Öncelikle üzerinden epey vakit geçmiş ancak ben cevap yazmak istedim. Çok geçmiş olsun. Hamileliğimin yaklaşık 34.haftasında bende de kolestaz başladı. Geceleri el ve ayaklarımın içlerinde aşırı kaşıntı ve peşinden yanma hissiyle başladı. Babamın ısrarıyla hemen doktoruma gittim. İyi ki gitmişim. Hemen tahlil istedi alt, ast, safra asitleri. Ve tahminleri doğru çıktı. Kolestaz başlamıştı. Kaşıntılara dayanamıyordum. Hemen rahatlatmak maksadıyla jel verdi ama faydası olmadı. Bu öyle birşey ki normal değerler sürekli yükseliyor. Benim en son değerlerin örneğin en fazla 40 olması gereken değer 300 e yaklaşmıştı. Sarılık başlamıştı. Zaten doktorum ilk gittiğmde bebeği sezeryanla almak zorunda kalıcağımızı söylemişti. Ne yapsak kaşıntılar geçmedi. Değerler düşmedi. Ve tam 36.haftada bebeğimi almak zorunda kaldık. Çünkü suyum azalmıştı farkedemeden,üstelik bebeğimin hareketleri de yavaşladı. Şimdi şükür ki bebeğim 5 aylık. Ve doğumdan sonra değerlerim normale düştü. Ama karaciğerimin bir yerden darbe yediğini söyledi doktorum ki ben bunu hamilelikte mecburen kullanmak zorunda kaldığım ilaçlara bağlıyorum. Allah kimseye yaşatmasın. Kötü günlerdi. Kaşıntıyı hafife almayın. Ve gerekirse siz doktorunuzdan bu testleri isteyin. Sağlıklı günler.