Gebelik haftası ultrosonda sürekli degismesi

esrunum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2014
645
476
103
Mrb kızlar moralim.çok bozuk bu gün kontrole gittim normalde 7 haftalık olması gereken 5 haftalık çıktı 2 hafta önce 5 hafta demişti halbuki kalp atış için gitmiştim dr 5 haftalikla uyumlu çıktı dedi haftaya tekrar gel kalp atışı duyulmazsa gebelik sonlandırılir dedi yada kendiliginden düşük olur dedi canım çok sıkkın başına gelen varmı halbuki benim ilk gebeliğim 11 haftada kalp atışını duymuştum Dr a sordum buda mı öyle die beni o ilgilendirmez bundan banane beni haftaya gelecek olan ultrosonda ki bebeğin gelişimi önemli dedi biraz da sinirli ydi içim de rahat değil 1 hafta nasıl geçecek bilmiyorum

Üzmeyin kendinizi, başka bir doktora gitme imkanınız varsa lütfen gidin, başka bir doktorun görüşünü almakta yarar var.

Nasil doktormus o...

İlk haftalarda bebegin ve kesenin olcumu kalp atisi alinmadan tam oalrak haftasini vermeyebilir, korkacak birsey yok, kalp atimi baslamazsa o zaman tekrar konusmak lazim konuyu zaten....

Ama doktorunuzun tavri sinir bozucu...alternatif bir doktor bulmanizi oneririm onunuzde +35 hafta daha var

Merhaba arkadaşlar benim adet tarihime göre 7+3 günlük hamile olmam gerekyo ama doktor bebeğin gelişmeyip 1 hafta geride olduğnu söyledi. Bebeğin boyu 5.45 mm. Kese ise 22 mm. Kalp atışı karından ultrason ile duyulmadı. Böyle olupta 1 hafta snra bebeği gelişen ve kalp atışı duyulan var mı acaba ?

Benim ilk bebeğime de dediler. Hatta ikinvi bebeğime karından bakıp bos deyip kapıdan çıkmadan alttan bakalım demeyi akıl edebildi yar. doç. Ve ilk basta hep 3gün geri görünüyordu. Ama sinir olup doktorumu değistirince yeni doktorum sallamadı bunu. Ben hep ultrason kağıdından öğrendim. Ayrıntılı ultrasona girdiğimde radyolog ilk 14,hafta ölcümlerin net olmadıgını söyledi. Aletten alete, ölcümden ölcüme cok büyük fark olmasa da milimle.haftalar değisiyor. Önemli olan kesenin büyümeye devam.etmesi ve kalp atısı alınması insallah.

Bakın her yerde yazıyorum. Kuzenime kiliste kalp atısı yok kürtaj dediler. Yatırıp alacaklardı hemen bebeği. Bunlarda kürtajı antepte yaptırmak istemiş allahın hikmeti. Gidiyorlar ki kürtaj olmaya bebek var. O coçuk 6 yaşında bugün.

Benim ilk bebeğime de dediler. Hatta ikinvi bebeğime karından bakıp bos deyip kapıdan çıkmadan alttan bakalım demeyi akıl edebildi yar. doç. Ve ilk basta hep 3gün geri görünüyordu. Ama sinir olup doktorumu değistirince yeni doktorum sallamadı bunu. Ben hep ultrason kağıdından öğrendim. Ayrıntılı ultrasona girdiğimde radyolog ilk 14,hafta ölcümlerin net olmadıgını söyledi. Aletten alete, ölcümden ölcüme cok büyük fark olmasa da milimle.haftalar değisiyor. Önemli olan kesenin büyümeye devam.etmesi ve kalp atısı alınması insallah.

Bakın her yerde yazıyorum. Kuzenime kiliste kalp atısı yok kürtaj dediler. Yatırıp alacaklardı hemen bebeği. Bunlarda kürtajı antepte yaptırmak istemiş allahın hikmeti. Gidiyorlar ki kürtaj olmaya bebek var. O coçuk 6 yaşında bugün.
Peki bnmki gbi gelişim geriliği var demişlermiydi acaba

Benim oğluma kesen bes haftaya göre kücük demişlerdi. Kızımda 19. Haftaya kadar hep 3 gün geriydi. Alacak nefesi varsa bunlar bahane. Şahsen ben bu fazladan stresslere girilmemesi için hamilelere hep bir sıkıntınız yoksa geç gidin doktora diyorum. Belki de bebeğiniz bir sonraki muayenede belli olacak ama o zamana kadar hayat size zehir olacak.

Şimdi moda bu kese küçük, kenarları şöyle ,kalp atışı yok... Kalp atışı varsa yavaş... Tamam doktorlar nafile ümit vermesinler ama.niye hep felaket tellallığı yapıyorlar anlamıyorum. Senin yapacağın stresin duruma bir artısı yok bilakis bebek sağlıklıysa eksisi var.

İlk doktorum şunu derdi. Şimdilik her şey yolunda. Ne iyi ne kötü, o an neyse o.

Back
X