Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi muayeneye gidenlere soruyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Susmuyorr dün doktora gittin mi ne oldu? Lizz senin de bugün randevun değil mi hayırlı haberlerinizi bekliyoruz
2 saat sonra randevum ama kan tahlilini oglen 2 de veriyorlar. Ayy bilmiyorum ya gene bi stresliyim

Bi de bisey sorcam hani doktor benden saglikocaginda yaptir diye bi suru test istemisti. Neyse, iclerinden toksoplazma ve rubella yapilmadi, o yokmus. Ilk temmuzda gebelik oncesi muayeneye gittigimde ben kan tahlili rica etmistim o zaman ona da bakilmisti ozel hastanede. Simdi benim kafama takilan sey gebelikten sonra istenen testler arasinda toksoplazma ve rubella vardi ama yaptirdigim yerde(ilce devlet hast) bakilmadi yok diye. Elimde sadece temmuzda yani hamile degilkenki sonucum var. Doktor bisey demedi ya da dikkatinden kacti. Acaba yeniden bakilmali mi? Toksoplazma onemli diye duyuyorum. 2 ayda bi degisiklik olmus olabilir mi? Kedi kopegimiz var bahcede seviyorum elliyorum hep

Susmuyorr dün doktora gittin mi ne oldu? Lizz senin de bugün randevun değil mi hayırlı haberlerinizi bekliyoruz
Gittim canım, maalesef yine gözükmedi kese. Beta 1087 olmuş. Progesteronu düşük buldu, ilaç verdi coraspirin bir de onlara başladım işte.
pazartesi tekrar gel dedi.

Toxoplazma ve rubella bağışıklığı iki ayrı formda ölçülüyor. İgg ve IgM olarak bakılıyor kanda. Bir tanesi daha önce geçirip geçirmediğini diğeri de şu anda enfeksiyon olup olmadığını gösteriyor. Daha önce geçirilip geçirilmediğine ilişkin olan tahlil zaten değişmez sen onu gösterirsin doktora. Şu anki durumu da merak ederse tekrar ister sağlık ocağında yapmadıklarını söylersin. Hadi bakalım sakin ol hayırlı haberler gelir inşallah

Gittim canım, maalesef yine gözükmedi kese. Beta 1087 olmuş. Progesteronu düşük buldu, ilaç verdi coraspirin bir de onlara başladım işte.
pazartesi tekrar gel dedi.
Değer daha anca yükseliyor canım normal bence en sonki tahlilden bu yana az geçti zaten. Bildiğim kadarıyla 1000-1500 civarı olunca anca vajinal ultrasonla gözüküyor. Sana nasıl baktı doktor? Vajinal ile bile erken şu an değere göre gözükmemesi normal geldi bana. Coraspim dışında bebeğin tutunmasını kolaylaştırmak için progesteron verdi mi? Hayırlı haberler gelsin pazartesi inşallah bence içini ferah tut şu anda strese sokma vücudunu

Evet canım progesteron verdi düşük buldu değeri. Beta için güzel artmış dedi aslında. Vajinal baktı hep ama zaten görsek bile minicik nokta olacaktı daha çok çok yeni gözükecekti olmayabilir dedi. Pazartesi bir daha bakarız dedi.

Aynen öyle. Benim bundan önce gittiğim bir doktor 3 cmlik kisti bile görememişti. Düşün milimetrik keseyi görememesi normal

Susmuyorr ve Lizz güzel haberlerinizi bekliyoruz.
Bana da yapılmıştı bu enfeksiyon testleri, hem gebelikten önce hem de gebelik sırasında iki kez yapıldı. Hepsi de non-reactive çıktı. Böyle olması normal mi? Yani daha önce hiç geçirmemiş miyim?
Ben de bugün medikoya gidip tiroid için kan testi ve idrar yolu enfeksiyonu için idrar kültürü verdim. Gebelikten önce tsh değerim normal aralıktaydı, gebelikten sonra bi anda iki katına çıktı ki hamileler için olması gereken 2,5 değerinin üstündeydi. Şimdi normale dönüp dönmediğine bakılacak. Bi de bi süredir devam eden idrar yolu enfeksiyonu vardı, hamilelik sırasında antibiyotik alamadığım için bi şey yapılamamıştı. Şimdi çıkacak değere göre yeniden bi tedavi verilecek.
Bizde durumlar böyle, U Uzaygemisi35 sen neler yapıyorsun?

nassau ben şimdi kendi testlerimden kontrol ettim bende sayısal değer var sonuç olarak. Non reactive çıktığına göre mantıken bir bağışıklık yok diye düşündüm ben test yöntemine göre yorum değişiyor herhalde ama bilemedim açıkçası. Tsh gebelikte zaten yükseliyor diye biliyorum ama ne kadar sürede düşer acaba bilmiyorum hiç düşmesi için ilaç mı vermişlerdi size yoksa normal akışına mı bıraktılar? Ben de ne yapayım forumda sürekli bir şeyler okuyup araştırdıkça kaygılanıyorum diye gidip makale taramaya başladım adete gün sayıyorum ama nedense bu ay olmayacak gibi hissediyorum. Geçen ay çok heveslenmiştim o nedenle bu ay daha temkinli olmaya çalışacağım bakalım..

