Gebelik haftası önde gidenler

doktor bana koca kafalı bu kız iri kemikli 2 hafta önden gidiyor tosun olacak dedi..
4 kiloyu geçecek olmasıda kasıtlardan yani 36+1 haftalıkken benim kız 3.200 gr dı :)
doğmazsa günü gelmeden sezeryan mecburen guclubacismile

Valla ben bu konuyu bugünkü randevumda yeni dr uma sordum..kendiside evet önden gidiyo dedi sat ına göre dedi..ve hiç bir sorun olmadığını söyledi.erken döllenmeden kaynaklı mı dedim evet dedii..ama doğrudur çünkü benim mesela regl tarihim bir önceki aydan hep erken gelirdi.yani 21-22 günde bir olurdum.dolayısıyla erkende yumurtluyodum.yani 10.günde filan.bu yüzden olabilir diye düşünüyodum.dr da öyle deyince sonunda açıklığa kavuştu bizim durum..:))

evet benim adetlerim de 30-32 günde bir olurdu dolayısıyla yumurtlama 1-2 gün geç oluyo ve bebeğim de ultrasonda son adet tarihime göre 2 gün geride genelde..bence de döllenmeyle ilgili..

benim bebeğimde 2 hafta önden gidiyor ama benim gec döllenme olmustu bastanda 1 hafta gerideydi yani erken döllenmeden olsa benimki halada geriden gelmesi gerekmezmiydi bilmiyorumkismile

Valla genetik olduğunu düşünmüorum eşim şimdi 95 kilo ama çok zayıf doğmuş annesi iki tane üst üste giydirirdim çırpılıktan böle olacağını bilseydim hiç üzülmezdim der bende 40 kiloyla hamile kaldım 1.60 boyundayım ve bebeğim 10 15 gün ileriden gidiyor maşallah diiim de suyuda fazla dedi bebeğe giden kan akışıyla ilgisi var dedi ii beslenmiş demek ki ben ufak tefek olduğum için seni biraz üzecek iri bi bayan değilsin bebek iri erken doğum olmasında kendine çok dikkkat dedi yani ne genetik ne irilikle alakası var bence kendim 20 kiloya yakın kilo aldım normalde zaten 50 olmam gerekio çok zayıftım onun için şuan o 20 kilo çok kötü durmuo karnımda baya çıktı 6 aylık normalde bebeğim dün kontrolum vardı daha odaya girerken doktorum bu aya bu göbek fazla dedi :) senin yapına göre 3 kilo ideal zayıfsın taşıyamazsın dedi gerçektende şimdiden zorlanıorum belim çok ağrıyor hele iş yaparsam gece ağlıyorum resmen daha 3 ayım var inşallah çok zorlanmadan geçer günlerim ama iri olduğu için bebeğim çok seviniyorum inşallah nazar değmez ve böle gider ben razıyım onu taşımaya gerekirse hiç kalkmadan yatarım kendim zayıflıktan bıktım ve bi 10 kiloda kalır inşallah üstümde yani tamamen çocuğun yapısına bağlı bence doğduktan sonrasıda çok önemli çok zayıf olan bebekler sonradan ii bir bakımla süper tombik şeyler oluyo yiğenlerimden biliyorum onun için her iki türlüsüde yani normal kiloda da doğsa ilerden de gelse bi gelse deeeeeeee görsem yüzünü başka bişey istemiorum küçücük yerde canları sıkılıyodur bebeklerimizin :) bu arada normal doğumu 3 kilo doğsada düşünmüüorum korkuyorum zaten 4 kiloda olsa 3 kiloda olsa ben uykuda olayım o da gelsin çaktırmadan :) zamanında gelsinler yinede ama günler ne olur çabuk geçsin :) hepinize sağlıklı doğumlar...

canim kendin demissin esim 95 kilo diye esin de pek ufak sayilmazmis :) sen kayinvalidenin dogum yaptigi kiloya bakma kendi annenin bebekleri nasil dogmuslar bi onu sor.. cunku genelde anneyle ayni kilolarda doguruyor kizlari canim genetik yani... masallah diyelim ..

canim kendin demissin esim 95 kilo diye esin de pek ufak sayilmazmis :) sen kayinvalidenin dogum yaptigi kiloya bakma kendi annenin bebekleri nasil dogmuslar bi onu sor.. cunku genelde anneyle ayni kilolarda doguruyor kizlari canim genetik yani... masallah diyelim ..

