Gebeliğe Hazırlanırken Kilo Vermek

zeyblog

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2022
98
35
3
Merhaba dostlar
Bir süredir gebelik planlıyoruz fakat olumlu sonuç alamadık. Doktor ile tedavimiz başladı fakat bu süreçte biraz kilo aldığımız fark ettim aslında evlilikten itibaren kilo almışım ama öncesinde çok zayıf olduğum için fazlalık belli olmuyor.
Bu süreci en azından gebelik olana kadar kilo vererek geçirmek istiyorum. Bugün itibarı ile leslie başladım ve aynı zamanda akşamları yürüyüşe çıkıyorum.
Diyetle alakalı yaptığınız fayda gördüğünüz her öneriye ihtiyacım var. Gebelik de planladığım için her bitkisel karışımlara güvenemiyorum.
Gebelik planlayıp kilodan şikayetçi olan kim varsa buyursun gelsin. Bildirimleri de açıp birlikte kilo verelim

Bende iki kez hamile kaldım birinde 58 birinde 62 kiloydum o gebelikler düşük oldu sonra pandemi moral bozukluğu derken 72 kiloya kadar çıktım 2 senedir 72 kiloda hamile kalamadım ve ay başında diyetisyene gitme kararı verdim 70 ile başladım şuan 65 kiloyum bende kilodan kaynaklı kalamadığımı düşündüm çünkü eşimde ve bende hiç bir sorun yok çok şükür

pcos oldgu için doktor kilo ver dedi 1,70 68kgyum sdce bel bölgem kalın normall sayılırım ama göbekte erisin o bahaneyle diye 3gündür az yiyorum paketli gıda khidrat işlenmiş gıdalar çikolata cips kola yağlı yemekler ekmek bunları bıraktım. zaten dr insülin direncim için şeker ilacı vermişti o direkt iştahımı kesti. sebze ağırlıklı ve yagsız et tüküterek bol su içerek devam ediyorum bakalım herşeyin başı niyet şansıma belki tutar bu ay

Kızlar bizde de sorun yok ama yine de verebilceğimiz kadar verirsek en azından gebelikte kilo alma kotamız genişler. Yani ben evlendiğimde 50 kiloydum şuan 63 liloyum ve 13 kilo ile insanlar doğuma gidiyor. Ve bunun üzerine koysam 10 kilo daha kalır diye korkuyorum.
Sabah çok güzel aç karnına leslie 3 mile sporunu yaptım ardından biraz egzersiz
karatay tarzı beslenmemiz var sayılır bizim. Şekerli gazlı içecekler 10 senedir içmem. Ekmek yok denecek kadar az. Paketli gıda girmez. Tek sorun yaz olduğu için dondurma ve piknikler bir de tatlı asla kesemiyorum.
Hiç diyetisyene gitmedim başaramazsam destek alacağım.
Yarınki hedefim sabahtan leslie ardından egzersiz yeşil çay sabah 1 haşlanmış yumurta akşam 1 kase yoğurt ve 1 salatalık. 1 hafta böyle az öğünle iştah keseceğimi düşünüyorum.
Çiçekgil inşallah tutar sağlıklı beslenme ile herşey düzeliyor.
Kızınbiri9 diyet yaparken kilo veremediğinizpek yemedğiniz halde üstüne ödemlendiğiniz zaman ne yapıyorsunuz acaba? Napılmalı?

Öyle bir dönemim olmadı canım benim şuan

Doktorunuzla görüştünüz mü diyet olayını çünkü ben tüp bebek tedavisine başladığım sırada zayıflamak istiyorum dediğimde şuan değil tedavimizi olumsuz etkiler demişti..
Bazı doktorlar önce zayıfla sonra tedaviye başlayalım diyebiliyorlar..
Ağır olmadığı sürece spor yapmanız, yürüyüş,yüzme gayet güzel..
Paketli gıdalar,beyaz ekmek,şekerli gıdaları kesmek sağlığımız için gayet gerekli tedavinizi olumsuz etkilemez ama bağışıklığınızi düşürecek kadar kendinizi zorlamayin ve bitkisel ürün kullanmayın bence bu dönemde..

Ben evlenirken 75 kiloydum 2 sene sonunda 85 kiloyum ki 90 ları gördüm , hamile kalamıyorum bu yüzden , 3 aydır şekeri ve ekmeği keserek 5 kilo verdim bol bol su içtim , sakın bitki çayı falan denemeyin bende hiç bir etkisi olmadı paranıza yazık sadece yürüyüş yapın ve şekeri hayatınızdan çıkarın

Ben az ve yağsız yiyerek kilo verdim 62den 59a indim bir ayda nasıl beslendiğimide youtube kanalımda paylaştım dilerseniz bakabilirsiniz

Eklentiler

• Screenshot_2022-07-12-23-52-15-750_com.google.android.youtube.webp
    29,5 KB · Görüntüleme: 32
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…