Gebelik için olması gerekenler neler ?

bittercikolatambeniim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Mart 2018
286
64
98
27
Merhaba kızlar bir şey sormak istiyorum belki kiminize saçma gelebilir ama yine de sormak istiyorum
öncelikle bi süredir vajinismus sorunu yaşıyordum ve bunu hiçbir aparat kullanmadan kendi kendime yapabilirsin hayır korkma şeklinde telkinlerle ilerleyerek neredeyse yendim yani şöyle ki cinsel birleşme oluyo kesinlikle sadece afedersiniz köküne kadar girmiyo penis yani hani yarısı giriyordur o kesin ama sanırım o ara bacaklarımı kastıgım için veya kassam da eşim zorlasa dibine kadar girer ama o da zorundalık olarak görmediği için veya bana kıyamadıgı için vs vs..
Şimdi asıl benim sorum ben bebek düşünüyorum tabi bir kaç aydır deniyoruz birleşme oluyo tabi ama gebelik için penisin köküne kadar girmesi şart mı ? Ve hani veya kalkınca çok akıyo bu da normal mi ? Hala hafif bi korkum var ama yendim artık rahatım sadece o gıcıklanma hissiyatı beni rahatsız ettiği için hafif kasıyorum ve yani bu böyle bir şeye engel mi akıl almak istedim benden büyükler ablalarım vardır lütfen saçmaysa da mazur görün

iyi geceler çok normal bir durum bende ilk zamanlarda kasılıyordum.
Eşimin penisi bir kısmı giriyordu birazı.
Daha sonra zamanla alışmaya başladım. Gebelik için ise spermin iyice içeriye girmesi gerekiyor.
Birde yumurtlama döneminizi takip edin.

Öncelikle geçmiş olsun, vajinismus ciddi bi problem özellikle psikolojik açıdan. Bunu yenmeye başlamışsınız ne güzel. Yavaş yavaş daha da rahatlayabilirsiniz. Ancak çocuk fikriyle ilişkiyi yaşarsanız biraz görev gibi oluyor normal ilişkide bile. O yüzden önceliğiniz eşinizle mutlu olmak olsun.

Sorunuza gelecek olursam çok yakın bir arkadaşım yaklaşık 1.5 sene hiç ilişkiye giremedi. Hatta birkaç doktora gitti, spekulum diye bi alet var makas gibi vajinanın içine bakıyor doktor onunla, plastikmiş onu kırdığını söyledi düşünün o derece kasmak.

Sonrasında bir kere ilişki olur gibi olmuş ama tam içeri de gidememiş spermler hamile kaldı. Ben de keza bu hamileliğimde eşim geri çekilme yöntemini kullanıyordu, nasıl oldu anlamadık içeri kaçan bir şey yok diyor. Sonuç olarak kasmayın kendinizi. Yeni evliymişsiniz tadını çıkarın. Birbirinizi tanıyın, afedersiniz ama sevişmek sadece ondan ibaret değil. Birbirinize bol bol dokunun ve eşinize güvenin.

Aslında bende alıştım ama sadece o raddeye kadar her şey normal o gözüme büyük gelen şeyin minicik yere girme gerçeğini hala kabullenemedim sanırım o içimde bi gıcıklanma hissi yaratıyo :)
Peki şöyle yani penisin yarısının girmesi bile gebelik için yeterli olmaz mı ? Sonuçta spermler çok hızlı ve kazara geri çekil yöntemi ile bile hamile kalıyor insanlar .. hani bi yerde yanlış mı yapıyorum diyorum bazen sonra diyorum yok ne yanlışı eşim de diyo sen anlamıyorsun ikimizde çok masumuz sanırım bu konu da komedi gibi of

Bende ilk zamanlar öyle bir kasıyordum ki eşim elinle resmen beni ittiriyorsun diyordu farkında bile değildim bacaklarımla resmen gövdesini sıkıstırıyordum şimdi bacaklarımı açıyorum ama direk gözlerimi kapatıyorum yani bilmiyorum o an bana keyif vermiyor o ana kadar her şey çok güzel anlamıyorum niye yensem de tam olarak sanırım o andan tam haz alamayacağım :)

Ben penisin yarısını alıyorum ha hepsi de girer bunu öğrendim ama nedense tamam yarısı girdi yol kapandı yeter orda bi uçsuz tünel yok diye triplere girip yeterlii işte oralarda takıl derine inmeden diyorum haha of :)
İşte bende görev haline geldi bu durum beni de üzüyo çünkü çoğu arkadaşım hamile kaldı ve hep dillerinde hadi neyi bekliyorsun diyorlar düşünmüyorum daha diyince de sanırım inanmıyorlar ki hep darısı başına lafı geliyo yani sana da nasip olsun gibisinden
Veya akrabalar vs soruyo bende görev gibi yaptım bunu kendime bu kafadan çıkamıyorum tam çıkıyorum

2 hafta sonra bi bakıyorum forumlarda yine araştırmalar yapıyor haldeyim :)

İşte aslında çoğu şey sizin kafanızda bitiyor. Bunu da aman düşünme stres yapma şeklinde telkin de bulunarak değil, gerçekçi düşünerek aşabilirsiniz. O sizin ömürlük hayat arkadaşınız ve size saygı gösteriyor, canınızı yakmaz.