Ben tek çocuğum canım benden öncede sonrada ne düşük ne ölüm var benden başka doğan olmamış bende normal doğmuşum eşimde zayıf doğmuş bizimki ilerde gidio demek istediğim o canım saol yinede...

yok yok anladim benimki de masallah onde gidiyor 2 hafta ...benim esim cok uzun boylu ben de uzun boyluyum ve cok iri dogmusum ondan dedim bi annene sor genelde anneyle ayni kilolarda doguyormus cocuklari diye...
neyse masallah diyelim bebeklerimize saglikli olsunlar da insallah

yok yok anladim benimki de masallah onde gidiyor 2 hafta ...benim esim cok uzun boylu ben de uzun boyluyum ve cok iri dogmusum ondan dedim bi annene sor genelde anneyle ayni kilolarda doguyormus cocuklari diye...
neyse masallah diyelim bebeklerimize saglikli olsunlar da insallah

amin inşallah sen yine iriyim diyosun ama ben çok zayıftım şimdi doktor nasıl taşırsın bilmiyorum diyo inşallah çok sorun olmaz daha 3 ayım var hayırlısı bakalım böle önde giden bebekler bi zaman dururmuş büyümeleri bu kadar hızlı gitmezmiş hep gizli şekere baktıralım dedi doktor bugün test yaptırdım kısmet ailede yoksa sorun olmaz sanmıyorum dedi bakalım sağlıklı doğsunlarda inşallah biz anneler taşırız bi şekilde nasılsa... sağlıklı doğumlar inşallah

benimde dr um kilosu 10 gün önde gidiyor dedi, ama bunun beslernmeyle değil şekerle alaksı var. Yani çok şeker tüketiyorsan bu da bebeğin iri olmasını sağlıyor aslında pek sağlıklı bir şey değil. Dr um bana biraz diyet yapmamı ve şekerden uzak durmamı söyledi.

merhaba arkadaşlar ben yumurta takibi ile hamile kaldım dolayısıyla erken ya da geç döllenme olmaksızın olması gereken zamanda oldu döllenme.bu zamana kadar her kontrolde sat ile uyumluydu bebeğim ama dün 2li test için 12+5te gittiğimde crl de 13+3 olarak çıktı haftası,henüz bebeğin kilosu ölçülmüyor daha küçük diye boyu fazla çıktı sanırım bu neden kaynaklanıyor ilerde erken doğuma neden olur mu?:44:

merhaba arkadaşlar benim bebeğiminde erken geliştiğini söyledi doktor hemde iki hafta ve ultrasondaki doğum tarihi de aşağı düştü normalde haziran 17 idi şuan haziran 5i çıkıyo ama normalde hesapladığım tarihte daha 35 hafta 3 günlük bu nasıl olacak kafam karıştı. Bir bilgisi olan varmı ilk gebeliğim birde şaşırdım kaldım.

merhaba arkadaşlar benim bebeğiminde erken geliştiğini söyledi doktor hemde iki hafta ve ultrasondaki doğum tarihi de aşağı düştü normalde haziran 17 idi şuan haziran 5i çıkıyo ama normalde hesapladığım tarihte daha 35 hafta 3 günlük bu nasıl olacak kafam karıştı. Bir bilgisi olan varmı ilk gebeliğim birde şaşırdım kaldım.
Benim de ilk gebeliğim ve bebegin iri suyun fazla dendi riskli gebelige yönlendirildm erken doğum olur diye dört Mayıs ta otuz bes hafta uc günlük tum yatış verdiler yatmadm iki hafta sonra doktora randevu yok diye başka doktora gittm cuma günü işte otuz yedi arti sıfırm o doktor ilgisiz di otuz bes yeni bitmiş falan dedi günüm belli ssonuçta bu cuma yine gidicem bakalım ne diyecekler şuan otuz yedi hafta uc günlük hamileym benm ki de fazla gelişti ama normal doğum pozisyonunda ne zamana gelirse o zaman bekliyorum ama dört kilo olursa sezaryen olursun diyo herkes zaten minyonum otuz bes haftalikken bbebeğim uc kilo boyu da elli cm di şuan ne durumda bilmiyorum senin ki nin gelişimi nasıl canm

Konu eski ama belki cevap veren olur
Benimde 18 haftalikken 1 hafta 27 de 4 hafta ileri oldugu soylendi seker yuklemesinde 87 cikti 140 alti olmasi gerekiyormus
sonralari 2 hafta ileri denildi
33+4te sancim geldi erken dogum riski olustu ciger gelistirici filan yapildi sancim durduruldu 2 gun yattim
boyle olan anneler bebeklerinuz nasil dogdu sagliklari nasil acaba yardimci olursaniz sevinirim

Back
X