gebelik logusalik yardimci olurmusunuz ?

queen_gl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2012
212
0
46
Sivas
slm kizlar ilk once hepinizin kandili mubarek olsun Allah'im tum dualarinizi kabul etsin.konuya gireyim kizlar biz bebis dusunuyoruz yalniz bn biraz korkuyorum anne olanlardan yardim istiyorum gebelik ve logusalik doneminde ne gibi skntilar cektiniz zorluklar nelerdir bitek bebek bakimiyla deil esinizle sorunlar oldumu simdiden tesekkurler

Merhaba,sizinde kandiliniz mübarek olsun.
Gebeliğimde hiçbir sorun yaşamadım Allaha şükür 1 kere mide bulantısı bile.
8.5 aylık olana kadar da çalıştım.Çok rahattım.Lohusalıgımda iyi geçti.Bakabilirmiyim vs diye korkuyordum ama çok rahat adapte oldum bebeğime.
Eşimde hamileliğimdede lohusalıgımdada cok destek oldu bana.Bence hiç korkma çünkü korkulacak birşey yok
Tabi herkezin gebeliğide lohusalıgıda farklı gecer

canım seninde kandilin mübarek olsun.

ben hamileliğimde son iki haftaya kadar çalıştım.çok güzel geçti.eşim başta olmak üzere herkes beni el üstünde tuttu:) bulaşık makinasını bile 9ay boyunca en fazla bir iki kere yerleştirmişimdir düşün yani.her işi eşim yaptı.kv kp bir su bile istemediler benden.aksine her görüştüğümüzde onlar hizmetimi yaptılar:)

lohusalık ise zaman zaman insanı yorabiliyor.ama o küçücük dünyalar tatlısı güzellik varya ona baktıkça her gün şükrediyorum.zorlukların,uykusuz geceler,yorgunluk,gelen giden bi sürü misafir,çoğu zamanını evde geçirmek vs.bunlar insanı bazen zorlayabiliyor.ama çok değil.eşim ilk başlarda hiç yardımcı olmuyordu aksine eskisi gibi bi yatıyordu sabah kalkıyodu.ama sonra benim çabalarımla çok değişti.şu an çok yardımcı.hatta bebğimi ona bırakıp gezmelere,alışverişe falan gidiyorum.altını bile değiştiriyor.tabi bunları ona sen öğretmelisin.erkekler bizim gibi değil maalesef.biraz zorlamak ve istemek gerekiyor.

bunları hiç düşünme derim.akışına bırak.zaten zamanla herşey düzene oturuyor. son olarak doğum yaptığım günden beri şunu söylüyorum. ''her kadın anneliği yaşamalı,kendini bu muhteşem duygudan mahrum bırakmamalı''

Senin de kandilini kutlarım...

Benim ilk 3.5ay inanılmaz zordu.
Mide bulantıları hat safadaydı :18:
Tavuk köfte yumurtadan çok tiksinmiştim.Ama 4.ayda geçti.
Yumuşatıcı parfüm vs kokusunu alır almaz istifra ederdim
5-6kez serum takıldı birşey yiyemediğim için.
Mide bulantıları için tuzlu çubuk kraker yerdim...
5.ayda ateşlendim bir akşam
Duşa girmeme rağmen ateşim düşmedi.
Bebeğim herakşam kıpır kıpırken o akşam hiç kıpırdamamıştı.
Korktum hastaneye gittim.Hareketleri yavaşlamıştı.
Doktor ateş olduğunda muhakkak hastaneye gitmek gerektiğini söyledi.
Hemen serum takıldı bebeğe bakıldı.
Bebeğim iyiydi...
Tabi ben istifra etmekten serum iğnesi kolumu kanatıyordu
Beni o gece hastanede misafir ettilr.Ertesi gün iyiydim.

Hamileliğim boyunca 14kilo aldım.
Doğumdan sonra hemen 6kilo felan verdim.
Kendi isteğimle sezeryan doğum yaptım.
Hiç de pişman olmadım...

Eşim en baştan beri hep yardımcımdı.
İlk 3.5ay bulantılardan mutfağa giremezdim.
İşten gelip sofrayı hazırlar bişeyler pişirirdi
Doğumdan sonra sabah işe gidecek olmasına rağmen gece 5-6kez emzirmem için bebeğiizi alıp bana verirdi.
Hep benle uyanırdı.
Sezeryan olduğum için eğilip çorabımı giyemedim bir hafta.
Hep eşim giydirdi.
Velhasıl eşim hep yanımdaydı...İnşallah seninki de böyle yardım eder yanında olur.
Eş desteği çook önemli çünkü

Lohusalığı sormuşsun...
Lohusalığım iyiydi...
Bebeğim 15günlükken emdiği sütü komple kusmaya başladı.
Doktor doktor gezdik.Nihayetinde reflü teşhisi kondu
1yaşına kadar günde 2-3kez kusardı.İlk aylar bu sayı 5bile olurdu
Şimdi 20aylık.Reflüsü düzeldi sayılır...

