Gebeliğe Hazırlık GEBELIK ONCESI FOLIK ASIT KULLANIMI ??

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

bebelercee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2021
574
240
53
Merhaba arkadaşlar. Hamile kalmadan üç ay öncesi folik asit kullanmak gerektiğini herkes biliyor artık. Ancak benim kafamı karıştıran şey şu. Hamile kalana kadar sürekli folik asit icmelimiyiz ? Diyelim 8 ay sonra hamile kaldik. 8 ay boyunca folik asit kullanmak mi gerekir. Yoksa belli periyotlarda bırakmak mı lazım. Fazla kullanımı Otizmli bebeklere sebebiyet verebiliyor diye okudum. Yardımcı olabilir misiniz :)

Ben herhangi bi zararı olduğunu duymadım hiç aksine anne için bile çok faydalı olduğunu duymuştum ama sizin aklınızda böyle şüpheler varsa doktorunuzla konuşmadan, iyş araştırma yapmadan kullanmayın

Merhaba arkadaşlar. Hamile kalmadan üç ay öncesi folik asit kullanmak gerektiğini herkes biliyor artık. Ancak benim kafamı karıştıran şey şu. Hamile kalana kadar sürekli folik asit icmelimiyiz ? Diyelim 8 ay sonra hamile kaldik. 8 ay boyunca folik asit kullanmak mi gerekir. Yoksa belli periyotlarda bırakmak mı lazım. Fazla kullanımı Otizmli bebeklere sebebiyet verebiliyor diye okudum. Yardımcı olabilir misiniz :)
Normal insanlarında alması gereken bı vitamin illa gebelik için alınmasına gerek yok 1 buçuk senedir alıyorum maksimum 1 hafta bırakıyorum vücudum dinlesin diye.. Folat değerine baktirip ona göre kullanabilirsin

Back
X