Gebeliğin son ayındayım ayak ve bacaklarım çok şişiyor ?

Nedesemolmuyor1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
3.030
1.481
133
33
Son aydayım çok şişiyo bacaklarım ve ayaklarım ve agrıyo ne yapmam lazım yürüyünce de çok yoruluyorum ayaklarım agrıyor bacaklarım zaten agrıyo yürüyünce daha çok agrıyor ve çok yoruluyorum 🙄

Güncel: bugun daha da şişti acıyor resmen üstüne bastıgımda 😔

Son düzenleme:
Bir varis çorabı çok işe yarıyor bir de pilates. Yattığınız yerden ayak bilekleri bacak hareketleri yapabilirsiniz vucudunuzun izin verdiği ölçüde. Geçmiş olsun

Tuzu şekeri kesin, doktorunuza danışın belki magnezyum falan da eksiktir. Kramp yaşıyorsaniz. Ve tabii ki bol su. İçemiyorum diye bir şey yok. Bebek ve kendi sağlığınız için İcmek zorundasınız. Sade su midenizi bulandırıyorsa azıcık taze sıkılmış meyve suyu, suyu bol ayran, su içine limon dilimleri koymak suretiyle tatlandırıp içmelisiniz. Hele son aylarda su çok çok elzem. Süt üretimi için de öyle. Aman diyeyim. İlk önce bunu halletmeye bakın.

Tuzu şekeri kesin, doktorunuza danışın belki magnezyum falan da eksiktir. Kramp yaşıyorsaniz. Ve tabii ki bol su. İçemiyorum diye bir şey yok. Bebek ve kendi sağlığınız için İcmek zorundasınız. Sade su midenizi bulandırıyorsa azıcık taze sıkılmış meyve suyu, suyu bol ayran, su içine limon dilimleri koymak suretiyle tatlandırıp içmelisiniz. Hele son aylarda su çok çok elzem. Süt üretimi için de öyle. Aman diyeyim. İlk önce bunu halletmeye bakın.
Kramp yok sadece şişiyo biraz da agrı oluyo bacaklarımda. Magnezyum verdi onu içiyorum. Su içmeye çalışıyorum mümkün olduğunca ama daha artırmam lazım sanırım

Aynısı bende oldu bacaklarim cok şişti 35nci hafta da 4 gün sonra gittim kontrol falan nct ye geçmeden dahiliye ye gidiyim bi kan değerlerime baktıriyim dedim Adam beni görünce sen iyi değilsin bence dedi bacağıma parmağını bastırdı beyaz çukurluk hafif uzun kaldı. Sonra nct te girdim sancı çıktı ben gayet normalim ama gittikçe de artıyordu bişey hissetmeyince doktora siz beni zorla doğurtmaya çalışıyosunuz değil mi falan dedim hatta :D neyse progestoron iğne yapti evde de kullandim sonra normal haftasında doğdu. Kan değerlerimde bi eksiklik fazlalık çıkmadı, bebiş biraz acele ediyormuş, kontrole kadar çok hareket etmeyin ve bacaklarınızı çok açmayın sırt üstü de çok yatmayın gerilmesin göbek. Tabi aynı şeyler olucak diye birşey de yok neden olduğunu bilmiyorum çünkü.

Aynısı bende oldu bacaklarim cok şişti 35nci hafta da 4 gün sonra gittim kontrol falan nct ye geçmeden dahiliye ye gidiyim bi kan değerlerime baktıriyim dedim Adam beni görünce sen iyi değilsin bence dedi bacağıma parmağını bastırdı beyaz çukurluk hafif uzun kaldı. Sonra nct te girdim sancı çıktı ben gayet normalim ama gittikçe de artıyordu bişey hissetmeyince doktora siz beni zorla doğurtmaya çalışıyosunuz değil mi falan dedim hatta :KK70: neyse progestoron iğne yapti evde de kullandim sonra normal haftasında doğdu. Kan değerlerimde bi eksiklik fazlalık çıkmadı, bebiş biraz acele ediyormuş, kontrole kadar çok hareket etmeyin ve bacaklarınızı çok açmayın sırt üstü de çok yatmayın gerilmesin göbek. Tabi aynı şeyler olucak diye birşey de yok neden olduğunu bilmiyorum çünkü.
Hmm ben bi yarın gidiyim o zaman. Benim de pek bişeyim yok gibi ama arada karnımda gerilme oluyo zaten şekerim çok düşüktü ona baktırcaktım nst ye de bakarlar sanırım herkesin şekeri çıkıyor benim de düşüyo 😀

Sizin 35 e de daha varmis ben normalde zayıfım 64 olmuştum ama bileğim hmm 1,5 litrelik su şişesi olur ya o kadardı kontrole gittiğimde :) iki elimle sarınca parmak uclarim degiyordu sadece birbirine, sizinki ne kadar şişti.

Sizin 35 e de daha varmis ben normalde zayıfım 64 olmuştum ama bileğim hmm 1,5 litrelik su şişesi olur ya o kadardı kontrole gittiğimde :) iki elimle sarınca parmak uclarim degiyordu sadece birbirine, sizinki ne kadar şişti.
Benim o kadar değil ya ama şiş sizin çok şişmiş sanırım tuzlu vs çok mu yiyorsunuz

36. Haftadayım ben. Aynı durumu yaşıyorum. Doktorum yaz olduğu icin vücut normalden fazla ödem olur ayrica boyun uzun olduğu icin de oluyor dedi. Denize gittim 2 gun cok iyi geldi. Soğuk suya koyabilirsiniz ayaklarinizi.

36. Haftadayım ben. Aynı durumu yaşıyorum. Doktorum yaz olduğu icin vücut normalden fazla ödem olur ayrica boyun uzun olduğu icin de oluyor dedi. Denize gittim 2 gun cok iyi geldi. Soğuk suya koyabilirsiniz ayaklarinizi.
Şuan tekrar konu açmayı düşünüyordum ne yapabilirim diye. Bugün daha da şişti ve bastıgımda acıyo resmen agrıyo ayaklarım😔 deneyim bi inşallah iyi olur😔

Tuzlu falan hikaye. Ben hiç tuzlu yemedim. Turşu agzima koymadim ama davul gibi oldu ayaklarim. Yatarken de kan dolaşımı icin yastik koyun ayaklarinizin altina.

Sorun çıkmadı sanırım? siz yine de arada bileklerinizi ölçün şuan çok şiş değilse bile o 1,5 litrelik su seviyesine gelirse ve gözleriniz yorgun görünürse sonraki gün gidin bi kontrole ❤️💗.

Back
X