Gebelik öncesi dikkat edilmesi gerekenler...

blue_suede

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
1.634
1.313
63
benim ki bir soru sadece en geç 1 yıl içersinde gebe kalmak istiyorum. Ama kaç ay öncesinden nelere dikkat etmem gerekiyor? Vitamin almak sakıncalı mı beslenmese neye dikkat etmek gerek? Yani kısacası hen hızlı sonuç almak hemde sağlıklı bir gebelik geçirmek için vücudun ihtiyaç duyduğu genel şeyler nelerdir?
Elbette her bünyeye farklı şeyler önerir doktorlar ama ben genel olanları sizin yaptıklarınızı merak ediyorum. 30uma yaklaştım rahim duvarım ve rahim içim çok darmış ayrıca. gebe kalamamaktan korkuyorum bunun bir ilgisi olur mu? Bu konuda tamamen cahilim

Doktorunuza danışın en iyisini o söyleyecektir. .

Ben su an 26 yım. Az kaldı doğumuma aslında en iyi zamanlar sizin icin. Ben hamile kalmadan önce bir kadın dogum uzmanına gidip gerekli testleri yaptırdım. Kan degerime bakıldı tabi icinde bir sürü farklı seyde vardı. Simir testi yapıldı. Vajinal muayene yapıldı bi kac sıkıntım vardı. Her sey yolundaysa doktor tavsiye ediyor. Hamilelikten önce folik asit tavsiye ediyorlar.üc ay öncesi.

Elbette doktora sormadan bişey kullanılmaz sadece görüyorum etrafımda "hadi çocuk yapalım" diyorlar. Dana etini kesenler haftada 3-4 balık yemeye başlayanlar alkol tüketimini sıfıra indirenler falan. Hani kafadan karar verip yapılam şeylerdi merak ettiğim.

btlyur teşekkür ederim canım kendime baştan sona kadar yardımcı olacak bir doktor bulsam iyi olacak. Allah analı babalı büyütsün. Folik asiti duydum. Bitek bu rahim içi darlık durumu tedirgin ediyor beni. Hamilelikte sıkıntı yaşamaktan korkuyorum. Forumda bu durumda olupta başka bir sıkıntısı yokken hamile kalıp sorun yaşayan var öı merak ediyorum. Neticede hamile kalmadan bilinemiyor bu durumun sıkıntı çıkarıp çıkarmayacağı tabiki. Ama az çok yaşananlardan bilgi sahibi olmak istiyorum. Doktora gittiğimde aklıma takılabilecek ya da başıma gelebilecek herşeyi sorup öğrenmk için. Birde regl sancılarım aşırı aşırı ağrılı oluyor

Etrafımdki herkes okadar zor hamile kaldı ki tedirgin oluyor insan

Canım bende de rahmin dar cocuk sığmıyor dedi. İğne verdi rahmi genişletmek icin. Sekiz iğne vuruldum. En son gidişimde problem cıkmadı. İlk denememizde hamile kaldım. Ama tabi yedi ay baska sebeplerden dolayı yasaktı.

Bu iğneleri gebelikten önce mi vuruldunuz. Yasaklı dönem bittikten sonra yani. demeye çalıştığım şey karar verdikten sonra doktor bişekilde irahmi genişletip sonra artık hazırsınız mı diyor. Yoksa hamileyken de bu iğneleri vurabiliyor mu? Bebek sığmıyor deyişinizden hamileyken iğne olduğunuz sonucunu çıkardım ama emin olmak için sormak istedim. Fazla evhamlıyım Yordum hakkınızı helal edin

Yok canım öyle sey mi olur.evet hamileyken tespit etti genişletmek icşn iğne vuruldum doktor sekiz iğne verdi. Türkiyede ne yapıyorlar bilmiyorum. Ben türkmenistanda yaptırdım burda yasıyoruz.

btlyur anladım canım. Böyle bişeyin varlığı içimi çok çok rahatlattı. Çok teşekkür ederim Allah bin defa razı olsun. Çok korkuyordum baktım netten varmış böyle bir yöntem.

btlyur anladım canım. Böyle bişeyin varlığı içimi çok çok rahatlattı. Çok teşekkür ederim Allah bin defa razı olsun. Çok korkuyordum baktım netten varmış böyle bir yöntem.
Canım insallah Allah sana da nasip eder.Çok güzel hamile olmak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…