Doğuma Hazırlık Gebeliğinizi öğrendikten sonra neler kullandınız ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Gebeliğinizi öğrendikten sonraki süreçte neler kullandınız ?

• Kan sulandırıcı iğneler

OY: 8 20,5%
  • Progesteron

OY: 20 51,3%
  • Folik Asit

OY: 38 97,4%
  • Hiç bir şey

OY: 1 2,6%

• Ankete Katılan
    39

Vuslat93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2019
213
79
98
Gebeliğinizi öğrendikten sonra neler kullandınız ?

Progesteron, Kan sulandırıcı iğneler, Folik asit, başka ?

Ayrıca limon suyu tüketen var mı, zararı var mıdır ?

Takviye olarak tavsiye edeceğiniz ürünler, vitaminler varsa yazarsanız memnun olurum.

Herkese teşekkürler.

Adım adım doktor yönlendirmesiyle
-folik asit devam
-kanama sebebiyle progestan
-d vitamini
-kalsiyum, magnezyum, ilerleyen zamanlarda demir vs

Bunlar aklıma gelen.

limon suyu ne için? Hiç öyle duyduğum şeyleri denemedim.

Folik asit zaten ilk üç ay kullanılmalı. Diğerleri ihtiyacına göre ben hepsini kullandım iki düşükten sonra. Limon suyu neden bu arada?

Adım adım doktor yönlendirmesiyle
-folik asit devam
-kanama sebebiyle progestan
-d vitamini
-kalsiyum, magnezyum, ilerleyen zamanlarda demir vs

Bunlar aklıma gelen.

limon suyu ne için? Hiç öyle duyduğum şeyleri denemedim.
Limon suyu doğal kan sulandırıcı diye duydum. Kan pıhtılaşmasını önlemek için

Doğal kan sulandırıcı olduğunu duydum. Kan pıhtılaşmasını önlemek icin
Asitli olduğu için mantar yapma riski var doktorun demeden kullanma bence kanama yapar. Ben coraspin kullanıyodum ilk ay kanama olunca kestik mesela

Folik asit özellikle solgar tavsiyemdir
Progestan sonlara doğru tabi ki bıraktım
Gynferon kan ilacı günde iki defa aç karnına
Damla vitamin aldım almasına ama kullanamadım.
İlerleyen zamanlarda magnezyum
Son iki haftadır b12 iğnesi vuruluyorum,demir değerim b12 yide emdiği için.

Hamilelikten önce uzunca bir süre korunmadık zaten. O süre zarfı boyunca hep folik asit kullandım. Hamileliğin ilk 3 ayı kullanıp folik asiti bıraktım. Hamilelik boyunca magnezyum kullandım. 3.aydan sonra demir ilacı ve kosa bir süre b vitamini kullandım. 13.haftada kahverengi akıntı sebebiyle 1 ay kadar ve çoğul gebelik olmasından sebep yaklaşık son 2.5 ay progestan kullandım. Aklımda kalanlar bunlar. Sağlık sıhhatle doğsum bebeğiniz. 😊

Doktoruna güven.icine sinmiyorsa başka doktorlara da git içine sinenle devam et.kafana göre ilaç içme

Kızlar merhaba. ne kan pihtilasmam vardı nede daha önce düşük yaptım. Çok güvendiğim bir doktorum vardı sağolsun onun yüzünden düşük yapıyordum. Ikiz gebeliğini kan sulandırıcı iğne ve hap verdi progesteron hormonum yuksek olmasına rağmen progestan verdi onun yüzünden bir bebeğimi kaybettim ve doktorumu degistirdim şu an sadece progestan ve vitamin ilacı kullanıyorum. Ilk muayenede yeri gayet iyikensağlıklı bi gebelikken iki gün sonra bebek aşağı iniyor. Sonra iğneleri bıraktım ve doktorumu degistirdim. Şu an 6 haftalık hamileyim ve yerimiz gayet iyiymiş şükürler olsun. Birini kaybettim ama biri gayet sağlıklı şükürler olsun.

Hamileliğin ilk 3 ayı folik asit kullandım bende herkes gibi.. 3 ay bittikten sonra omega 3 e başladık doğuma kadar devam edeceğim.. Demir ilacı kullanıyorum yine doğuma kadar kullanacağım.. Bir de d vitaminim çok düşük çıkmıştı hamileliğim başında d vitamini vermişti 3 kutu kullanıp bırakmamı istedi doktorum onu da 3 şişe kullandım bıraktım.. Onun haricinde birley kullanmıyorum ben..

Şimdilik sadece folik asit verildi. Hafta 6

Back
X