• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik testi

kkaardelen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2025
62
10
3
Merhaba hanımlar. Gebelik kanda ve idrarda ne zaman belli olur acaba. Bi de şunu merak ediyorum yerleşme kanaması olduktan sonra mı HCG değerleri yükseliyor

Merhaba hanımlar. Gebelik kanda ve idrarda ne zaman belli olur acaba. Bi de şunu merak ediyorum yerleşme kanaması olduktan sonra mı HCG değerleri yükseliyor
Adetime 5 gün var henüz ve sol kasığımda ara sıra kramp giriyor ve mide bulantısı baş dönmesi falan var. Göğsümde şişme ve ağrı oldu ama geçti onunki. Kanda yanılma payı var mıdır ya da erken gebelik olursa kan testinde çıkmama ihtimali var mı

Yerleşme kanaması olmak zorunda değil. Bende hiç olmadı mesela.
14.gün yumurtlama oldu.
11 gün sonra idrar testinde silik çizgi gördüm
Ertesi gün kan verdim pozitifi doğruladım
Yani adetime 2 gün kala.

Yerleşme kanaması her kadında olmuyor.
Kan tahlilleri, idrar testlerine göre, en net sonucu verir genelde.
Adetinize henüz 5 gün varmış, idrar testinde görmek için henüz erken olabilir.
2 gün daha bekleyin bence 🎀🌸
Her şey gönlünüzce olsun

Merhaba
Kan en temizi bence , kanda yumurtlamadan sonra 10-15 gün de yükselmeye başlar . Yani regli olmadan en erken 10 gün önce demişti bi doktorum ama en kesin sonuç için erken yapmak istiyorsan adetten bence 5-6 gün önce baktırabilirsin .
İdrarda erken gebelik testleri 6 gün öncesi diyorlar ama çok fazla yanılma payı oluyor yalancı pozitif oluyor ben idrar için kesinlikle adet günü beklenmesi taraftarıyım.
Hcg değerinde döllenmeden bir hafta on gün sonra yükselmeye başlar. Yerleşme kanaman olduysa kanamadan bir kaç gün sonra kan verebilirsin.

Yerleşme kanaması olmak zorunda değil. Bende hiç olmadı mesela.
14.gün yumurtlama oldu.
11 gün sonra idrar testinde silik çizgi gördüm
Ertesi gün kan verdim pozitifi doğruladım
Yani adetime 2 gün kala.
Ay hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız🥰

Yerleşme kanaması her kadında olmuyor.
Kan tahlilleri, idrar testlerine göre, en net sonucu verir genelde.
Adetinize henüz 5 gün varmış, idrar testinde görmek için henüz erken olabilir.
2 gün daha bekleyin bence 🎀🌸
Her şey gönlünüzce olsun
4 Ekim'de başka bi rahatsızlığımdan dolayı acile gittim beta HCG ye de baktılar. 0.22 çıktı
Çok düşük bi değer olduğu için bu ay da gebelik ihtimali olacağını düşünemiyorum. Belirtiler biraz şüphe oluşturdu içimde ama değer çok düşük. Çok teşekkür ederim 🌸

Merhaba
Kan en temizi bence , kanda yumurtlamadan sonra 10-15 gün de yükselmeye başlar . Yani regli olmadan en erken 10 gün önce demişti bi doktorum ama en kesin sonuç için erken yapmak istiyorsan adetten bence 5-6 gün önce baktırabilirsin .
İdrarda erken gebelik testleri 6 gün öncesi diyorlar ama çok fazla yanılma payı oluyor yalancı pozitif oluyor ben idrar için kesinlikle adet günü beklenmesi taraftarıyım.
Hcg değerinde döllenmeden bir hafta on gün sonra yükselmeye başlar. Yerleşme kanaman olduysa kanamadan bir kaç gün sonra kan verebilirsin.
Yerleşme kanaması mı bilmiyorum ama iki üç gün öncesinde afedersiniz iç çamaşırımda hafif koyu leke görüyordum. Bu lekelenme de 2 3 gün falan sürdü. Ve aşırı akıntım oluyordu beyaz kremsi şekilde. Bu kaç gündür de kokuya karşı çok hassasım midem bulanıyor normalde midem kolay kolay bulanmaz yani. Bakalım artık adet günümü bekleyip adet olmazsam birkaç güne tekrar test yaparım

Yerleşme kanaması mı bilmiyorum ama iki üç gün öncesinde afedersiniz iç çamaşırımda hafif koyu leke görüyordum. Bu lekelenme de 2 3 gün falan sürdü. Ve aşırı akıntım oluyordu beyaz kremsi şekilde. Bu kaç gündür de kokuya karşı çok hassasım midem bulanıyor normalde midem kolay kolay bulanmaz yani. Bakalım artık adet günümü bekleyip adet olmazsam birkaç güne tekrar test yaparım
Bazen biraz da psikolojik oluyor bende hamilelik planladığım zaman midem hiç bulanmaz ama hep aklım orda olduğu için midem bulanıyor ve aşırı bi koku hassasiyetim oluyordu ayda algıda seçicilik yapıyordum. Evet dediğin yerleşme kanaması olabilir dediğin gibi sen yine de eğer adet olmazsan test yap belki geç döllenme vs olmustur. Burda hep söylüyorum çok farklı şeyler okuyoruz . İnşallah gönlünüze göre olsun ✨

Bazen biraz da psikolojik oluyor bende hamilelik planladığım zaman midem hiç bulanmaz ama hep aklım orda olduğu için midem bulanıyor ve aşırı bi koku hassasiyetim oluyordu ayda algıda seçicilik yapıyordum. Evet dediğin yerleşme kanaması olabilir dediğin gibi sen yine de eğer adet olmazsan test yap belki geç döllenme vs olmustur. Burda hep söylüyorum çok farklı şeyler okuyoruz . İnşallah gönlünüze göre olsun ✨
Çok teşekkür ederim ya🫶🏻 dediğin gibi psikolojik de olabilir. Adet olmazsam eğer test yapıp sonucunu burda söylerim inşallah 🫠

Back
X