• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik Şekeri Çıktı Kafam Çok Karışık

littlebeatle

Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2022
9
4
6
29
Kizlar merhaba,

25 haftalik hamileyim geçen hafta 75lik şeker testi yaptirdim. İlginc bir sekilde parmaktan ölçüm yapildi. Aclik 89 ilk saat 217 ikinci saat 179 çıktı. Doktorum da çok yüksek degerler oldugunu söyledi. Ancak ben 45 kilo olarak hamile kaldım şu an 53 kiloyum. Bebek haftasına göre küçük. Ben hem diyet yapıp hem bu bebeği nasıl büyüteceğim? Boyle bir sey yaşayan var midir?

Kizlar merhaba,

25 haftalik hamileyim geçen hafta 75lik şeker testi yaptirdim. İlginc bir sekilde parmaktan ölçüm yapildi. Aclik 89 ilk saat 217 ikinci saat 179 çıktı. Doktorum da çok yüksek degerler oldugunu söyledi. Ancak ben 45 kilo olarak hamile kaldım şu an 53 kiloyum. Bebek haftasına göre küçük. Ben hem diyet yapıp hem bu bebeği nasıl büyüteceğim? Boyle bir sey yaşayan var midir?
Merhaba diyetisyen eşliğinde diyet yapmanızı tavsiye ederim. Gebelik şekeri farklı bir durum zayıf olmakla alakası yok. Uygun beslenmeyle kontrol altına alınıyor. (Aynı şekilde bende gebelik şekeriyle uğraştım geçen sene)

Kilonuz ve diyet ile bebeğinizin beslenmesinin alakası yok. Şöyle diyet dedikleri şey az yemek değil. Sağlıklı şeyleri yemek sadece. fındık badem ceviz muz tahin peynir yumurta ile bebeğinize kilo aldıracaksınız.

Kizlar merhaba,

Diyet yapmakta pirinç patetes gibi nişastalı ürünlerin ayarlanması meyvenin oranı gibi şeyler oluyor yani beslenmede bir sıkıntı olmuyor merak etmeyin

Hamilelere özel diyet listesi veriyorlar merak etmeyin bende de var gebelik şekeri insülin kullanıyorum ve bebeğin yinede karın çevresi 1 hafta önden gidiyor inşallah sorunsuz tamamlariz hamileliğimizi❤️

Back
X