Öyle işte..Aman anılarımı depreştirdin kız akşam akşam

Sormak istediğin merak ettiğin birşey varsa yardım ederim herzaman :13:

Seninee kandilini kutlarım . Hamilelik kişiye göre degisir benimde ilk 1.5 ay hiç birşey anlamadim ondan sonra bulantı başladı 4 aylık olana kadar devam etti bütün et urunlerinden peynirden tereyağdan aslında herseyden çok tiksindim yediğim tek şey domates ekmektı 5 ay hiç kilo almadım hatta 2 kilo vermistim ama gel gör ki 6 aydan sonra kilo almaya başladim 3 ayda 24 kilo aldım bunun dışında çok şükür sıkıntı yasamadim sezeryan ile doğum yaptım çok şükür gayet rahat atlattım bende çok korkardım ama hiç korktuğum gibi olmadı 3 ayda aldığım kiloları verdim doğumdan sonra 42 gün kanamam sürdü bu kişiye göre degisir. Bebeğimde uyku sorunu vardı saat başı kalkıp emzirirdim çok zordu bu dönem. Bebeğim 9. Ayına kadar sürekli kustu bazen burnundan fışkırıyordu kilo alimi gayet güzeldi eğer kusuyor ve kilo kaybediyorsa kusma tehlikeli olabiliyor. Arkadaşım neticeye gelince canım oğlum 21 aylık o zor günleri gülümseyerek hatırlıyorum dünyanın en güzel şeyi hele ki ilk kucağına alıp o mis kokusunu içine çekince herşey unutulup gidiyor. Eşim de sağolsun hamilelikte ve sonrasında bana çok yardımcı oldu. Bu benim hikayem dediğim gibi herkes farklı yaşar o anları ama hepimizin tek ortak noktası anne olmak ;-)

hepinize cok tesekkur ederim peki merak ettim bi sorudaha var erkekler icin onemli oldu icin bu durumdanda korkuyorum cinselligi kacinci aya kadar yasadiniz dogumdan sonra ne zamn basladiniz esiniz bu duruma anlayisla karsiladimi hamile kalinca bu durumda aldatilmakta cok korkuyorum cunku esleriniz bu donemi nasil atlatti biraz ozel oldu ama tecrubelerinize ihtiyacim var

Canım aldatıcak erkek her zaman aldatır.....Aklı başında olan bir erkekse , eşinin bir bebek dünyaya getirmek için neler çektiğini görür ve zaten öyle şeyler düşünmez bile....İçinde aldatma düşüncesi varsa loğusalığı , hamileliği beklemez....

7 buçuk aylık olana kadar cinselliğmiz oldu.
8ay üç haftalıkken de doğum yaptım zaten...
Doğumdan 2buçuk ay sonra başladı cinselliğimiz.
Bunlar kişiden kişiye göre değişen durumlar.
Aldatma olayını getirme aklına.
Seni seviyor ve sana değer veriyorsa aklına dahi getirmez merak etme :13:

Canım cinsellikle hamileliğin ne alâkası var doğuma kadar serbest özel durumlar olmadığı sürece tabi bazılarında ilk üç ay riskli olur doktor uyarır zaten ama onun dışında normal bir şekilde cinsellik yaşanir

Biz son güne kadar yaşadık cinselliği dediğim gibi bazı riskli durumlar olabilir zaten doktor gerekli uyarilari yapar gerekirse. Hamilelik doğal bir süreç. Bunu yasamadan bilemezsin ki dediğim gibi bizim herkeste farklı oluyor bu dönem rahat ol dünya tatlısı bir melek getireceksin dünya ya o anın keyfini çıkar bence böyle kulaktan duyma şeylerle olmaz sık sık kontroller olacak adım adım öğrenirsin doktorundan. Bunları düşünmek seni germekten başka hiç bir ise yaramaz kendini hazır hissediyorsan hiç vakit kaybetme derim
;-)

Bu arada evet doğumdan sonra 6 hafta cinsellik yasak rahmin kendini toparlaması gerekiyor merak etme aldatacak insan her türlü aldatır bahanelere birakmaz işini. Böyle şüphelere hiç düşme cinselliği eşiyle son doruk yasayip hala gözü disarda adamlar da var bu kişilik meselesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…