merhaba arkadaşlar,
folik asit kullanımıyla ilgili bir başlık göremedim forumda umarım fazladan açmamışımdır :44: Ben bahar ve yaz aylarında hamile kalmayı istiyorum Allah kısmet ederse ve doktorumla görüştüğümde bana folik asit kullanmama gerek olmadığını söyledi zira bizim toplumumuzda beslenmemizde folik asit yetersizliği görülmediğini, nöral tüp defektli doğumların düşük oranda da olsa görülebilidiğini lakin bunun nedeninin folik asit eksikliği olduğunun söylenemeyeceğini belirtti. bu folik asit belasını bizim başımıza kuzey ülkelerin sarığını falan söyledi. ayrıca fazlasının vücuttan çinko atılımına sebep olduğunu söyledi. Folik asit yeşil yapraklı sebzelerde, kuru baklagillerde, yumurta, muz gibi günlük diyetimizin parçası olan pek çok gıdadada mevcut. ben doktoruma güveniyorum zira 98 den beri ona gidiyorum ve kararlarına güveniyorum ama yakın çevremde ve gebelik gündeminde öyle bir folik asit çılgınlığı var ki ister istemez bir acaba da oluştu içimde. sizlere danışmak istedim aranızda folik asit kullanmayan dr u zorunlu tutmayan var mı acaba ?