Gebeliğin ilk zamanlarında nelere dikkat edilmeli?

MaviliGizem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2020
3.559
3.793
63
35
Merhaba hanımlar, şuan reglim 7 gün gecikti testte silik çizgi var çok emin değilim şuan gebeliğimden daha.
Her ihtimale karşı dikkat etmem gereken noktalar neler, ne yapmam veya ne yapmamam gerekli? Yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle hayırlı olsun 7 gün gecikmiş ve sizde belirti var miydi? Doktora giderseniz folikasit verir yada eczaneden alip kullanabilirsiniz.

Cok fazla ani hareket etmiyorum sigarayi biraktim kahve icmeyi minimum duzeye indirdim. Gunde en az 1 avuc ceviz veya findik arti 1 kasede yogurt yiyorum. Ilac alma konusunda bisi diyemem en uyi doktorlar karar verir folik asitbile fazlaysa zarari olabilir. Doktora gitmenizde fayda var dis gebelik veya kimyasal gebelik olabilir Allah korusun onlem almaniz gerekebilir. Hayirli olsun

Pcos başlangıcı olduğunu düşünen doktorum inofolic başlamıştı. 2 aydır onu kullanıyorum.

Belirti yumurtlama zamanımda kasıklarımda 5 gün boyunca şiddetli ağrı vardı. Yürürken dahi ağrı yapıyordu. Sonra kesildi. Sonraki hafta göğüslerim büyüdü ağrısı inanılmaz arttı. Sonra büyümesi kaldı ağrısı gitti. Şimdi üstüne yatınca falan ağrıyor sadece. Bu ara da kasıklarımda ara ara batmalar oluyor. Sık sık idrara çıkıyorum ama inanılmaz su tüketiyorum. Ondan da olabilir. Mide yanmalarım oluyor yattarken. Sürekli kabus görüp kendi ağlamama uyanıyorum.

Bunlar belirti sayılırsa bu kadar var 😊

Cok fazla ani hareket etmiyorum sigarayi biraktim kahve icmeyi minimum duzeye indirdim. Gunde en az 1 avuc ceviz veya findik arti 1 kasede yogurt yiyorum. Ilac alma konusunda bisi diyemem en uyi doktorlar karar verir folik asitbile fazlaysa zarari olabilir. Doktora gitmenizde fayda var dis gebelik veya kimyasal gebelik olabilir Allah korusun onlem almaniz gerekebilir. Hayirli olsun
Test silik çizgi çıkınca doktor işini biraz erteledim. Malum hastaneler şuan pek güvenli sayılmaz. Yine de bir zarar gelmemesi için önlem almak yerinde olur diye düşündüm. Teşekkür ederim bilgiler için.

Doktorum kanama olmadigi surece gelmene gerek yok dedi ilk ay testi atmadiysaniz buraya gosterirmisiniz cokmu silik

Doktorum kanama olmadigi surece gelmene gerek yok dedi ilk ay testi atmadiysaniz buraya gosterirmisiniz cokmu silik
Üsttekini dün yaptım alttakini bugün. Üstteki bozuk dediler alttakindeki çizgiyi de burda bi arkadaş gördü ben görmemiştim. Bir de siz bakar mısınız😊

Eklentiler

• IMG_20200413_233254.webp
    IMG_20200413_233254.webp
    8,1 KB · Görüntüleme: 372
Üsttekini dün yaptım alttakini bugün. Üstteki bozuk dediler alttakindeki çizgiyi de burda bi arkadaş gördü ben görmemiştim. Bir de siz bakar mısınız😊
Cok cok silik var gibi cok erken daha sanirim ustteki cok net ama

Pcos başlangıcı olduğunu düşünen doktorum inofolic başlamıştı. 2 aydır onu kullanıyorum.

Belirti yumurtlama zamanımda kasıklarımda 5 gün boyunca şiddetli ağrı vardı. Yürürken dahi ağrı yapıyordu. Sonra kesildi. Sonraki hafta göğüslerim büyüdü ağrısı inanılmaz arttı. Sonra büyümesi kaldı ağrısı gitti. Şimdi üstüne yatınca falan ağrıyor sadece. Bu ara da kasıklarımda ara ara batmalar oluyor. Sık sık idrara çıkıyorum ama inanılmaz su tüketiyorum. Ondan da olabilir. Mide yanmalarım oluyor yattarken. Sürekli kabus görüp kendi ağlamama uyanıyorum.

Bunlar belirti sayılırsa bu kadar var 😊
Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah darısı da isteyenlere olsun..:)

Cok cok silik var gibi cok erken daha sanirim ustteki cok net ama
Herkesin öğrenme zamanı farklı oluyor anladığım kadarıyla. Bir iki kişi 18 20 gün geçti sonra testim pozitif çıktı yazınca beklemeye karar verdim bende. İllaki bir yerde ya regl olacağım ya hamile 😊 çok fazla seçenek yok

Aynen suan cok silik doktora gitmenize gerek yok 3 4 gun sonra tekrarlayin kendinize dikkat edin hayirli haberlerinizi bekliyoruz🥰

Back
X