İyi akşamlar herkese, hamile bayanlara sormak istediklerim var.
Hamilelik öncesi alınması gereken vitaminler vs yaptırılması gereken testler muayeneler var mı?Kontrol edilmesi gerekenler?
2016'dan itibaren hamile kalmayı düşünüyorum,sağlıklı ve temiz bir bedenle hamile kalmak istiyorum.
Yardımcı olan herkese teşekkürler.
Ben bunun için aile hekimime gittiğimde hic biseye gerek yok deyip göndermişlerdi. Oyuzden ben de tam bilmiyorum ama dişinle ilgili bi problemin varsa hamile kalmadan önce hallet derim. Çürük dolgu kanal tedavisi ne yapılacaksa yaptır ki hamilelikte sıkıntı yaşama. Diş hastalıkları hamilelikte dusuklere yada erken doğuma sebep olabiliyormuş. Bir de folik asit kullanabilirsin.
Ben bunun için aile hekimime gittiğimde hic biseye gerek yok deyip göndermişlerdi. Oyuzden ben de tam bilmiyorum ama dişinle ilgili bi problemin varsa hamile kalmadan önce hallet derim. Çürük dolgu kanal tedavisi ne yapılacaksa yaptır ki hamilelikte sıkıntı yaşama. Diş hastalıkları hamilelikte dusuklere yada erken doğuma sebep olabiliyormuş. Bir de folik asit kullanabilirsin.
Saglik acisindan pek bir sey yapmadim, sadece hastalandigimda hamile kalmissam ya diye ilac kullanmadim bir de bol bol yemek yedim arkadaslarimla bulustum tatile gittim fln gebeligin zor gececegini yemek yiyemecegimi bulanti cok olacagini tahmin ettigim icin :)
Dua ettim bol bol ve ayetel kursi hatmi yaptim geceleri
Folik asite baslayabilirsin bazi doktorlar gebelikten once baslatiyor folike