Gebelik kesesinin şekliyle ilgili çok acil yardım...

merwisss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2010
264
4
46
İstanbul
kızlar 6 haftalık hamileyim ama 6. haftanın başında yani pazartesi günü doktora gittim ama gebelik kesesinin şekli yuvarlak değildi uzun tuhaf bişeydi doktoruma zaten sinir oluyorum hiç soru sorulmuyo ona nys pazartesi günü tekrar doktora gidicem ama o güne kadar bekleyemiyorum içim içimi yiyor acaba bozulmuş gebelikmidir diye delirmek üzereyim çok korkuyorum sizce normalmidir bu gebelik kesesinin şekli

canım bence strese girme iyi düşün iyi olsun bozma moralini

kızlar 6 haftalık hamileyim ama 6. haftanın başında yani pazartesi günü doktora gittim ama gebelik kesesinin şekli yuvarlak değildi uzun tuhaf bişeydi doktoruma zaten sinir oluyorum hiç soru sorulmuyo ona nys pazartesi günü tekrar doktora gidicem ama o güne kadar bekleyemiyorum içim içimi yiyor acaba bozulmuş gebelikmidir diye delirmek üzereyim çok korkuyorum sizce normalmidir bu gebelik kesesinin şekli

benimde başta herşey kötüydü yok kese var bebek yok yok kalp atışı yok çok stres yaptım boşuna herşeyi rabbime bıraktım şimdi çok şükür rabbime 22 haftalık hamileyim 5yıl sonra sonunda oğlum geliyor inşallah:46::74:

kızlar görseniz beni öyle çok evham yapıyorum ki 5 haftalıkken gittim sadece kese vardı ya bebek yoksa diye evham yaptım şimdi kese uzun böyle yuvarlak değil kafam karıştı inşallah herşey yolundadır bu arada 6 hafta 4 günlük inşallah pazartesi gittiğimde yuvarlak olur doktorumda çok gıcık önceden acıbademe gidiyodum saf gibi bıraktım o doktoru buna kaldım buda çok ilgisiz

çoookkk normal. merak etme. benim de ilk gittiğimde 6 haftalıkken sadece kese görünüyodu ve aynnen uzun çıkıntılı falan bişeydi yani böyle fasulye şekline benziyodu. dedim bebek nasıl durcak bunun içinde çok şekilsiz gelmişti. hamileliğim boyunca hiç sıkıntım olmadı, suyum hep normaldi, bebeğim içinde rahat rahat gezindi oynadı. doktora da sormuştum zaten o kesenin bebeğin hareketlerine göre değiştiğini yani sabit yuvarlak bişey olmadığını söylemişti. için rahat olsun yani. benim hala suyum falan herşeyim normal. :46:

hurafe midir bilmem de, kese yuvarlaksa kız, fasulye gibiyse oğlan diye duydum. doğru mu ki?

ohh be vallaha rahatlattin beni arkadasim yaa gozume uyku girmiyodu bu aptal dusuncelerden zaten bidaha evham yapmiycam kendimi cok yipratiyorum doktorumuda degistiricem ayy ne gicik kadin anlatamam hic beni aydinlatmiyo valla :):)

ohh be vallaha rahatlattin beni arkadasim yaa gozume uyku girmiyodu bu aptal dusuncelerden zaten bidaha evham yapmiycam kendimi cok yipratiyorum doktorumuda degistiricem ayy ne gicik kadin anlatamam hic beni aydinlatmiyo valla :):)

eğer çok bilgi vermeyen bi doktorun varsa ewet değiştir derim. tabi değiştiremezsen de sen kontrollere giderken ona soru listeleri hazırlayabilirsin. benim bi arkadaşımın da öyle bi şikayeti vardı . o konuşturuyodu doktoru artık bi soru listesiyle gidiyodu her kontrole ..tabi bu soru olayını abartmamak da lazım bence. sonuçta doktor önemli bişey olsa paylaşır diye düşünüyorum. mesela tam tersine doktor olur olmaz tahmini olumsuzlukları söylediği için uykuları kaçan da çok hamileye rastladım bu forumda. öyle de olmamalı yani.. evham konusunda da kesinlikle doğru ne kadar evham yaparsak okadar başımıza gelir diye düşünüyorum. ben 9 ayım boyunca çok rahattım ve çok şükür hiç bi sorunum da olmadı şimdiye kadar. inşallah bundan sonra da olmaz. ama evham yapmamak için özellikle önce doktorunun seni rahatlatması çok önemli. umarım öyle bi doktor bulursun. doktor çok önemli.

