• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebe kalmadan once...

Arkadaslar hepinize tesekkur ederim. Tek tek alinti yapmiyorum. Telefondan girenlere zorluk cikiyor. :KK51:

:KK24: Yorumlardan sonra doktora gitmeye karar verdim. Peki saglik ocagi mi, devlet hastanesi mi, ozel hastane mi?

Şart değil ama gidilirse iyi olur. En azından bir smear testi yapılır. Hatta bence erken yaşlarda evlenmeden önce bile gitmek gerek jinekoloğa. Doğuştan olan kistiyle yaşayıp, 26 yaşında evlenip doktora gidince durumu öğrenen biliyorum.

Ben hamile kalmadan önce doktora gittim. Faydasını gördüm. Belki ufacık bir sorun var ama bilmeyince boşuna aylarca bekleniyor bebek için.

Evlenmeden once gittim ozele. Doktor " yaşın kucuk smear yapmam " dedi. Test mest yapmadi. Yasim 27 idi.

Hamile kalmadan once follik asit filan aliyormus kadinlar. Bir de bazi kan ve idrar testleri oluyormus. Siz yaptirdiniz mi?

cnm gebe kalmadan önce kadın doğum uzmanına gidip vajinal muayene ve bir takım testler yapılıyor.(göğüs muayenesi diş kontrolüvs) folik asit başlanıyor. internetten gebe kalmadan önce yapılması gerekenler yazarsan çıkar bence yaptır hepsini

Arkadaslar hepinize tesekkur ederim. Tek tek alinti yapmiyorum. Telefondan girenlere zorluk cikiyor. :KK51:

:KK24: Yorumlardan sonra doktora gitmeye karar verdim. Peki saglik ocagi mi, devlet hastanesi mi, ozel hastane mi?

bence herhangi bir devlet hastanesine git yapıyorlar. özel hastaneye lüzum yok. ilerde gebe kalınca gidersin özele:KK66:

bende gitmiştim.kan,idrar,smear testi,meme muayanesi yapıyor.
bide ultrasonla bakıyor.sonrasında folik asit veriyor.
ben özele gittim.

Sağlık Ocağı'na gidersen kan tahlillerini yaparlar fakat smear testini yapmayabilirler orada belirli yaş sınırı olabilir ama devlette yaparlar büyük ihtimalle.

Arkadaslar gebe kalmak istediginizde kontrole gittiniz mi? Kontrol sart midir? Ozel mi devlet mi daha iyi?
ben özele gittim başlarda olmuyordu maalesef cok kafaya takmıştım..gittik gerekli kan ve idrar testleri yapıldı..aslında bu konuda kontrol altında olmak için bir kadının illa da sorunu olması gerekmiyor tabi bence:KK51: sonuçta gidip kontrol olmakta her zaman fayda var..

folik asit eksikliği düşüğe neden oluyor ama zaten gebeliğin başında doktor veriyor zaten.
önceden alınsa tabi iyi olur ama benim hala şüphelerim var bu ilaçlara karşı. ne kadr çok kimyasal alıyoruz. annelerimiz döneminde folik asit diye bir şey gebelikte geçmiyordu bile. ama hep zamanında ve sağlıklı doğumlar oluyor, sütleri oluk oluk geliyordu.

onların zamanında bu kadar katkılı gıda vs.yokmuş.
stres denen laneti sanırım pek yaşamıyorlardı.
bizler mecburen ek destek almak zorundayız gibi geliyor bana.

Arkadaslar gebe kalmak istediginizde kontrole gittiniz mi? Kontrol sart midir? Ozel mi devlet mi daha iyi?
ben gitmiştim hamile kalmama engel bişey varmi yokmu ogrenmek için bir on muane ikinci soruna gelincede iki hastanedeki doktorunda branşları aynı yapacakları şey aynı ama ozel daha çok ilgileniyor tabiki

Back
X