Gebelik ihtimali var mı ?

mavininyerii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2023
4
2
1
25
İyi günler bi şey danışmak istiyorum umarım beni rahatlatacak bi cevap alırım eşimle nisanın 13 ü gibi yakınlaşma yaşadım üzerine 19 unda regl oldum mayıs ayında 15 inde oldum hazıran ayında 8 inde oldum ama mayıs ayında çok erken oldum ve ped e kan geçmiyordu lavaboya girince regl kanı gibi baya kan geliyordu ped ime çok nadir kan geldi mide bulantım midemde yanma ve rahim kısmımda midem şişince şişme oluyor 2 hafta önce ultrasonla bakıldı ama bi şey çıkmadı yinede tedirgin oldum yatınca karnım eski haline dönüyor 2 kez test yaptım evde negatif çıktı ama hala içimde bi acaba var sizce ihtimali var mı hamile olmamın

Evet tuhaf geliyor biliyorum ama tedirgin oldum o yüzden test de yaptım çıkmaması imkansız geliyor ama bi yandan da geç döllenme olmuş olabilir diye düşündüm o yüzden
Geç döllenme olsa da 3 ay olmuş, 3 ayda çoktan çıkardı testlerde fiziken bile belli olurdu

Geç döllenme olsa da 3 ay olmuş, 3 ayda çoktan çıkardı testlerde fiziken bile belli olurdu
Göbeğim ve kasıklarımda şişlik var zaten o yüzden tedirgin oldum ama testler negatif çıktı evde yaptığım acaba yanlış sonuç vermiş olabilir mi dedim ama diğer belirtiler yok fazla akıntı sık idrara çakma sadece şişkinlik var kilo verdim ama kasıklarım ve karnımda midemde şişlik var kilo vermeme rağmen bazıları kistle alakalı olabilir dediler o kafamı karıştırdı 🥺 göbeğim kat kat oluyor oturunca acaba şişkinlikten dolayı mı öyle

İyi günler bi şey danışmak istiyorum umarım beni rahatlatacak bi cevap alırım eşimle nisanın 13 ü gibi yakınlaşma yaşadım üzerine 19 unda regl oldum mayıs ayında 15 inde oldum hazıran ayında 8 inde oldum ama mayıs ayında çok erken oldum ve ped e kan geçmiyordu lavaboya girince regl kanı gibi baya kan geliyordu ped ime çok nadir kan geldi mide bulantım midemde yanma ve rahim kısmımda midem şişince şişme oluyor 2 hafta önce ultrasonla bakıldı ama bi şey çıkmadı yinede tedirgin oldum yatınca karnım eski haline dönüyor 2 kez test yaptım evde negatif çıktı ama hala içimde bi acaba var sizce ihtimali var mı hamile olmamın

Iliskilerden sonra regl olmussunuz? 2 ay ust uste? Ben mi yanlis yorumladim anlayamadim.

Ultrasonla da bakilmis, testler negatif.

Hamile degilsiniz, rahatlayin.

Merhabalar ben de 13 temmuzda tahlil verdim Beta hcg değerim 3 çıktı 10 gün öncesinde tahlil verdiğimde 0.5 çıkmıştı doktor 10 gün sonra tekrarla dedi ve sonuç 3 çıktı doktor yükselme var dedi ama gebelik olabilir de olmayabilir de dedi 2 gün sonra tekrarla dedi ama günüm daha gecikmedi 17 temmuzda regl olmam gerekiyor sizce gebe olabilir miyim

6 sında regl oldum değilim evet peki ya sizce neden şişkinlik olabilir doktora gittim spordan dolayı organlarını saran zar yırtılmış olabilir dedi geçiştirdi ama bu beni huzursuz ediyor 🥺
Yemekleri cigneme seklimiz dahi siskinlik yapabilir. Ben sizi yanlis mi anliyorum diye ozellikle birkac kez okudum ama hala yanlis anladığımı dusunuyorum. Neyse siskinlige gelelim, yeme / cigneme seklimiz, yedigimiz gidalarin posalari, hava sicakligindan oturu soguk su içmek, bilmedigimiz bir besin hassasiyeti vs vs bircok sey siskinlige sebep olabilir.

Siz regl olmussunuz, doktora gidip ultrasona girmissiniz, hep negatif sonuclar almissiniz. Daha niye supheleniyorsunuz ki bu kadar?

Merhabalar ben de 13 temmuzda tahlil verdim Beta hcg değerim 3 çıktı 10 gün öncesinde tahlil verdiğimde 0.5 çıkmıştı doktor 10 gün sonra tekrarla dedi ve sonuç 3 çıktı doktor yükselme var dedi ama gebelik olabilir de olmayabilir de dedi 2 gün sonra tekrarla dedi ama günüm daha gecikmedi 17 temmuzda regl olmam gerekiyor sizce gebe olabilir miyim

Test yaptığınızda silik de olsa cizgi yoksa gebe olduğunuzu sanmiyorum. Ama regl gunu gecmeden bu testleri yapmayin.

Ve acile idrar yolu enfeksiyonu şikayetiyle gittim her ihtimale karşı gebelik testi verdim sonuç böyle çıkınca ümitlendim açıkçası

Anliyorum.
Ama su var, verdiginiz degerleri yorumlayabillmemiz icin hastanenin referans degerlerini de bilmemiz gerekiyor.

Benim regl 3 gun kala hcg degerim 135ti mesela, referans degerinde de 5 ve alti degerler negatif yaziyordu.

Hcg degeri gebelige ozgu bir deger degil sadece evet en onemli gebelik teshis degeri ama ornegin karaciger rahatsizliklarinda da hcg degeri boyle yukseliyor.

O yuzden regl gününüz gecsin, idrar testi yapin ya da aile hekimliginizde kan testi verin

Anliyorum.
Ama su var, verdiginiz degerleri yorumlayabillmemiz icin hastanenin referans degerlerini de bilmemiz gerekiyor.

Benim regl 3 gun kala hcg degerim 135ti mesela, referans degerinde de 5 ve alti degerler negatif yaziyordu.

Hcg degeri gebelige ozgu bir deger degil sadece evet en onemli gebelik teshis degeri ama ornegin karaciger rahatsizliklarinda da hcg degeri boyle yukseliyor.

O yuzden regl gününüz gecsin, idrar testi yapin ya da aile hekimliginizde kan testi verin
Hastanenin referans değeri sanırım 0.5 ti ama Beta hcg değerim artış olduğu için doktor tekrar yaptırmanızda fayda var dedi 2 gün sonra yani ve
her hangi bi rahatsızlıgim yok karaciğer vs. İlk defa Beta hcg değerim yüksek çıkti bu yüzden ümitlendim olabilir mi diye düşündüm

Back
X