gebe olduğunu geç öğrenenler

lulummm

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2013
35
6
18
Yozgat
arkadaşlar merhaba. bu topic'iği açmaya karar verdim çinkü aramızda bu durumdan muzdarip olanlar vardır. bir kaç yerde okudum adetinin bir hafta geçmiş olmasına rağmen kanda ve idrarda gebeliği negatif olanlar var. ama daha sonra öğreniyorlar ki hamileymişler aslında. sizlerinde aranızda böyle durumu yaşayanlar varmıdır acaba.

arkadaşlar merhaba. bu topic'iği açmaya karar verdim çinkü aramızda bu durumdan muzdarip olanlar vardır. bir kaç yerde okudum adetinin bir hafta geçmiş olmasına rağmen kanda ve idrarda gebeliği negatif olanlar var. ama daha sonra öğreniyorlar ki hamileymişler aslında. sizlerinde aranızda böyle durumu yaşayanlar varmıdır acaba.[/QU

aynen canım ya. benim adetim dört gün geçti beta hcg baktırdım negatif. bitkisel ilaçlar kullanıyodum altı aydır adetlerim çok düzenliydi. çok umutlandım. bide bu ay belim çok ağrıdı galiba artık gebeyim dedim ama negatif çikti. dokrotumda biraz daha bekle bazı kadınlarda sonuçlar geç çıkabiliyor dedi. internette de araştırdım öyle olanlar var. umutlandım işte. umut dünyası

Ben o magdurlardan biriyim maalesef. Adetim 6 gun gecikti. Once evde test yapmaya basladim. Sonra dr'a gidip kan testi verdim. Testlerin hepsi negatifti. Sonra bi sikintimiz varsa bosu bosuna beklemeyelim dedik ve hem ben hem esim ayni anda tetkiklerden gecmeye basladik. Her tetkik ve taramadan once varsa bebegim zarar gormesin-icim rahat etsin diye gebelik testi ve usg taramasi yaptirdim. Sonuc hep gebelik yok iciniz rahat olsun seklindeydi. 13 kasimda baslattigim tetkik safhasi 21 kasimda rahim rontgeni ile devam etti. Rontgen sonrasi 12 araliga kadar 4 kez daha test ve usg yaptirdim. 12 aralikta 5 haftalik hamile oldigumu ogrendim. Dunyam karardi, esime baba olacagini hastanede hickiriklarla soyleyebildim. Onca radyasyon,antibiyotik,fitil,igne... Hepsi bebegim benimleyken,icimdeyken uygulanmisti bana. Ne sevincimizi yasayabildik,ne hayal kurabildik,ne hayallerimizdeki gibi bir duyurma yasayabildik.Tam 31 gundur sadece wc ihtiyaci icin yataktan kalkiyorum. Doktor kontrollerime ozel ambulansla sedye ile gidip geliyorum. Yasadiklarimizdan sebep olusan riskimiz minik minik azaliyor ama bebegim,canimin ta kendisi beni terk edecek veya sirf fatk edilemedigi icin bir engeli olacak diye aklim cikiyor. Hayal kuramiyorum, mutluluk dolu hicbir sey dusunemiyorum,31 gundur dunya donmuyor benim ve esim icin.Allahimdan tek dilegim bebegimin saglikli olmasi,saglikli kalmasi,saglikli yasamasi...

bu nasıl oluyor peki geç döllenme olduğu için mi bir türlü gebelik tespit edilememiş. inş sağlıklı bi şekilde alırsın bebeğini kucağına. benim bildiğim sen öğrenene kadar bilmeden yaptığın hiç bişey bebeğine zarar vermezmiş öğrendikten sonra ona zarar gelmemesi senin sorumluluğunda sen tüm bunları bilmeden yaptığın için moralini bozma arkadaşım allah yardımcın olsun..

Back
X