Gebelik oncesinde hangi testleri yaptirmam gerekiyor?

kukule1

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
88
Puanlar
13
Merhaba kızlar bugün doktora gittim kistim varmış kan istedi 4 tüp kan verdim ve kanda sadece böbrek değerlerime bakmış kistim içinde ne kisti olduğunu söylemedi gebelik öncesi hangi testleri yaptırmam gerek gebeliği engel olan değerler neler bilen var mı bi yer de tsh önemli diye okdum testleri devlette yaptırıp özele gitmek istiyorum bilen yazabilir mi?

Kan olarak tsh folat demir d vitamini b12 baktırmanız cok iyi olur bulasıcı hastalıklar acisindan da tarama isteyebilirsiniz

Merhaba kızlar bugün doktora gittim kistim varmış kan istedi 4 tüp kan verdim ve kanda sadece böbrek değerlerime bakmış kistim içinde ne kisti olduğunu söylemedi gebelik öncesi hangi testleri yaptırmam gerek gebeliği engel olan değerler neler bilen var mı bi yer de tsh önemli diye okdum testleri devlette yaptırıp özele gitmek istiyorum bilen yazabilir mi?
O hormonlar regln 2.-3.günlerinde yapılıyor o yüzden istememiş olabilir canım. Regl olduğunda 2.veya3.gününde git. Hem tsh hem amh fsh lh değerlerine bakarlar

O hormonlar regln 2.-3.günlerinde yapılıyor o yüzden istememiş olabilir canım. Regl olduğunda 2.veya3.gününde git. Hem tsh hem amh fsh lh değerlerine bakarlar
saglık ocagında baktırabılıyor muyum bunlara yoksa kadın dogumm doktoru mu olmalı

Adetin 2. ya da 3. günü gidin özellikle. Amh, tsh, fsh, e2, prolaktin vs. birçok hormona bakıyorlar. Böbrek değerleri de gerekli o yüzden aradan çıkarmanız iyi olmuş ☺️

Adetin 2. ya da 3. günü gidin özellikle. Amh, tsh, fsh, e2, prolaktin vs. birçok hormona bakıyorlar. Böbrek değerleri de gerekli o yüzden aradan çıkarmanız iyi olmuş ☺️
saglık ocagı yapar mı

tsh, özellikle hemoglobin, şeker, vitamin değerleriniz hepsine baktırın kist hangı tarafta ?

Ben dahiliyeye gitmenizi öneririm. Değerler alt sınıra yakın çıktığında vücudunuzda eksiklik var demekmiş, daha ortalarda ve üst sınırsa olmalıymış. Benim gittiğim doktor bana d, b12, folik hepsinin düşük olduğunu söyledi, düzenli kullandım 4. Ay hamile kaldım. Bazen bu detaylar vücudun gebe kalmasına engel olabiliyor. Yumurta kalitesini etkiliyormuş çünkü. Onun için mutlaka bu konuya yoğunlaşın. Bir de idrar tahlili idrar kültürü verin bence çünkü hamile kaldığınızda doktor istiyor, çoğu gebede de idrara fazla çıkmaya ya da yeterince su içememeye bağlı enfeksiyon sorunu oluyor. Önceden bunları çözmek gebeliğe 1-0 önde başlatır hem de sağlık için iyi

Merhaba bende gebelik düşünüyorum bugün dahiliye bölümüne gittim gebelik planladığımı genel bir kan testi yaptırmak istediğimi söyledim kolesterol şeker vitaminler hormon testleri hepsini yaptırdı yarında kadın doğum bölümüne gideceğim sonuçlarımı gösterip genel rahim yumurtalık vs kontrolü yaptıracağım

• Beğen
Reactions: SED
Back
X