Gebelik Sekeri Testi Sonucu :(((

Annis

Guru
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2009
589
0
296
42
Belçika
Evet kizlar hepimizin oldugu gibi bende 24 haftama gelince seker testi yaptirdim bugun.Ve sonuclar aksam elime ulasti.Malesef ilk gebeligimdeki seker sorunu bu gebeligimdede cikti.Bundan sonra geri kalan haftalarda beni yogun bir diyet programi bekliyo.Bakalim ilk gebeligimde cok yuksek olmasina ragmen diyete sadik kaldigim icin insulin ignesi vurulmadan saglikla bebegimi dunyaya getirdim.Simdi bunda daha bilincliyim ve daha az istahliyim.Ama sunu anladim gebelik sekerinin yemekle kilo almakla alakasi yok.Ben suana kadar sadece 2 bucuk kilo aldim.Ama yinede cikti seker.Bakalim diyet yapacagim icin bundan sonrada her ay 1 kilo almak sartiyla 3 ayda 3 kilo alip dogumu yapmam lazim.Heralde bu gidisle ben anca 6 kilo alip oyle dogum yapicam.Neyse bakalim Allahin izniyle bunuda sorunsuz atlatirim.Ama zor gunler beni bekliyo onuda biliyorum.Aman kizim saglikli dogsunda ben ac kalirim sorun degil.Bu arada birde toksoplazma testide yaptirdim.Cok sukur o sonuc iyi.Virusu tasiyorum ama bagisikligik olmadigi icin aktif hale gelirse allah korusun bebegim zarar gorucekti.Sukur aktif olmamis.Bundan sonra olsada bebege zarar verme olasiligi cok dusuyo.Allah yardimcim olsun zor bir gebelik geciriyorum saglikla sonlanir insallah.:50:

allah yardımcın olsun ben de cumartesi şeker testi yaptıracam bakalım ne olacak ben 12 kilo aldım ve çok korkuyorum şeker çıkmasından

yok canim aldigin kiloyla alakasi yok.olsa bende cikmazdi ben daha 2 bucuk kilo aldim.gebelik sekerini gobek kordonundaki bir madde yapiyormus.onuda kimi vucut kaldiriyo kimisi kaldiramiyo.mesela benim ailemdede yok seker hastasi.yani bu tamamen gebelige bagli bir durum.oda sans isi heralde.insallah cikmaz cok zor bir surec cunku.

canım geçmiş olsun Allah yardımcın olsun, biraz sabır, az zaman kaldı..

Back
X