Çok merak ettim gebelik düşünmüyorum ama ya bu durum geç farkedilirse. Konu sahibi sizden de özür dilerim sizin konunuzda soru sormuş bulundum.Kürtaj önerildiğine göre 10 haftalıktan küçük herhalde ? Elbet üzüleceksiniz ama bebeğiniz sağlıksız doğarsa ömür boyu da vicdan azabı duyacaksınız , inşallah sağlıklı bir gebeliğiniz olur ve mantıklı bir karar verirsiniz.
Not: Hashimoto ciddi bir hastalık değildir , tedavisi çok basittir , sabah aç karnına hormon ilacı alırsın doktorun önerdiği dozda , ben de 12 sene önce tesadüfen bu hastalığa sahip olduğumu öğrendim ve 3 yaşında bir çocuğum var. Daha önceden hastalığımı bildiğim için daha dikkatliydim gebelik döneminde ve çok rahat bir gebelik geçirdim. Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmak isterim.
Çook teşekkür ederim bu yoruma o kadar ihtiyacım vardı kiBenimde hamilelikte hipotiroid cikti tsh ellilerdeydi hatta.dr kontrolu altinda duzenli ilacimi icerek sorunsuz dogum yaptim.zekasinda bir problem de yok kizimin.sasirdim biraz hemen kurtaj denilmesine.farkli doktorlardan da gorus alin bakalim hemen moralinizi bozmayin.ihtimal diyerek kurtaj mi onerilir kesin de degil yani.
Amin Canım beklenen planlı bir bebekti hatta gebelik öncesi kontrol oldum doktor tiroidlere bakmamış. Hakkımı helal etmiyorum hiç bir zaman o doktora. Gebelik öncesi kontrol olmasam neyse gittimde yani. Sadece smear testi yaptı banaHaşimatoyum gebelik yok durumlar hakkında hiç bir bilgim de yok hatta böyle bir konuyu ben de açtım ilgisi nedir diye Allah şifa versin beklenilen bir bebek miydi? Sadece şunu biliyorum hamilelik isterseniz önceden dahiliyeye gel kontrollerin yapılsın denmişti.
5+3 te öğrendik şuan 6+3 teyizDoktorunuzun dediklerine kulak verin kürtaj olun bence. Bu keyfi bir kürtaj olmayacak, tiroid düzensizliği , hashimoto ciddi bir durumdur , tsh değerleri takip edilmeli , gebe kalmadan bu değerler normal aralıkta olmalı. Hangi anne baba bile bile bu riski alır , çocuğunuzun zihinsel engelli ya da başka ciddi hastalıklarla doğmasını ister ? Kaç haftalık bebek ?
Sen kaç haftalık öğrendin canım hastalığını?Benimde hamilelikte hipotiroid cikti tsh ellilerdeydi hatta.dr kontrolu altinda duzenli ilacimi icerek sorunsuz dogum yaptim.zekasinda bir problem de yok kizimin.sasirdim biraz hemen kurtaj denilmesine.farkli doktorlardan da gorus alin bakalim hemen moralinizi bozmayin.ihtimal diyerek kurtaj mi onerilir kesin de degil yani.
Gebelik düşünmeden önce bu değerleri düzene sokup , planlı hamile kalmak gerekli . Risk almaya değmez , ciddi bir durum bence...Düzensizlik varken gebe kalındığında %1 lik ihtimal bile benim hamileliğimi zehir ederdi, sürekli kafamda kurar dururdum ben mesela, herkesin evham derecesi farklı...sizce ?Çok merak ettim gebelik düşünmüyorum ama ya bu durum geç farkedilirse. Konu sahibi sizden de özür dilerim sizin konunuzda soru sormuş bulundum.
İnşallah sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız bebeğinizi,birden fazla doktora görünmek mantıklı...Bugün 3. Doktordu kadın doğumda . Yarı. Son bir tanesine randevum var . Bugünkü doktor problem olmaz tedaviye başlanmış. Eğer tedavi edilmeseydi 9 ay bu şekilde olsaydı belki bir sıkıntı çıkardı dedi.
Yani ilk hamileliğimde böyle bir problem yoktu hiç. Ve bu planlı bir gebelikti. Doktorun dikkatsizliği işte sadece smear testi alıp tiroid hormonlarına bakmamış. Çok teşekkür ederim yorumunuz içimi rahatlattı gerçekten. Yarın farklı bir doktor da daha randevum var ama şuan içim o kadar rahat kiTiroidi olmayıp sadece gebelikte yükselen de var. Endişe etmeyin. İlacı ihmal etmeyin, her ay düzenli kan verip ilaca devam etmeniz lazım sadece.
İlk haftalarda yapilan tahlillerde belli oldu hemen endokrine yonlendirip hapa baslattilar.Sen kaç haftalık öğrendin canım hastalığını?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?