• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebe kalmadan once...

Kontrol şart değil bi kaç ay deneyin eğer olmazsa gidersiniz. Hamile kalırsanız da Adetiniz geçince evde test yapıp gidin doktora ilaçlara başlamak gerekiyo çünkü.

Ben ilk gebeliğimde hamile kalmadan önce gitmemiştim istediğim ayda hamile kalınca gerek kalmamıştı,
Fakat bebeği kaybedip aradan zaman geçince bu sefer hamile kalmadan önce gittim muayene oldum,
Özel daha iyi tabi ki daha ilgililer fakat doktordan doktorada değişiyor iyi bir doktor edinmen faydalı olur gebe kaldığında
da onunla devam etmek

şart değil ama kadın doğuma gidip öncesinde bi kan vermen senin ve bebeginin yararına olur. biliçli olmak lazım bu konuda :)
bende gittim kan verdim bi sürü engel çıktı beklemem için ayrıca folik asit veriyolar gerçi eczanede 1 tl :)

Kontrol şart değil bi kaç ay deneyin eğer olmazsa gidersiniz. Hamile kalırsanız da Adetiniz geçince evde test yapıp gidin doktora ilaçlara başlamak gerekiyo çünkü.

Hamile kalmadan once follik asit filan aliyormus kadinlar. Bir de bazi kan ve idrar testleri oluyormus. Siz yaptirdiniz mi?

Doktora gitmekte fayda var. Smear test yapıyorlar kan tahlilleri de faydalı olabilir. Şeker vs değerleri önemli. Ondan sonra kist vs durumlarına bakarlar. Genel kan tahlillerini devlette ücretsiz yaptırabilirsiniz. Kadın doğum için ben özeli tercih ediyorum.

Arkadaslar gebe kalmak istediginizde kontrole gittiniz mi? Kontrol sart midir? Ozel mi devlet mi daha iyi?
tam benlik bir konu. ben de bu ay gebe kalmaya çalışıyorum.
ama kontrole gitmedim.
kendim folik asit aldım unutmadığım günlerde ondan atıyorum 10 gündür. ama gitsek iyi olur da zaman yok.

Kesinlikle hamilelik düşünüyorsanız öncesinde gidin derim. Bende kansızlık varmış kızımda da oldu, önce kan değerlerini yükseltip sonra hamilelik düşünürdüm şimdiki aklım olsa. Folik asit de 3 ay öncesinden veriyor bazı doktorlar

Hamile kalmadan once follik asit filan aliyormus kadinlar. Bir de bazi kan ve idrar testleri oluyormus. Siz yaptirdiniz mi?
Bence gidin. Folik asit çok gerekli. Düşüğe neden oluyor eksikliği. Ve ilk 6 haftada alınmalı. Siz hamileliği öğrenince bile 5 haftalık oluyorsunuz geç kalmış olmayın.

başına gelmeyen bilmiyor işte.. çevremde de çok sordum büyüklerime filan kimsenin haberi yokmuş hamile kalmadan önce veya hamilelikte elisa testi yapıyorlar toxoplazma cmv rubella vs testleri. hamilelikte geçirildiğinde bebekte kalıcı hasar bırakabiliyormuş. yada düşük yaptırıyomuş sanırım. troidine bakarlar filan check up işte :)

İlk ay hamile kalamayınca soluğu doktorda aldım evet. Sonuç tüp bebekle doğdu ikizlerim. akışına bırak lütfen....

Arkadaslar gebe kalmak istediginizde kontrole gittiniz mi? Kontrol sart midir? Ozel mi devlet mi daha iyi?

Geçen hamile bir arkadaşlar bu konuyu konuştuk. 3-4 ay öncesinden folik asit almaya başlaman gerekiyormuş. (Zorunluluktan öte bebeğinin iyiliği için gibi sonuçta süpriz gebelikler var bir sürü) Bir de bir test yapıyorlarmış kabakulak su çiçeği falan geçirmediysen o çıkıyormuş o testte ve bunların aşısını oluyormuşsun 4-5 ay öncesinden. Toksoplazma var mı yok mu ona bakıyorlar.

folik asit eksikliği düşüğe neden oluyor ama zaten gebeliğin başında doktor veriyor zaten.
önceden alınsa tabi iyi olur ama benim hala şüphelerim var bu ilaçlara karşı. ne kadr çok kimyasal alıyoruz. annelerimiz döneminde folik asit diye bir şey gebelikte geçmiyordu bile. ama hep zamanında ve sağlıklı doğumlar oluyor, sütleri oluk oluk geliyordu.

Arkadaşlar ne için olursa olsun kan tahlili yaptirmadan ilaç kullanmaya baslamayin. Doktor tavsiye etse bile. Ornegin folio asit ben hamilelik ten önce kullanmamistim hamile kaldigimdada doktor kullan demesine rağmen kullanamadim bulanti yüzünden doktor kizdi sonra Esim saglikci olduğu için bi test yaptiralim dedik ve folik asit fazlaliligi cikti doktor iyi ki kullanmamissin dedi folio asit fazlaligi da bebek üzerinde olumsuz etki yapabiliyor.

Doktora gitmeniz iyi olur aslında,kansızlık ,tiroit şeker gibi rahatsızlıklarına baktırırsınız,anne adayları genellikle hamilelik sırasında öğreniyorlar tiroitleri şekerleri varsa.

Şart değil ama gidilirse iyi olur. En azından bir smear testi yapılır. Hatta bence erken yaşlarda evlenmeden önce bile gitmek gerek jinekoloğa. Doğuştan olan kistiyle yaşayıp, 26 yaşında evlenip doktora gidince durumu öğrenen biliyorum.

Ben hamile kalmadan önce doktora gittim. Faydasını gördüm. Belki ufacık bir sorun var ama bilmeyince boşuna aylarca bekleniyor bebek için.

Back
X