eğer çok bilgi vermeyen bi doktorun varsa ewet değiştir derim. tabi değiştiremezsen de sen kontrollere giderken ona soru listeleri hazırlayabilirsin. benim bi arkadaşımın da öyle bi şikayeti vardı . o konuşturuyodu doktoru artık bi soru listesiyle gidiyodu her kontrole ..tabi bu soru olayını abartmamak da lazım bence. sonuçta doktor önemli bişey olsa paylaşır diye düşünüyorum. mesela tam tersine doktor olur olmaz tahmini olumsuzlukları söylediği için uykuları kaçan da çok hamileye rastladım bu forumda. öyle de olmamalı yani.. evham konusunda da kesinlikle doğru ne kadar evham yaparsak okadar başımıza gelir diye düşünüyorum. ben 9 ayım boyunca çok rahattım ve çok şükür hiç bi sorunum da olmadı şimdiye kadar. inşallah bundan sonra da olmaz. ama evham yapmamak için özellikle önce doktorunun seni rahatlatması çok önemli. umarım öyle bi doktor bulursun. doktor çok önemli.

evet soru listesi abartmamak şartıyla mantıklı...benim soracağım sorular belli kese kaç mm bebek kaç mm kalbi atıyormu kistlerim var küçülmüşmü bu kadar ama kadın bi sokuyo ultrason cihazını bi çıkarıyo şipşak hoppaaaaa bitti bu kadar :) gitmiycem uleynnn çok pis sinir oldum kadına şuan :):)

evet soru listesi abartmamak şartıyla mantıklı...benim soracağım sorular belli kese kaç mm bebek kaç mm kalbi atıyormu kistlerim var küçülmüşmü bu kadar ama kadın bi sokuyo ultrason cihazını bi çıkarıyo şipşak hoppaaaaa bitti bu kadar :) gitmiycem uleynnn çok pis sinir oldum kadına şuan :):)

ben de doktoruma kilosunu falan sorarken tam ultrason cihazındayken soruyorum ama tabi öyle pat diye bitirmiyo işini . benim ultrason kontrollerim de özel hastane olmasına rağmen çok uzun sürmüyo ama baya bi sorularımı falan soruyorum oarada. bebek kaç kilo boyu kilosu normal mi suyum normal mi. pozisyonu nasıl? falan..zaten doktor ultrasona başlayınca hemen bu kafası şu karnı diye başlıyo. bence seninki biraz da başları olduğundan olabilir ama tabi sorularını sorabilmen lazım. hakkaten doktorun çabucak bitirmek istiyo heralde. bi de alttan muayene ediyo galiba. benim doktorum hep karından muayene etti. benim de hamilelikten önce kistim vardı yumurtalığımda. onu da sorunca bakıyodu nekadar olduğunu küçüldüğünü falan söylüyodu ama bikaç muayeneden sonra 8-10 haftalıkken falan galiba artık görünmüyo demişti. yani bebek büyüdükçe artık kisti göremeyebilirsiniz.

kalbi atıyo mu diye sormana bile gerek olmaz umarım benimki gibi olur. ben keseden sonraki ilk ultrasonda bebeği ilk gördüğümüzde kalp atışlarını kendim görmüştüm. denk gelirse görmen mümkün.

benimde fasülye gibiydi hatta gittğim başka bir dr boş gebelik kese kollebe görünümde demişti yani bozulmuş kese ama bak 18 haftalık hamileyim cnm inan o şeklille ilgisi yok yukardada söylendiği gibi bebeğin hareketine göre şekil almıyormuş

bugün gidecektim ama çok önemli bir işim çıktı gidemedim doktora yarını iple çekiyorum sürekli moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum...bu arada yarın gebeliğin 7. haftasına giricem ama benim ağzımın tadı kaçtı normalde o kadar iştahlıyım ki anlatamam şimdi canım hiçbişey yemek istemiyor herşeyden tiksindim bu psikolojikmidir sizce ?

Back
X