Gebeliğe Hazırlık GEBELİĞE HAZIRLANIRKEN DİYETTE KULLANILARLAR LÜTFEN YARDIMCI OLUR MUSUNUZ????

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Ecenazz_

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2021
143
37
13
30
Hanımlar merhaba ben geçen ay kimyasal gebelik geçirdim şuanda da adetime 10 gün var. Yine aynı şekilde çalışmalara devam inşallah bu ay olur. Bugün diyete başladım yoğurt kürü falan yaptım yoğurt-zerdeçal-tarçın-pulbiber-yulaf-çörekotu vardı içinde ve diyete devam ediyorum iki öğün şeklinde beslenmeye başladım öğlen ve akşam olmak üzere. Çok acıkırsam ara öğün yapıyorum. Asıl sorum bazı malzemeler gebe kalmaya veya düşük yapmak için tehlike oluşturuyor mu mesela o yoğurt küründekiler sonra yeşil çay kullanmayı düşünüyorum filtre kahve içiyorum sumaklı salata, limonlu su tarçınlı su yeterince su içiyorum ayrıca bunlar gebe kalmama engel olur mu sağlıklı beslenmeye çalışıyorum

Yediklerinizin kilo vermeye yardimci bir yanı yok. Sadece tarçın iştah keser. Bunlari yapmak yerine bir diyetisyene gidin. Dogru ve yeterli kaloriler alın. Gebelik konusunda da en dogru bilgiyi bir beslenme uzmani verir.

Yediklerinizin kilo vermeye yardimci bir yanı yok. Sadece tarçın iştah keser. Bunlari yapmak yerine bir diyetisyene gidin. Dogru ve yeterli kaloriler alın. Gebelik konusunda da en dogru bilgiyi bir beslenme uzmani verir.
Teşekkür ederim yorumunuz için fakat Diyetisyene gittim daha önce 6 ay ayrıyeten diyetisyen arkadaşımda var listeler genelde aynı oluyor. Diyetisyenimde 2 öğün beslenmemi yani if yapmamı aralıklı oruç yapmamı önermişti kaloriyi tamamlamaya çalışıyorum bu beslenmeyle verdim fakat asıl sorum gebeliğe hazırlanırken diyet nasıl olmalı bilen veya daha önce yapan birisi varsa tavsiyesini istedim

Sizce herhangi birinin tavsiyesi mi saglikli olur yoksa beslenme uzmaninin mi?

Diyetisyen listeleri konusunda sunu diyecegim yeni mezun genç diyetisyenler kisiye ozel liste hazirliyorlar. Beslenme aliskanliklarinizi sorup size gore bir liste hazirliyorlar. Ben cok ekmek yiyorum diye 3 dilim ekmek vermisti kahvaltima. Sonra azaldi tabii ama ilk etapta boyleydi.

Evet kesinlikle kişiye özel oluyor. Ben çok abur cubur tüketen biriydim onu kessem zaten zayıflayacağım o yüzden kendimce sağlıklı şeylerden yeterince yiyip paket gıda yememeye çalışıyorum

Yaptığım tedavilerle cok kilo almistim hemde pcosum, baya baya etkilemisti beni. Bende tedaviyi bıraktım diyetisyene gittim ve sadece evde ovulasyonla takip etmeye basladim. 7 kilo verdim gebe kaldim ama kimyasal oldu, devam ettim bi 8 kilo daha verdim hamdolsun yine ovulasyonla gebelik oldu suan devam ediyor. Nasip size de inşallah
Diyetisyenim özellikle dereotu ve taze soganin yumurtlama da cok etkili olduğunu söylerdi. Yeşil çayı bıraktım ama yumurtlama gorene kadar iciyordum. Sonra birakiyordum. Sabahlari kan sekerini dengelesin diye bi gece önceden suda beklettigim kabuk tarcinli suyu iciyordum. son ara öğün bi kase yogurttu hep. Cig kuruyemisler hep oldu. Sık sık yemek yedim ama azdi porsiyonlar. Şuan maşallah 4 aylığım hic kilo almadim. 3 ay diyet yaptim gebelik haberiyle bıraktım çünkü cok bunalmistim. Hic bulantim kusmam da olmadı, yani yağdan vermiştim verdiklerimi. Aralikta gebelik sekerim cikarsa eger yeniden gitmeyi dusunuyorum. Yoksa ogrendiklerimle devam

Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için yani bu şekilde dengeli sağlıklı beslenmenin bir zararı yok

Çok sevindim adınıza bu arada

Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için yani bu şekilde dengeli sağlıklı beslenmenin bir zararı yok
Açıkçası kür vs yapmadim, haftanin iki aksami et/tavuk biri balik 4 u sebze yedim. Sabahlari 4 yumurtali 2 yulafli bir de yogurtlu meyveli idi menum. Öğlen genelde bakliyat salata. Yani uzun açlık, sallama bitki çayları ve şok diyetler dışında evet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…