gebelik şekeri sonuçları ve verilen diyet listeleri paylaşım

ayca_ece

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2011
231
1
46
İstanbul
Merhaba arkadaşlar;

27. HAFTAMDA HERKEZ GİBİ BENDE ŞEKER TESTİ YAPTIRDIM...

AÇLIK KAN ŞEKERİ 107 ÇIKTI .... 70-110 ARASI OLMASI GEREKİYORMUŞ (YANİ SINIRA YAKIN)

SONRA 50 GR ŞEKER YÜKLEMESİ YAPILDI 1 SAAT SONRAKİ SONUÇ 216 ÇIKTI . 120-170 ARASI OLMASI GEREKİYORMUŞ.

Doktorum bu bilgileri gördüğünde kısa bir şok durumunun ardından acil diyete başlamam gerektiği, düşürememe durumunda insülin verileceğini söyledi.

Hemen hastanenin diyetisyenine gittim. Öyle bir diyet verdiki 3 günde 3 kilo verdim...

Sonradan Küçükyalı diyabet vakfına gittim. Doktor diyet listesini görünce şok oldu .. Gebeler bu şekilde diyet yapamaz çok sağlıksız dedi ve yeni bir diyet listesi verdi...

Şimdi eski kiloma geri döndüm..

Çevremde gebelikte şekerle karşılaşıp insülin kulananlar genelde insülin kullanmanın daha garanti olduğunu söylemekteler...

Bu plartformada da bu rahatsızlığı yaşamış, insülin kullanımış yada kulanmamış kişilerden bilgi almak isterim...

Ayrıca diyet listelerinizide paylaşırsanız çok sevinirim...

kızlar ben 31 yaşındayım 6.5 aylık ikizlere hamileyim. 6. ayda 100 gr şeker yüklemesi yapıldı 1 saat sonra 197, 2 saat sonra 163, 3 saat sonra 103 cıktı . çok üzüldüm pıskolojım bozuldu baya. doktorum dıet lıstesı verdı. hele ordaki galeta, ince dilim peynir,kepek ekmegı... vs görünce eyvah dedım ıkı bebek bu sekılde nasıl beslenır, tam kılo alacakları zaman dıet yapmam gerekıyor dıye üzüldüm. hamur işlerı ve tatlıyı çok sevıyorum, hele kavun karpuza bayılıyorum. sonra dedımki kendı kendıme seker bebeklere zarar verırse nolucak dıkkat et , yiyemedıklerını dusunme yiyebıldıklerınle mesgul ol, diyet listesını ınceledım cok da kötü degıldı. 15 gün dıet yaptım sonra aclık tokluk ölçuldu degerler güzel cıktı. doktorum yınede dıkkat et ara sıra aclık tokluk ölçtur dedı. şimdi size listemi yazayım belki işine yarayan olur:
sabah: 1 su bardagı süt (sekersız) - 2 ince dilim beyaz peynir - 3 ince dılım ekmek - 1 dılım kepek ekmegı - domates salatalık vs
ara : 2 porsıyon meyve - 1 adet galeta
öğle : 2 adet köfte yada aynı mıktarda et - 4 yemek kasıgı sebze yemegı - 1 kase corba - 1 ınce dılım ekmek - 1 dılım kepek ekmegı -
yarım su bardagı yogurt - 1 porsıyon meyve
ikindi : 1 ınce dılım beyaz peynır - 1 adet galeta - 1 porsıyon meyve
aksam : 4 yemek kasıgı etli (30 gr et) kurubaklagil yemegı - yesıl salata ve içine 1 tatlı kasıgı zeytınyag - 1 ınce dılım ekmek - 1 dılım kepek
ekmegı - yarım su bardagı yogurt- 1 porsıyon meyve
yatmadan once : 1 subardagı süt veya yogurt - 2 adet galeta

bu liste 1800 kalorılık bır lıste, gün içersınde gıdaların yerını degıstırebılırsınız.

bunu uyguladım. canım cok tatlı ıstedıgınde 1-2 lokma yedım. çayımı sekersız ıctım. sekerı dengelesın dıye yogurduma tarcın koydum. tok tutsun dıyede yogurduma 1 tatlı kasıgı kadar kepek koydum. kahvaltıda gün asırı 1 yumurta yedım günde 3-4 zeytın yedım. 2 çay kasıgı kadar dogal pekmez yedım. eger doymuyorsanız mıdede kolay çözülen şeyler yiyin. mesela pirinci bebek için haftada 1-2 kasık alın pilav
yemek istıyorsanız bulgur pılavı tercıh edın.canınız kahve çekerse sekersız türk kahvesı ıcın. cafe ve cola gibi içeceklerde uzak durun.
canınız asitlı bırsey ısterse maden suyuna bıraz limon sıkın onu ıcın ben öyle yapıyorum. ılk 3-4 hafta dıyet normal gıttı ama bebekler
buyuyunce yetmıyor ve halsızlıkten kalkamıyorum, bende bu yazdıklarımı uyguladım. tabı bu en son yazdıklarım tavsıye farklı bır durum
varsa mutlaka doktorunuzla iletısımde olun.

bır tavsıye daha, şifa ararken her türlü sebebe tutunmak lazım hem madden hem manen. tıbbıda dualarıda bırakmamak lazım. Rabbım
derdınden önce dermanını yollamıs ve arayıp bulmak bıze bırakılmıs. ınternetdende bulabılırsınız esmaul husna da sekere iyi gelen zikir var
ve Kuranı Kerımde 6 şifa ayetleri var. yine Kuranı Kerımde Lokman ve Hucurat surelerı var 7 ser kere okunması şifadır. 70 defa asr suresı
şifadır. ve hamilelikde okunması gereken daha bır cok dua. Allah cümlemize şifa versin, dert verip derman aratmasın, kadir gecenız mubarek olsun. Allah a emanet olun selam ve dua ıle, hayırlı dogumlar

Back
X