Gebelik başladigindan beri vitamin kan vs gibi hicbir ilac kullanmadim. Sıkıntı olur mu acaba..

huzurlubekleyis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2019
49
8
1
29
14+5 haftalık gebeyim ve verilen ilaclari bulantim dan kaynakli verilen vitamin ilacını kullanamamistim. Ve simdi de kullanamiyorum rahatsızlık veriyor doktorum da eğer beslenmen iyi ise bir sorun olmaz dedi. Kontrole gittiğimde bebeğimin gelişimi gayet iyi olduğunu söylüyor. Sonrasında sizce bir sıkıntı yaşar mıyım.?

Bende duzenli kullanmiyorum su zamana kadar birsey olmadi cnm dr a sordugumda 2 3 gunde 1 bile kullanabilirsin dedi ama ben haftada 1 anca 3 haftadir hic kullanmiyorum hatta

En azindan basindan 12. Haftaya kadar folik asit kullanmaliydiniz. Bir suru seye gelisimsel seye iyi geliyor. Simdide multi vitamin kullanabilirsiniz
Folik asit hic vermediler deneme rağmen vitamin verdiler balık yagi içeren iyi bir ilaç o da bulantı yaparmış o yüzden içme denildi. Onun dışında sağlık ocağı kan ve b12 onları kullanmadim

Kim verdi kim bulanti yapar icme dedi
Bi devlet bi özel ikisine de gittim devletin verdiği vitamin bulantı yaparmış özelde bunu sordum bilerek içme yememe dikkat et et balık tüket bolca dedi. Verilen vitaminde balık yagi ve bi çok şey içeriyor devlet karşılamıyor hatta ilacı balık yagi da bulantı yaparmış ama bana kan ilacıni sağlık ocağı verdi devletteki doktor vermedi sormadi

Balik falan yiyebiliryorsaniz cok.iyi.. beni..kullandigimida devlet karsilamiyor ozel aliyorum.. bi multivitamin kullanmayi.deneyin ama iyi olabilir. Kan ilacinida testlere gore vermislerdir diye dusunuyorum.bende kullaniyorum dusuk cikti degerlerim.hatta ben bir.suru vitamin kullaniyorum.,)

Balık et tavuk aslında pek et sevmesemde eşim zorluyor bebeğimiz için çoğu yemeğe az da olsa et katiyorum ki vitamini yemeğe de geçsin eti yemesem de zaten pişince vitamin hep içinde duruyor

Merhabalar iki gebeligimde de bulanti yapti. Ikinci gebeligimde dr degistirmistim. Bulanti yapmayan folik asit verdi adini suan unuttum. Ucreti 50 tl gibi. Doğal iyotlu olabilir hatirladigim. O bana

hamileligim boyunca verilen ilaclari kullandım dokunan oldu baska markasini aldim kullandim bence sizde kullanin hamilelikte cok onemli

Folik asit yerine kısır, kan ilacı yerine keçiboynuzu pekmezi yiyen biri olarak doğru dürüst vitamin kullandım diyemem..
Bende sizin gibi çok değerli besinlerle beslenmeye özen gösteriyordum hep hatta pekmez yememden kaynaklı kan ilacına ihtiyaç duymamam beni çok mutlu etmişti.. (doğum sonrası dahil )
Herkes için aynısını tavsiye etmem asla çünkü her vücudun depolama sistemi farklıdır. Eğer sizde ve bebekte hrhangi bir sorun yoksa ve doktorunuz onayladiysa sorun olacağını sanmıyorum. Yine de tam kan verip vücudunuzun neye ihtiyacı olduğunu öğrenebilirsiniz.

Gece yatarken için ben öyle yapıyorum doktor bulantı yaparsa o şekilde iç demişti . Kaldı ki ben şuana kadar o kadar ilaç kullandım ki bulantıyı geçtim mide ağrısı da çok kötü . Hepsine bebeğim için katlanıyorum . Sizde bu şekilde düşünün ve ilaçlarınızı kullanın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…