Onun haricinde insanların ne dediğine gerçekten önem vermeyin, ben çok taktım zamanında kafaya ilk çocuğum tüp bebek birkaç sene denememize rağmen olmamıştı, menapoza mı girdin hahaha diyenler bile oldu düşünün. Kimseyi ilgilendirmez sizin özel hayatınız.

Her ilişki de birleşmeyle bitecek diye bir şartınız olmasın ona da geriliyorsunuzdur. Biraz açık olacak ama önsevişme kısmını uzatın, belki elle belki bir oyuncak yardımıyla takılın. Dediğim gibi önceliğiniz siz ve eşiniz olsun, nasıl ki eşinizle sohbet etmekten, bir yerlere gidip bir şeyler yapmaktan keyif alıyorsunuz inanın bu da bir ihtiyaç ve iletişim şekli. İster bi haftasonu kaçamağı yapıp bi bungalova filan gidin, alkol alıyorsanız bi parça bi şey için. Almıyorsanız papatya çayı da olur. Evliliğinizin en güzel zamanlarındasınız ve gençsiniz. İleride bu sorunu çözeceğinizden eminim ama bu zamanı böyle kafanıza takarak geçirmeyin.

Hayran kaldım size ne kadar güzel konuştunuz sizin gibi bi arkadaşım olmasını çok isterdiim
Bu konuşmamız gerçekten hep aklıma gelmesi için sık sık okuyacağım ve tamamen yeneceğim bu illeti
Görevden çıkacak bu birleşme de her şeyin zamanı vardır elbet belki de o yüzden
Gecikiyorsa güzelleşiyordur
Ayrıca öyle yorumlar yapma hakkını bulan insanları hiç anlamıyorum bu kadar kötü olacak ne yaşadılar nasıl bi ortamda büyüdüler kimseye düşünüyor musun neden yapmıyorsun bir kez sormadım sormam
Çünkü bu bence çok özel bi soru
tekrar teşekkür ediyorum güzel mesajlarınız için

Rica ederim ne demek her zaman yardımcı olabildiysem ne mutlu.
insanlar, kendi aileniz dahi olsa artık dış kapınızın dışında kalsın düşünce ve baskı olarak. Çocuğunuz olduğunda o çok konuşanlar gelip bakmıyor neticede o yüzden laf olsun diye yapılan yorumlar yani.

Benim zarım çok esnekti doğumdan sonra bile patlamadı acı içinde oluyordum ama eşimin isteklerini geri çevirmek istemiyordum bazen kaçıyordum bahanelerim oluyordu. Hele doğumdan sonra 2 ay cinsel ilişki olmayınca iyice kaçtım, korktum bizde yeni evliydik zarımdan kaynaklı kasıyordum acı çekiyordum. Sonra ne olduysa bi rahatlama geldi ve kuru olsa bile acı çekmeyi kasmayı unuttum. Psikolojisini iyi bilirim. Tamamen kafada ve eşinin desteğinde anlayışında bitiyor.

Evet kesinlikle haklısınız kafa da bitiyor eşim Allah razı olsun çok anlayışlı belki ben onun yerinde olsam bi yerde isyan ederdim ama bi kez bile isyan etmedi hatta benim üzülüp izin vermediğim zamanlar ağladığımı görünce içi sızladı hep acı çekti
Bende zamanla baktım biri gelip bana yardım etmeyecek artık kendimi salıyorum gerçekten ilk halime göre çok büyük fark var umarım zerresi kalmaz vücudumda bu illetin
E tabi bi çocuğumda olsun istiyorum bazen şunu düşünüyorum çocuğum olursa suan normal doğum tercih ederim ve belki içimdeki o kalan şeyi de normal doğumla atarım yani belki saçma belki travma yaratır ama sanki o an zaten yapacak başka bir şey olmadığı için normal doğum olursa bunu yenerim diye hep düşündüm
O yüzden suan birleşme oluyo evet ama tamamı değil yani bende hamile kalamayınca diyorum alla alla hepsi dibine kadar mı girmeli yani diye kafamda saçma sapan kuruyorum çocuk gibi

Maalesef bize bunları anlatacak kimse olmayınca yada seni bilemem bana bu durumları edebiyle güzelce öğreten, anlatan kimse olmadı biraz da kasmalarım acılarım ondandı. Bu yüzden hep bir kız çocuğum olsun ki bana yapılmayanları gösterip içimdeki burukluğu kızımla iyileştirmek istiyorum. Evlilik sadece aynı evde olmak olmuyor ve bunu o evin içine girmeden öğrenememek de ayrı zorluk. Dediğin gibi gelip sana bunu yaptıracak kimse olmayacak sakin ol ve rahatla. Rahatlamadığın sürece doğurmak da güç olur. Çünkü normal doğum öyle iki ıkınmakla olmuyor Beraber olurken de o işe odaklanma başka şeyler konuşun eşin seni konuşarak rahatlatsın. Sende kafanı dağıtmaya çalış. Düşünmezsen kasmassın

Aynı şeyleri bende yaşıyorum vajinusmus var gibi de yok gibi de ilişki oluyor ama tek pozisyonda oluyor çocukta istiyoruz şimdiye kadar çocuğa odaklanmıştım ama şimdi önce bu sorunu çözmeye calisicam bende düşünüyorum acaba penis tam ilerlemiyor ondan mı olmuyor diye eşime de varikosel tanısı konuldu ama ileri seviye değil bu sorun olup hamile kalan da çok insan var bilemiyorum yani neyden kaynaklanıyor ama önce ilişkide rahat olmak gerekiyor galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…