merhaba benimde şeker değerim biraz yüksek çıktı 50 gr yüklemeki değerlerim 90 ve 151 doktorum yüksek çıktı fakat buna göre değerlendiremyiz 100 gr yükleme yapıcaz dedi 90,187,161,133 çıktı ve bu şekilde tam anlayabildi değerlerimin biri yüksek biri sınırdaymış tehlikeli değilmiş fakat yinede diyetisyene yönlendirecem dedi.şuan iki gündür diyet yapıyorum ve çok memnunum..şekerimi dengelicekmiş bu diyet iyikide başlamışım kendimi enerji dolu hissediyorum...
bugün tekrar yaptırdım arkadaşlar yaklaşık 10 günlük bi diyet sonrası ve sonuç yine negatif tokluk 160 çıktı, dr.um perşembe günü 100lük istedi o da yüksek çıkarsa insüline başlarız dedi.. umarım o bari yüksek çıkmaz, diyete de razıyım artık
Sakın üzülme canım......
Tokluk şekeri 160 mg olan birine insülin başlanmaz diye biliyorum.....
Tokluğu 200 mg civarında olan gerçek şeker hastalarına bile önce diyetle beraber ismini burada yazamayacağım ve beslenme ile alınan karbonhidratları elemine eden bir ilaç öneriliyor...
160 mg şekere insülin önerisini ilk defa duyuyorum.Doktorun daha iyi tabii.Sonuçta ben doktor değilim ama tam 26 yıl biokimya lab da çalıştım ve sayısız yükleme yaptım ve özellikle bu hastaları takip ettim ne öneriliyor diye çünkü eşiminde açlığı normal,tokluk şekeri yüksektir.
Sana nacizane önerim HbA1C diye bir test var ve kan şekerinin 3 aylık geçmişini gösteriyor.Yani geçirdiğin 3 ay boyunca şekerinin yükselip yükselmediğini gösteriyor.
Genel olarak bu testin referans aralığı 6.0 dır.6.0 dan ne kadar yüksekse tedavinin nasıl olacağı bu değere göre ayarlanır.....(sonucun yanında referans aralığı veya normal değer diye yazar..Kullanılan kimyasala göre bu aralık değişebilir mutlaka yanına yazılır.Sen zaten sonucu anlar ve değerlendirebilirsin.)
Çok güvendiğin bir laboratuvara yaptırmanı tavsiye derim.
Geçmiş olsun canım.Gebelerde sık rastlanan bir durum umarım bundan sonra çok iyi değerler çıkar.
HbA1C Testini tok karnınada yaptırabilirsin.Açlık,tokluktan etkilenmez sonuçları.
Birde başka bir doktorun görüşünü alsan diyorum...
Sevgiler.
benim 100'lük yüklemede tokluk şekerim 245 çıktı. doktor hiç insülin falan demedi. diyete başlayacaksın. gerekirse hastaneye yatarsın orada kontrol ederiz şekerini dedi. diyet de gerçekten işe yaradı, yarıyor. bi başka doktora gitsen, bi başkasına danışsan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?