gebelik suresince takip edilmesi gereken değerler

aysecelik1991

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2016
4
0
1
34
Merhaba,

6+1 haftalık gebeyim. gebelik suresinde takip edilmesi gereken değerler nelerdir?
hemogram, d vitamini v.s. hangi kan testi yaptırılmalı?

bunu doktordan öğrenmek daha doğru fakat 2 doktora gittim zoraki bir kaç test isteyebildim. özel hastahaneler devletden daha kötü çalışıyor. yoğunluktan bilgilenemiyorum. kendi kendimizin doktoru olduk.

bu konuda takip ettirdiğiniz değerleri yazarsanız yol gösterirseniz çok mutlu olurum.

ilk kontrole gittiğinde torch testleri yaptırman lazım, bulaşıcı hastalıkların olduğu bir grup test, bunu bir kere yaptırman yeterli. ayda bir kez en azından hemogram (tam kan sayımı) yapılmalı, t3 t4 tsh bakılmalı, biyokimya sadece glukoz ve karaciğer enzimleri(asl alt ldh) rutin bakılması yeterli, ferritin ve folat bakılmalı, her ay idrar tetkiki yapılıp enfeksiyon ve protein varmı diye bakılmalı, idrardaki protein gebelik zehirlenmesi açısından önemli, enfeksiyon düşüğe ve erken doğuma sebep olabiliyor.

Tum bunlar yerine kayitli oldugunuz saglik ocagina gidip testlerinizi ucretsiz yaptirabilirsiniz. Her ay gidip kan ve idrar veriyorsunuz ayrica bebegin kalp atislari ve sizin kilo degisiminizi de takip ediyorlar.

özellerde rastgele takip yapılıyor. bu testleri kendim istiyorum ilgilenmiyorlar. sağlık ocağına gitmek lazım ayda bir gün şirketden izin alıp.

Tum bunlar yerine kayitli oldugunuz saglik ocagina gidip testlerinizi ucretsiz yaptirabilirsiniz. Her ay gidip kan ve idrar veriyorsunuz ayrica bebegin kalp atislari ve sizin kilo degisiminizi de takip ediyorlar.

İDRAR testini sağlık ocakları yapmıyor diye biliyorum... aslında sizin gibi hamile olup doğum yapacağınız ay için bir açılmış konu olabilir..ordan aynı haftalık hamile bayanlarla fikir alışverişide güzel oluyor.. mesela ben 2017 şubatta doğum yapacaklar konusundayım :) A aysecelik1991

Benim kayitli oldugum saglik ocağında yapiyorlar. Bazen ben yanma hissedip gidip yaptiriyorum. Kendini dinle vucudun sinyal veriyor zaten ama kesinlikle saglik ocagina gidip kaydini yaptirmalisin. Zaten her ay duzenli olarak arayip cagiriyorlar ve muayene ediyorlar.

hmmm banada doktor söylemişti idrar tahlili yapmaz diye..benimde bir sonraki ay tetonoz aşım var , eğer idrarda yaparsa bende yaptırayım.. sağol cnm bilgi için.

hmmm banada doktor söylemişti idrar tahlili yapmaz diye..benimde bir sonraki ay tetonoz aşım var , eğer idrarda yaparsa bende yaptırayım.. sağol cnm bilgi için.
Rica ederim canım aman es gecme o tahliller gercekten cok gerekli oluyor. Keyifli hamilelik saglikli dogum diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…