Gebelik ile ilgili (lütfen konumu taşımayın)

Biz kese görmeye 5. Haftada çağırıldık . Evet gördük . Tam tarih 29 ocaktı. Kese 5mm gayet güzel dedi. 12 şubata bir daha randevu verdi. Yani 15 gün sonraya. Kese yine düzgün ama içinde bebek görünmüyor. Boş da diyemem ama ne olduğunu bilmiyorum henüz dedi. Kese 12 mm olmuş, bizim beklediğimizden az büyümüş dedi.
İçinde ne olduğunu bilmiyorum ne demek ?? Başka doktora gidin ama 3 yada 4 hafta sonra gidin biz nerdeyse 10.haftada tam kalp atımı duyduk

Merhaba cnm.gecen haftaya kadar bende hamileydim 7 hastalıktı ama 6 haftalık görünüyordu kese boştu. 1 hafta sonra yine gittim yine boştu bu sefer alttan baktı alttan bakınca göründü ama küçücük bisey kalp atışları duyulmadı ölmüş dedi doktor. Geçen hafta kürtaj oldum

ah canim cok uzuldum. Vardir elbette bir hayir bunda da. İnsallah istedigin zaman kucagin dolar bebisinle:emir_bebek::KK200: belirtilerin var miydi peki? Kanama, lekelenme falan.

ah canim cok uzuldum. Vardir elbette bir hayir bunda da. İnsallah istedigin zaman kucagin dolar bebisinle:emir_bebek::KK200: belirtilerin var miydi peki? Kanama, lekelenme falan.
Hiç bi şeyim yoktu. Benim 5 yaşında bi kizim var en büyük destekçim o 2 sene sonra tekrar hamile kalmıştım ama hayirlisi allahtan

Bebeğiniz de gelişim geriliği varmış. Çok riskli türleri de oluyor gelişim geriliğinin. Benim büyük kızım da vardı iki hafta geriden geliyordu. Üstelik doktorum %90-95 ihtimalle beyinde de gerilik olabilir diyordu. Bu doktoruma son 2 ay kala gitmiştim ve beni iki defa detaylı ultrasona soktu. Fakat bana hiçbir zaman bebeğin kesin olarak zihinsel engelli olacak demedi hiç hep %5-10 ihtimalde olsa olmayadabilir diye telkin etti. Kestirip atmadı diper doktorlar gibi. Ay o süreçleri hatırladım da çok yıpratıcıydı. Her gece kalkar dua ederdim Allah'ım sen evladımı bana bile muhtaç etme, sağlıklı sıhhatli doğsun diye. Gelişim geriliği pek çok sebepten olabiliyor yani sadece tansiyona, pıhtıya bağlamayın. Gebelikte geçirilen enfeksiyon, sigara içmek dahi sebep oluyor. Biz de 2470 gr 48 cm doğmuştuk hemen toparlamıştı. Şimdi 4.5 yaşında benimle kavga ediyor :KK70:
8 aylık hamileyken nişanım geldiği için 3 gün kadın Doğum hastanesinde yattım orada söylediler gelişim geriliği var diye dünya başıma yıkılmıştı. 3 kere detaylı ultrasona girdim orda da bebekte bir şey yok deyip rahatlatmaya çalıştılar. Ama geceler boyu üzülmem ağlamam bitmedi. Takip eden doktor sürekli tatile çıktı devlet hastanesine gidiyordum en son 37 haftalık gebeyken gittiğimde bebek 32 haftalık çıktı doktor bana 37 haftalık gebesin bundan sonra gerilese ne olur ki demişti şok olmuştum. Çok zor günlerdi hala yüreğim ağzıma bir şey çıkacak diye. Sigara kullanmadım enfeksiyon geçirmedim ama hamileyken çok stresli ağlamaklı günlerim oldu ben ona bağlıyorum. Allah kimseyi çocuğuyla sınamasın.

İlk 7 haftalıkken gittim 6 haftalık göründü endişelenme
Hayırlısı olsun diue dua et sadece

Ceza aldığım için cevap yazamadım..Cumartesi yine gözükmedi bebek. Yarın kendi doktoruma gideceğim..Cumartesi gittiğim doktor geciktirme hemen alalım dedi. Büyük ihtimalle kendi doktorum da çarşamba gel alalım diyecek . Yapacak bir şey yok . Kısmet değilmiş

Dün sabah 8 den akşam 18.00 e kadar olabilecek en ağrılı kürtaj deneyimi ile gelişmemiş embriyo ve keseyi aldılar . Sabah saat 9 da rahim açılsın diye ilaç verdiler . Normalde 2 saat içinde kürtaja almaları gerekirken doktorun önceki ameliyatları uzadı, benim ilaç ekstra etki gösterdi. Saat 14. 00-15.00 arası tuvalette kusa kusa kesenin bir kısmını düşürdüm. O ara tansiyonum 8 e düştü bir tur bayıldım . Hemsire doktor bey gelmeden bir şey yapamam dedi. En sonunda saat 16.30 da kürtaja alınıp kalanlar temizlendi.Normal doğum yapmış kadar oldum.

Dün sabah 8 den akşam 18.00 e kadar olabilecek en ağrılı kürtaj deneyimi ile gelişmemiş embriyo ve keseyi aldılar . Sabah saat 9 da rahim açılsın diye ilaç verdiler . Normalde 2 saat içinde kürtaja almaları gerekirken doktorun önceki ameliyatları uzadı, benim ilaç ekstra etki gösterdi. Saat 14. 00-15.00 arası tuvalette kusa kusa kesenin bir kısmını düşürdüm. O ara tansiyonum 8 e düştü bir tur bayıldım . Hemsire doktor bey gelmeden bir şey yapamam dedi. En sonunda saat 16.30 da kürtaja alınıp kalanlar temizlendi.Normal doğum yapmış kadar oldum.
Ah çok üzüldüm. Veren de alan da o. Demek ki sağlıklı bir gebelik değilmiş. Bu durumun seninle hicbir ilgisi yok öyle düşün. Inşallah bundan sonraki gebeliklerin istediğin gibi geçer. Geçmiş olsun.

Ah çok üzüldüm. Veren de alan da o. Demek ki sağlıklı bir gebelik değilmiş. Bu durumun seninle hicbir ilgisi yok öyle düşün. Inşallah bundan sonraki gebeliklerin istediğin gibi geçer. Geçmiş olsun.
Dün ilacın etkisiyle o kadar canım yandı ki bir an önce vücudumdan çıksın diye dua ettim. Normalde ilaçtan bir iki saat sonra kürtaja almaları gerekiyormuş ama hiç bende 7 saate uzayınca mahvoldum . Allah kimseye öyle bir sancı yaşatmasın

Canım çok geçmiş olsun rabbim bidaha yaşatmasın inşallah,, devlet hastanesindemi kürtaj oldun okurken içim bi tuhaf oldu hiç duymadım öyle şeyler, bende yaklaşık bir yıla yakın bi zaman önce embriyo gelişmedi geriden geliyodu aynı sebeple kürtaj oldum özel hastanede, aç karnına gittim anestezi verdiler uyandım herşey bitmişti seninkine anlam veremedim :KK43:

Back
X