Gebelik şekeri

Gokben1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
668
0
96
35
Antalya
Kızlar ben bugün şeker yüklemesi yaptırıcaktım.İlk kanımı aldılar .Sonuç 98 çıkmış hemşire benim gibi birkaç bayana yükleme yapmadı.Doktorunuza gösterin dedi.Bizde gösterdik ve bizi direk endokrinolojiye yolladı.Randevumu aldım pazartesi gidicem ama hiç neden şeker yüklemesi yapılmadı bize onu anlayamadım.

Bilgisi olan yok mu???.Neden bize şeker yüklemesi yapılmadan direk endokrinoloji uzmanına yönlendirdiler.

açlık şekeri 95'in üstündeyse yüksek demektir. zaten yüksek olan şekeri daha da yükseltmemek adına glikoz içirmeyip doğru olanı yapmış. lütfen gebelik şekerini dikkate alın, endokrinoloğun dediklerine uyun ve diyet verecek muhtemelen onu aksatmayın. bende de gebelik şekeri vardı, diyet yetmedi, insülin de kullandım 10. haftada sonra. şükürler olsun kızıma sağ salim kavuştum. katkılı, hazır gıdalardan, hamur işlerinden ve tatlılardan uzak durun. allah'ın izniyle bir şey olmaz. sağ salim bebeğinize kavuşmanızı dilerim.

Son düzenleme:
Peki doktor diyet verdikten sonra da devamlı şeker kontrolü yapılıyor mu?.Aksine bende hamurlu gıdalar şekerliler haddi hesabı yok yediğimin.Birde bende doyma hissi oluşmuyor.Yemek yiyorum 5 dk sonra gene karnım bomboş gene yiyorum.Şeker böyle birşey yapar mı?

evet bunu şeker yapıyor. basitçe şöyle anlatayım: yediğin karbonhidratlı ve şekerli gıdalar kana çok hızlı karışıyor ve şekerini çok ani yükseltiyor. ani yükselen şeker çok ani düşüyor ve böylece açlık hissi oluşuyor. şeker iniş çıkışları bebeği çok yıpratıyor. o yüzden glisemik indekse dikkat etmelisin. glisemik indeksin ne olduğunu arama motorundan arayıp inceleyebilirsin. buna dikkat edersen açlık hissi oluşmuyor. örneğin: 2 kaşık bulgur pilavıyla pirinç pilavının kalorisi aynı ama bulgurun glisemik indeksi düşük, onu tercih etmelisin. mutlaka endokrincinin yönlendirdiği diyetisyene git o daha iyi aydınlatır seni. şeker ölçüm ccihazını da endokrincin rapor çıkarırsa alabiliyorsun. çubuklarını da veriyorlar. evde açlık-tokluk şekeri takibi yapabiliyorsun. ben insülin kullandığım için her öğünden önce, sonra ve yatarken ölçüm yapıp takip defterine not alıyordum sonuçları. dr ona göre dozumu ayarlıyordu.

doktora ve diyetisyene gidene dek mutlaka 3 ana ve 3 ara öğün yap. ana öğünlerde yediğin sebze yemeği bezelye hariç 8 çorba kaşığı, bezelyede 4 kaşık hakkın var. patatesten uzak dur, orta boy bir patates yersen 2 dilim ekmek anlamına ggelir, o durumda 2 dilim ekmek eksilt ki bu bir öğünlük ekmek zaten. 2 kaşık pilav ve makarna da 1 dilim ekmek demek. 1 kase çorba da 1 dilim ekmek... yani bir kase çorba içtiysen hakkın 2 değil 1 dilim ekmeğe düşüyor. gözün korkmasın, ara öğün yapınca acıkılmıyor. meyveni, yoğurdunu ara öğünde ye. mesela salatığı rendele karıştır yoğurtla serp üstüne naneyi, al bir tane galeta ye ara öğünde. tatlıya en çok ihtiyaç duyduğun saatte 1 bardak süt içip yanında iki kuru kayısı ya da kuru inccir ye. iki ceviz=6 badem=1 avuç fındık kahvaltından 1 saat sonra bu kuruyemiş seçeneklerinden birini ye. kabuk tarçını ve iki üç karanfili kaynar su dolu bardağa atıp demle, iç ügnde iki fincan. tarçın şekeri dengeler. ben gebelikte çok dikkat ettiğim için insüline rağmen sonradan şeker kalmadı, kurtuldum. hatta kilo almadığım yetmez gi,bi gebeliği 7.5 kg verip tamamladımm. zorluğu 3-4 gün alışınca kolay ve hatta ekmek çok bile geliyordu bir aşamadan sonra.

Son düzenleme:
canım çok sağl verdiğin bilgiler için.Sana bir günde ne yediklerimi yazsam şaşırıp kalırsın.Bir sorum daha olacak senide rahatsız ettim kusura bakma ama erken doğum gibi ya da normal doğum yapamama gibi bir sonuçları oluyor mu?

yeni gördüm mesajını. her ikisine de evet diyorum. şekerden dolayı suyun artabilir bu da erken doğum demek.
şeker son haftalarda dalgalı kur gibi oluyor ani iniş çıkışlar zararlı diye alıyorlar hemen bebeği. bir de kanama probleminden dolayı sanırım çünkü şeker hastasının kanı geç pıhtılaşıyor, normal doğumda kanama riski artıyor. işi sıkı tutarsan hiçbir şey olmaz. sağlıkla gelsin bebeğin.

slm arkadaşlar benımde şekerım ıkı hafta önce açlık 110 tokluk 228 di.Doktor dıyet verdi dıyete uydum 1 hafta sonra açlık 95 tokluk 180 olmuş.Bu sefer eve ölçüm aleti verdi şimdi günde 6 kere ölçüyorum tokluklar 130 civarında..Birkaç gün sonra tekrar gidicem bakalım nolucak bu sonuçlarada inşallah...Hayırlısıyla bir doğursam yaaa.6 sene sonra oldu bebeğim zor kavuştum anlayacağınız...

Kizlar mrblar goren varsa lütfem yazabilirmi,bebeklerinz insallah saglikla dogmustur,dogum sonrasi sıkıntı yasadnizmi,hersey yolundami

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…