Gebelik haftası

hiraelifsen

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2018
4
6
6
27
Arkadaşlar birşey sorucam 2 hafta önce hamile olduğumu ögrendim bhcg 253 cıkmıstı ondan 3 gün sonra doktora gittim ama son adet ilk günüm 1 kasımdı gebelik hesaplamamda 4 haftalık cıkıyordum ancak doktor 5 haftalık demişti kafam cok karıstı sizce neden ikisi farklı olabilir? Tesekkürler.

Hamilelik son adetin 1.gününden itibaren hesaplanır . Bu durumda toplam 40 hafta sürer hamilelik . Yani siz henüz adetlikten , yumurtlamamışken bile hamile olarak hesaplanırsınız . Sebebi ise , yumurtladığınız tarih tam olarak hesaplanamadığı için .
Siz adet gününüzden itibaren hesaplayıp 4 hafta olarak çıkarıyorsanız gebeliğinizi ve doktor 5 haftalık diyorsa muhtemelen erken yumurtlamışsınız. Doktorlar kesenin-bebeğin gelişimine göre görüyorlar haftaları . Bu kötü birşey değil
2 hafta + / - durumlar gayet normal .
Size keyifli gebelikler

ilk zamanlar olur öyle.. siz yine son adet tarihinizi baz alın. bebek bazen ileride bazen geride çıkar normaldir. hayırlı olsun

Ya benim son adetim 14 kasımdı iki gun önce bhcg 3480 küsür çıltı benim de ikiz olma ihtimali mi var ki yuksek çıkmıs sanki sizce de öyle mi

Ya benim son adetim 14 kasımdı iki gun önce bhcg 3480 küsür çıltı benim de ikiz olma ihtimali mi var ki yuksek çıkmıs sanki sizce de öyle mi
Hiç belli olmaz canım ikiz olup normal artis olanlar da oluyor illa ki yuksek olunca ikiz normal olunca tek olmuyor yani surpriz oluyor :)

Hayırlı olsun ,ben de 6. Haftada öğrendim ikiz olduklarini. 5. Haftada ilk hamileligi öğrenmiştim HCG 1000 den büyük çıkmıştı
benim 5haftalığa doğruyken 253 lerdeydi ilk gittigimde kesem tekti sonradan gördü daha dogrusu doktor ilkte vajinelden baktıgında minnacıktı simdi sükürler olsun ikisininde kalp atısını dinledim

benim 5haftalığa doğruyken 253 lerdeydi ilk gittigimde kesem tekti sonradan gördü daha dogrusu doktor ilkte vajinelden baktıgında minnacıktı simdi sükürler olsun ikisininde kalp atısını dinledim
Benim ilk gittiğimde de karindan görduk tek kese, tek biliyorduk canım ertesi hafta iki taneydi :) saglikla kavusuruz insallah.kalp atışlarını 7+0 da duyduk biz de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…