Kafam çok karıştı bugun etkilendim oruçtan bir taraftan uykusuzluk da var tabii ondan sanırımDogru mu biliyorum bilmem de ilk trimesterde bebek kandaki vitamin den besleniyor vitamin vs dengenizde bi sorun yoksa kansızlık vs yoksa bişey olmaz diye biliyorum ben ilk bebegim de 3 gün tuttum sonra tutmamıştım ama keşke tutsaydım diyorum şimdi yine hamileyim bu defa da tutuyorum iftardan sahura kadar olan kısımda bol bol su içiyorum 2 litre ve üzeri olacak şekilde bir günde içmem gereken bütün suyu sahurda da iyi beslenirseniz tutulabilir bence ilk gün en zoru zaten tutmaya devam ederdim yerinizde olsam ha ileriki günlerde çok zorlanırsanız zaten tutmayı bırakırsınız
İkizlere zaten onerilmiyormusBen gebeliğin son üç ayında olduğum için tutmamistim. İkizdi bebeklerim oda çok büyük etkendi. Ama ilk haftalarda da olsa tutmazdim. Bebek bizden besleniyor.
Benim mantığım da şu yöndeydiBenim staj yaptığım yerdeki doktorum ilk trimesterda tutulmasında sakınca olmadığını söylüyordu. Ilerki dönemlerde bebek içinizde büyüyünce mideniz baskida kalmış oluyor. Gebelere sık ve az yemesi bu yüzden söylenir. Son dönemler oruç tutmak çok daha zor olur. Kendi hekiminiz değerlendirmeyi daha doğru yapar takibi o yaptığı için.
MerhabaMrba bende 7 haftalık hamileyim tutuyorum kan sulandırıcı kullandığım halde drm birşey demedi akşamları İğneni vurul bol su tüket dedi . Rabbim yardım eder inşallah
Özellikle ilk üç ayda tutmayın organ gelisimi oluyor bebeğin falan deniyirBen ilk 3 ayımda olsam tutardım. Zaten o dönemde bebek depolardan besleniyor. Şimdi istesem de tutamam çabuk acıkıyorum ve tansiyonum düşüyor.
Doktor randevusuna kadar tutmayı deneyin o zaman gelince de sorarsınız doktorun dedigi ne göre devam edersiniz ama genelde kansızlık vs olmayınca doktorlar yine kişinin kendisine bırakıyor bana da öyle demişti ilk hamilelikte soruncaKafam çok karıştı bugun etkilendim oruçtan bir taraftan uykusuzluk da var tabii ondan sanırım
Bilemedim ben de
Kac video izledim hiçbiri tutun demiyor
Kızımın doktoru da deneyin sorun olmazsa tutun demis bilemedim
Benim fikrim o yönde. Çünkü depodan alıyor zaten ilk 3 ay yediklerimden değilÖzellikle ilk üç ayda tutmayın organ gelisimi oluyor bebeğin falan deniyir
Bilemedim hiç
ÇalışıyorumDoktor randevusuna kadar tutmayı deneyin o zaman gelince de sorarsınız doktorun dedigi ne göre devam edersiniz ama genelde kansızlık vs olmayınca doktorlar yine kişinin kendisine bırakıyor bana da öyle demişti ilk hamilelikte sorunca
Kan tahlili falan yapılmadı bana kan degerlerim ne durumda bilmiyorum amaDoktor randevusuna kadar tutmayı deneyin o zaman gelince de sorarsınız doktorun dedigi ne göre devam edersiniz ama genelde kansızlık vs olmayınca doktorlar yine kişinin kendisine bırakıyor bana da öyle demişti ilk hamilelikte sorunca
Tutmak zorunda degilsin o zaman tutma sonuçta bu kolaylık sunulmuş bize zaten böyle için içini kemiriyorken kendine de bebege de stres yaşatmış oluyorsun böyle olunca da orucun sana bi faydası olmuyor niyet işi bu içinde acaba varsa olmaz kiÇalışıyorum
Bazi gunlerim çok yoğun zaten o gunler de tutamam diye dusunuyordum
Merhaba canm bende 8 haftalık hamileyim. Tutmuyorum gözüm kesmedi zaten bunalım zamanlar susuyorum da borçlarıma ekledim bu 1 ayı artık yapacak brsey yokMerhaba hanımlar hamile olanlar oruç tutuyor mu ? Merak ediyorum. 7 haftalik hamileyim bugun tuttum ama ilk gün diye sonrası için emin degilim.
Siz ne yapıyorsunuz?
Bugun tutmadımTutmak zorunda degilsin o zaman tutma sonuçta bu kolaylık sunulmuş bize zaten böyle için içini kemiriyorken kendine de bebege de stres yaşatmış oluyorsun böyle olunca da orucun sana bi faydası olmuyor niyet işi bu içinde acaba varsa olmaz ki
Ah ah borçlar o kadar çok ki Allah tutmayı nasip etsinMerhaba canm bende 8 haftalık hamileyim. Tutmuyorum gözüm kesmedi zaten bunalım zamanlar susuyorum da borçlarıma ekledim bu 1 ayı artık yapacak brsey yok
Ben de soracağımben öğrendiğimde 5 haftalık falandı. tuttum bi sıkıntı olmadı. doktoruma da sordum tutabilirsin, bu haftalarda etkilenmez demişti.
Sevindim bunu duyuncaYuksek riskli gebelik yasadim, tum surec perinatog tarafindan takip edildi. 6. ay civarinda Ramazan yaklasirken sordugumda “İlk trimester olsa tutabilirdin, yedigin-ictiginden etkilenmezdi, ama artik su ihtiyacin var” demisti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?