Gebeliğimin kabusu Taş Düşürüyorum lütfen acil yardım

Yumak46

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2011
128
2
296
Aydın
Arkadaşlar 17 haftalık hamileyim yaklaşık 20 gündür böbrek sancısı çekiyorum ve ne yapmam gerek bilmiyorum şu an bile sancım var.Benim gibi bu sorunu yaşayan arkadaşlardan önerilerini bekliyorum.Normal de de taş düşürdüm ama hamilelikte daha zor çünkü ilaç içemiyorum normal de ilaçlar fayda etmiyordu ağrısına acilde iğne ile geçirebiliyordum ama şimdi ilaç da yok iğne de ağrılar sürekli devam ediyor.Dualarınızı da bekliyorum...

cnm geçmiş olsunn

bende geçen 2 haftadır kum döküyordum ama bide idrar yolu enfeksiyonu vardı doktor direk hastaneye yatırdı.

bence hemen doktora gitmelisin cnmm...

cnm geçmiş olsunn

bende geçen 2 haftadır kum döküyordum ama bide idrar yolu enfeksiyonu vardı doktor direk hastaneye yatırdı.

bence hemen doktora gitmelisin cnmm...

Canım doktora gittim idrar kültürü yapıldı idrar da kanama var çok şükür enfeksiyon yok sadece minuset verdi birde bol su iç dedi artık sudan bile midem bulanıyor.ağrısını dememe bile gerek yok çeken bilir rabbim kimseye yaşatmasın​

çokgeçmiş olsun allah şifa versin canım.ben de geçen haftalarda böbrek iltihabı yaşadım ama sürekli antibiyotik iğne derken ancak geçti.senin ağrılarını düşünemiyorum bile.inşallah en kısa zamanda geçer.

Amin inşallah canım çok zor bir imtihan sürekli dua ediyorum

Böyle bir konu ben de açmıştım kimse yazmamıştı. Gebeliğimin 12. Haftası gibiydi yanlış hatırlamıyorsam böbreğimdeki sancıları sormuştum ve her iki böbreğimde 3er tane taş bulunduğu çıktı ortaya. Evliliğimden önce de düşürmüştüm ama hamilelikte olması daha da zor geçti benim için. 38. Haftamdayım ve aralıklarla birbirini takip eden sancılarım hala devam ediyor. Erken doğum riski oluşturabiliyormuş bu sancılar ama bende olmadı.
ilk aylarımda her sancı vurduğunda ılık su dolu küvete girip hafiflettim sancılarımı. Fakat artık sıcak su zararlı olduğu için (rahmi kasması konusunda) sancılarıma aldırış etmeden yaşamaya çalışıyorum.
Hiçbir çözümü yok yani sancın olduğunda boş yere acile gitme. Bol bol su içeceksin su ama ne sıcak ne soğuk, ılık olacak. Sürekli tuvalet ihtiyacını gider. Yani üşenme her dk gir lavobaya. Ben 6 taşımı bu şekilde düşürdüm ama ne hikmetse şimdi de kum döküyorum. Yani sancılarım hala devam ediyor ama bebişinin hareketleri hepsini unutturuyor evet çok canın yanıyor şuna inan ki onun hareketini hissede hissede takmamaya başlıyorsun
Birçok yöntem duydum ama hamilelik olunca korkumdan uygulayamadım. Bir de ben greyfurt suyu etkili oluyormuş diye duydum ama artık çok geç çünkü hepsi düştü bi kumlarım var onlar da düşüyor şu sıralar. Rabbim sana da kolaylık versin böbrek taşı gerçekten zor.

Canım sana da çok geçmiş olsun benim de normalde taşım vardı hatta gebelikten önce kırdırdım ama böbrektekiler duruyor du şimdi hareketlendiler ve sancı oluyo sürekli dediğin gibi su içmekten ve sık sık tuvalete gitmekten başka yapacak birşey yok doktorum bana kalsiyum ilaçlarını vermedi onlar daha çok oluşturuyormuş o yüzden beslenmeme dikkat ediyorum normalde sütte fazla tüketmemek gerekiyormuş ama bebeğimin ihtiyacı olarak doktorum içmemi söyledi ıspanakdan ise uzak durmamı söyledi herşeyin faydası varken zararlı yönleri de varmış gilaburu var onu da ancak 4 ayın sonunda içebilirmişim zamanını bekliyorum.

benim babamda böbrek hastası onun karnıda şişiyor v.gureba nefrolojide tedavi görüyor prof.dr hemde doktoru

böbrek hastalığının ilacı yok zaten hatta grip dahi olsanız doktorunuza ben böbrek hastasıyım demeniz gerekiyormuş ona göre ilaç vermesi için

lütfen su için tek ilacınız bu günde 10 bardak ortalama ihmal etmeyin babam da içmiyor sonra ağrıları oluyor doktor su iç diyor başkada bişey demiyor.

Allah şifa versin..

Amin canım babana da acil şifalar gureba nefroloji ne oluyor.sende kendine dikkat et benim de babam da vardı bendede oldu doktor ırsi olduğunu söylüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…