yöntemi ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

blueberries

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
141
4
26
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. 22 günlük kızım var ve çok yoğun gaz sancısı çekiyor. Sadece anne sütü veriyorum. Emdikten sonra gazını çıkartmak lazım biliyorum ama kızım o zamn uyanıp ağlamaya başlıyor ve bir daha uykusu gelmiyor. Uyandırmadan gaz çıkarabilen var mı? Ne yaparsam yapayım gazı çıkmıyor dik tutuyorum msaj yapıyorum sırtını sıvzlıyorum yüzüstü yapıyorum yine olmuyor. Kolik bi bebek olduğu için çok zor lütfen deneyimlerinizi paylaşın. Üç aydan sonra kolik bitermiş diyorlar

en güzel gaz çıkartma yöntemi emdikten sonra bebeğinizin midesi tam sizin omzunuza gelecek şekilde sırtına ovuşturucak şekilde hafif hafif okşarak çıkartılır , gaz sorunu hiç bitmiyor ama 2 bucuk aylık olunca kendisi yavas yavas çıkartıyor size ihtiyaç kalmadan umarım işe yarar :)

Emzirdikten hemen sonra midesi omzuna gelecek sekilde yatir ve avcunu su icer gibi yap o sekilde vur yavasca.. cikana kadarda sakin yatirma cunku rahatsiz olacaktir. bebe yagi ile karnina masaj yapabilirsin.. bide ben ayak hareketleri yaptiriyodum cok guzel gaz cikiyodu :)

Arkadaşlar merhaba. 22 günlük kızım var ve çok yoğun gaz sancısı çekiyor. Sadece anne sütü veriyorum. Emdikten sonra gazını çıkartmak lazım biliyorum ama kızım o zamn uyanıp ağlamaya başlıyor ve bir daha uykusu gelmiyor. Uyandırmadan gaz çıkarabilen var mı? Ne yaparsam yapayım gazı çıkmıyor dik tutuyorum msaj yapıyorum sırtını sıvzlıyorum yüzüstü yapıyorum yine olmuyor. Kolik bi bebek olduğu için çok zor lütfen deneyimlerinizi paylaşın. Üç aydan sonra kolik bitermiş diyorlar
Benim oğlumda hiç gaz olayı yaşamadım hergün rezene anason çayı içtim 3 ,4 bardak gaz yapacak hiç birşey tüketmedim gazı olduğunda her altını açarken suyla temizledim ve zeytin yagıyla bacaklarını kaldırıp poposuna 2 dk masaj yaptım pırt pırt çıkarıyodu elime çok kaka yaptı ama olsun kuzum hiç bilmedi gaz acısını tavsıye ederim

benım kızım da kolıktı ve cok fazla gazı vardı. Sımdı 6 bucuk aylık ve ben hala günde 1 kez olsun zınco damla verıyorum. 200 paketı askın rezene, rezenelı anasonlu karısık bıtkı cayları tükettım günde 4-5 bardak. kımyonlu su ıctım her sabah bazen sabah aksam, haftada ıkı bag dereotu tüketıyordum. Saatı saatıne gaz damlasını verdım. Gaz yapacak hıcbır sey yememeye ıcmemeye özen gösterdım. Inanır mısınız dogumdan bu yana kuru fsülyeden saece 1 yemek kasıgı yedım 2 hafta önce. denemedıgım yöntem kalmadı. Bı gün bır yöntemle cıkan gaz baska gün cıkmıyordu. Allahım ne zor günlerdı! kızım bagırsak gazlarından degıl mıde gazlarından kıvranıyordu afedersınız gegırmeyınce rahatlayamazdı. Mıdedekı gazı elımle bagırsaklarına ıterdım böylece gegırmeden dıger türlü cıkarabılıyordu. Cok cektı kuzum :(

Back
X