Öncelikle hamileliğiniz hayırlı olsun tebrik ederim testlere gelecek olursak, eğer toksoplazmanız ve rubellanız hamilelikten önce pozitif çıktıysa bir daha bakılmasına gerek yok (daha önce yakalanmışsınız ve bağışıklığınız var demektir). Zaten negatifse doktor tekrar tahlil ister ben rubellayı bütün hamileliğim boyunca her ay baktırdım çünkü aşımı yaptıramadan hamile kaldım

U Uzaygemisi35 nassau
Kizlar betahcg 3417 ve keseyi gorduk ama ici bos bos olmasi normalmis. 2 hafta sonraya cagirdi, o zaman hem icini gorecekmisiz hem de kalp atisini duyacakmisiz

Susmuyorr 1087 de gozukmeyebilir sakin moralini bozma. Benim 3 gun once 791 di, gozukmemisti. 3 gunde 3417 olmus. Progesteronla ilgili hicbir fikrim yok bana hic bakilmadi ne durumda bilmiyorum.

Oo maşallah canım ne kadar güzel yükselmiş. gözün aydın. Benim fazla yükselmedi maalesef, progesteronu da dış gebelik şüphesi sebebiyle istemişti ve düşük çıktı. Gittikçe de düşüyor. Bilmiyorum ilaçla takviye etmeye çalışıyoruz ama olamayacaksa da olmayacak artık.

Tesekkur ederim valla gebelikten once baktirmistim, negatif yaziyodu ben onu iyi bisey sandim, meger isin bi de onceden gecirip bagisiklik kazanmasi varmis onu hic bilmiyodum. Hamilelikte bakilmadi,bugun soyleyince de daha once bakilmis oyle ikide bir bakilmaz dedi bu iki sey icin. Siz her ay baktirdim diyosunuz. Zaten her gittigimde illa canimi sıkacak bisey oluyo.

Ben de şimdi kendi sonuçlarıma tekrar baktım, sayısal değerler var ama hepsi de referans aralığındaki düşük değerin bile altında kalmış O yüzden non-reactive yazıyo sanırım. Bunların içine hepatit B de dahil. Ben 10 sene önce üç doz hepatit aşısı olmama rağmen onun değeri de non-reactive.
Tsh değeri gebelikten önce 1,9 iken gebelikte 4’e yükselmişti tabi ki yine internetten araştırdıklarımla öğrendiğim kadarıyla 2,5’un altında olması gerekiyormuş. Çok güvendiğim endokrin doktorum gebeliğin başında çok büyük bir sorun teşkil etmeyeceğini ama bi ay sonra testi yenilememiz gerektiğini söylemişti. Bi diğer alternatif olarak da takviye olarak iyot almamı önermişti. İyot eksikliği gelişim aşamasındaki bebeklerde zeka geriliğine sebep olabiliyormuş. Ben de riske atmak istemediğim için takviye olarak euthrox almaya başlamıştım. Şimdi testi güncelledik, sonuca göre tedaviyi gözden geçirecekler. İdrar yolu enfeksiyonu için ise kesin bi çözüm yolu bulunması lazım, çünkü gerçekten ciddi problemlere sebebiyet verebiliyormuş
Biraz akışına bırakmanızı tavsiye ediyorum. Yazın son günleri, sonra soğuklar gelince yine evlere kapanıcaz 🌨 Biraz eşinizle zaman geçirin
Mutlu ebeveynler, gelmeye can atan bebekler

Hemen moralini bozma bir sonraki randevu ne zaman olacak.

Hemen moralini bozma bir sonraki randevu ne zaman olacak.
Pazartesi canım. Yok normal seyrinde gitmiyor zaten belli bir anormallik var da ne olduğunu da tam bilmiyorum. Pazartesi de olmazsa artık yolun sonuna geliyoruz sanırım.

Ben sana demiştim cuma günü itibariyle 3binleri görürsün diye güzel yükselmiş Keseyi de görmüşsünüz, maşallah darısı kalp atışını duymaya

Pazartesi canım. Yok normal seyrinde gitmiyor zaten belli bir anormallik var da ne olduğunu da tam bilmiyorum. Pazartesi de olmazsa artık yolun sonuna geliyoruz sanırım.
Dualarim seninle olmazsa da var bunda bir hayir diyelim ve saglikli bir bebis gelsin hemen arkasindan insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…