gebelik için hazırlanmak istiyorum ne yapmam gerek

herab

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
36
Merhaba arkadaşlar ben 3 ay önce evlendim birkaç ay sonra çocuk planlamayı düşünüyoruz. Benim adetim hep düzenli maşallah bu zamana kadar sorun yaşamadığım için kadın hastalıklarına hiç gitmedim doktora görünmedim. Çocuk düşündüğümüz zaman hangi doktora gitmeliyiz eşim ürolojiye mi gitmeli o da daha önce hiç baktırmamış ? Şuandan hazırlık için bir şey yapmamıza gerek var mı ? Adetim düzenli olduğu için ve ailemde böyle şikayetler olmadığı için eşimde de sorun yoksa eğer sanki yumurtlama gününde yapsam hemen hamile kalacakmışım gibi geliyor.

Merhaba arkadaşlar ben 3 ay önce evlendim birkaç ay sonra çocuk planlamayı düşünüyoruz. Benim adetim hep düzenli maşallah bu zamana kadar sorun yaşamadığım için kadın hastalıklarına hiç gitmedim doktora görünmedim. Çocuk düşündüğümüz zaman hangi doktora gitmeliyiz eşim ürolojiye mi gitmeli o da daha önce hiç baktırmamış ? Şuandan hazırlık için bir şey yapmamıza gerek var mı ? Adetim düzenli olduğu için ve ailemde böyle şikayetler olmadığı için eşimde de sorun yoksa eğer sanki yumurtlama gününde yapsam hemen hamile kalacakmışım gibi geliyor.
Merhaba canım öncelikle kadın doğuma gitmelisin ve hamile kalmak için de üç ay öncesinden folik asit başlamalısın vitsminlerine baktırmalısın eşin içinde üroloji de sperm analizi baktırması gerekiyor

Canım ailede olmasa bile kişide olabiliyor bazen sorun. O yüzden önce kadın doğuma git eşin de ürolojiye gitsin kontrollerinizi olun zaten sana folik asit verir zaten sorun yoksa ilk aydan kalan da var 6-7 ayda kalanda

Kadın doğum ve dahiliye doktoruna gitmelisiniz eksik vitaminleri tamamlamanız lehinize olur yaşınız yumurta rezerviniz önemli rahim filminiz eşiniz sperm testi önemli bir üroloji doktoruna gitmeli eşiniz bir sorun varsa ona göre hareket etmek daha kolay ve mantıklı olur tecrübelerime dayanarak söylüyorum

Merhaba, kadın hastalıkları uzamanına mutlaka gidin. Besin desteklerinin yanı sıra lütfen kültür testi isteyin. Bunu doktorların çoğu rutin yapmıyor maalesef özellikle isteyin. Hem hamileliğinizde bebeğinizin ve sizin sağlığınızı olumsuz etkileyebilecek durumları elemiş olursunuz, hem de bazen hamile kalmayı zorlaştıran mikroorganizmalar twspit edilebiliyor, varsa tedavinizi olursunuz.
Eşiniz de mutlaka aile hekimine gitsin sma taşıyıcılık testi yaptırsın. Önce erkeğe yapılıyor. Olur da erkekte taşıyıcılık çıkarsa kadın da yaptırabiliyor.

Bence biraz evliliğinin tadını çıkar çok yeni evliymişsin tabi tercih meselesi

Merak ettiğim için souyorum burada kadın ve erkeğin doktora gidip bazı testleri istemeleri önerilmiş. Her evli çift bunu yapıyor mu yani bu zorunlu mu? Yoksa hiç doktora gitmeden de gebelik yaşamayı tercih eden var mı?
Ben de doktora gittim gebelik düşündüğümü söyledim. Hiçbir değerime bakmadı. Bu dediklerinizin hiçbirini demedi. Doğur bakalım bi dedi. Ultrasonla baktı sadece.

Merhaba canım öncelikle kadın doğuma gitmelisin ve hamile kalmak için de üç ay öncesinden folik asit başlamalısın vitsminlerine baktırmalısın eşin içinde üroloji de sperm analizi baktırması gerekiyor
Bana neden doktor folik asit vermedi ozman . Ben ne zamandır deniyorum bekliyorum . Söyledim 1 sene olmayınca vermiyorum dedi . Başka doktora mı gitsem acaba 🤔

Bana neden doktor folik asit vermedi ozman . Ben ne zamandır deniyorum bekliyorum . Söyledim 1 sene olmayınca vermiyorum dedi . Başka doktora mı gitsem acaba 🤔
Her doktor aynı şeyi söylemez bende ne zamandan beri deniyorum olmuyor devlete gittim kaç kere her hastaneye gittim diyebilirim pkoslu olduğumu anlamadılar bile bir şey yok temiz dediler yolladılar özele gittim o anladı bende çocuk istiyorum bir doktor başka söylüyor diğer doktor başka bir şey burda danıştım ne acelen var çok erken yaşın genç dediler

Merak ettiğim için souyorum burada kadın ve erkeğin doktora gidip bazı testleri istemeleri önerilmiş. Her evli çift bunu yapıyor mu yani bu zorunlu mu? Yoksa hiç doktora gitmeden de gebelik yaşamayı tercih eden var mı?
Ben de doktora gittim gebelik düşündüğümü söyledim. Hiçbir değerime bakmadı. Bu dediklerinizin hiçbirini demedi. Doğur bakalım bi dedi. Ultrasonla baktı sadece.
Doktordan doktora göre değişebilir. Ben talep etmeden doktorum kan idrar idrar kültürü ve ultrason ile bakmıştı her şeye hormonlar dahil. Ki hiç denememiştim gittiğimde. Her şey normal çıkınca gebelik için takviye başlayıp 6 ay bi sonuç alamazsan gel demişti

Aslında folik asit hamile kalmayı sağlamak için değil, gebeliğin çok erken döneminde bebeğin beyin ve omurilik gelişimindeki bazı doğumsal kusurları önlemeye yardımcı olmak için öneriliyor. Bu nedenle hamile kaldıktan sonra değil, gebelik planlanıyorsa öncesinden başlanması öneriliyor. Genelde 3 ay önce.

bence önce kadın doğuma git planını anlat, ona göre kan testi ve yumurtalıklarına bakar. Folik asit çok önemliymiş hemen başlamalısın bebeğin gelişimi için. Allah gönlününüze göre versin

Erkeğe gerek yok kadına da foliknasit başlaması avisindan iyi olur.

Back
X