GEBELİGİN İLK AYLARİNDA YASADİKLARİM YARDIM LUTFEN

Nilufer__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
349
140
103
Arkadaşlar daha önce birkaç farklı yerde daha sordum ama bir türlü içimi rahatlatan bir cevap alamadım. Hamileliginin ilk aylarinda yani 3.,4. aylarda gobek deliginin ustune dokununca sertlik hisseden var mı? Daha önce gebelik geçirenler lütfen bakıp geçmesin yardımcı olsunlar bir türlü normal olup olmadığını anlayamıyorum. Doktor da fazla üstünde durmadı ama tecrübeli annelerden birşeyler duymaya ihtiyacım var. Şöyle detaylı izah edeyim yatarken ve otururken göbeğim içine çöküyor yani bi sertlik yok. Ama ayakta dik halde dururken gobek deligimin üstünden itibaren sertlik var. Öyle gelip giden bi sancı gibi degil. Sürekli olan birşey. Acaba rahim büyüdükçe organları itiyor ondan mı olan birşey? Magnezyum alıyorum bu arada ama fayda etmedi. Çok rica ediyorum benzer şeyler yaşamış olanlar yazsınlar. Teşekkür ederim şimdiden.

Canım daha 15 haftalıksın rahim yenş yukarı doğru çıkmıştır. Bebek daha 4 cm falandır. Korkutma kendini hiç fakrermedim öyle bişey hiç kontrol etmedim açıkcası.
Benim göbeğim dışardan ancak 6 aylıktan sonra çıkmaya başladı

Canım daha 15 haftalıksın rahim yenş yukarı doğru çıkmıştır. Bebek daha 4 cm falandır. Korkutma kendini hiç fakrermedim öyle bişey hiç kontrol etmedim açıkcası.
Benim göbeğim dışardan ancak 6 aylıktan sonra çıkmaya başladı
Aslında ultrasonda kasilma görüldüğü için bununla bağlantılı mi diye endişe etmiştim. Doktorum sadece bol su iç dedi başka doktora gittim mg alabilirsin dedi o da ekstra olarak. Belki kasilma ciddi birşey değildi ve bu sertlikle ilgisi yok belki normal birşeydir diyorum ama işte kanamalı bir hamilelik geçirdim. Hepten paranoyak oldum. Göbeğim aşırı çıkmadı benim de zaten sadece ayakta sert ve çok hafif çıkık (çıkıklik çok dikkatli bakınca anlaşılıyor)
Ben de rahim daha o kadar yukarıda değildir zaten bu mide falandır diye avutmaya çalışıyorum kendimi yine de tecrübeli anneler içimi rahatlatırsa da memnun olurum :)
Size de çok teşekkür ederim düşünüp yorum yazdığınız için, çok sağolun.

Rica ederim canım.
Korkutma kendini normal kasılma zaten magnezyum vermiş doktor ben hiç kullanmadım ama burda kullanan çok hamile arkadaş var, Temmuz annelerinde.
Korkma kısmet neyse onu yaşayacağız. Sen duanı et tedbirini al herşey Allah'a emanet.

Magnezyumu yabana atma kullan bence. Hele de sancın cıktıysa.

Sertlik her zaman değil ama bazen önemli. Ben bugün kendimi kötü hissedip saglıkocagına gidince ebe karnımın sertliğine, cocugun konumuna falan baktı. İyi yumusak falan dedi.

Sertlik her zaman değil ama bazen önemli. Ben bugün kendimi kötü hissedip saglıkocagına gidince ebe karnımın sertliğine, cocugun konumuna falan baktı. İyi yumusak falan dedi.
Teşekkür ederim yanıtınız için ama benim iste daha rahim gobek deligimin altında yani hem karnım azıcık çıktı hem de muayenede hala aşağı bölgeden bakılıyor. Göbek deligimin üstü neden sertlesir anlam veremiyorum. Aşağı bölge yumuşak, yani muayene edilen kisim. Magnezyumu düzenli kullanıyorum ama stres yaptım. Özellikle sizlerin ilk aylarını merak ediyorum o yüzden. Siz hatirlayabiliyor musunuz 3.ayınız civarıni? Çünkü sizin doğuma az kalmış şu aşamada karnınız sert olsa rahimde ordadir. Ama benim rahim henüz o kadar yükselmedi.

Bence de siz 30 haftalıksınız karnınız sertleşebilir büyük çünkü ve bebek de büyük artık elleyince hissediyorsundur nerede hangi tarafta olduğunu.

Muhteşem bir şey :)

Hele böyle dizini bi tarafa yaslıyor o zaman orası çıkıntılı oluyor ben okşardım o zaman hemen kaçırırdı dizini oğlum :) (tahminen diz belki ayak falandır :))

Doğduktan sonra herşey daha daha güzel Allah herkese nasip etsin sizede :)

Tabii ki benimki ara ara bölge bölge sertleşiyor. Çocuğun varlığından kaynaklı. Ama bazı hamileler ve doktorum karnım bütünüyle sertleşmesiyle ilgili tarifler yapıyorlardı. İlk zamanlarda böyle değişik karnım patlayacakmış gibi sertlik hissediyordum. İlk gebeliğimde de son aylara doğru. Hamilelikte kafaya takacak çok şey var. Buluttan nem kapıyoruz. Bence şimdiden kaygılanma.

Misal ben soğuk algınlığı yaşıyorum. Kafamın içinde bir yoğunluk. Yok tansiyonum mu çıktı, aman kasıklarım ağrıyor açılmam mı var, deli olacağım bu aralar.

Arkadaşlar daha önce birkaç farklı yerde daha sordum ama bir türlü içimi rahatlatan bir cevap alamadım. Hamileliginin ilk aylarinda yani 3.,4. aylarda gobek deliginin ustune dokununca sertlik hisseden var mı? Daha önce gebelik geçirenler lütfen bakıp geçmesin yardımcı olsunlar bir türlü normal olup olmadığını anlayamıyorum. Doktor da fazla üstünde durmadı ama tecrübeli annelerden birşeyler duymaya ihtiyacım var. Şöyle detaylı izah edeyim yatarken ve otururken göbeğim içine çöküyor yani bi sertlik yok. Ama ayakta dik halde dururken gobek deligimin üstünden itibaren sertlik var. Öyle gelip giden bi sancı gibi degil. Sürekli olan birşey. Acaba rahim büyüdükçe organları itiyor ondan mı olan birşey? Magnezyum alıyorum bu arada ama fayda etmedi. Çok rica ediyorum benzer şeyler yaşamış olanlar yazsınlar. Teşekkür ederim şimdiden.
Inanin bosuna meraklaniyorsunuz ben okuyumca onemli birsey olmayacagini dusundum. Onemli bir durum olsa doktor hemen mudahale ederdi ztn farkli doktorada gorunun iciniz rahat etmesi icin

Inanin bosuna meraklaniyorsunuz ben okuyumca onemli birsey olmayacagini dusundum. Onemli bir durum olsa doktor hemen mudahale ederdi ztn farkli doktorada gorunun iciniz rahat etmesi icin
İşte 2 farklı doktora göründüm bir de başka bir sıkıntım için iğne vurulmaya gittiğimde acil boştu ordaki doktora da sordum. Yani baya pimpirikliyim anlayacaginiz :) ama yasadigim bazı sıkıntılarda doktorlar da farklı farklı yorum getirdikleri için insanın kafası karışıyor o yüzden tecrübeli arkadaşlara da sormak istedim. Sonuçta elbette doktorlara güveniyorum ama tecrübe de içimi rahatlatmak açısından önemli diye düşünüyorum.

Back
X