Gebelik ve bağırsak sorunu

milonguera

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2015
193
90
98
36
Selam arkadaşlar, 20 haftalık gebeyim demir ve vitamin hapı kullanıyorum.. gebelik öncesinde de bağırsaklarimla ilgili sorun yaşıyordum kac kere doktora gittim hep psikolojik dediler.. şimdi de şikayetlerim artmış durumda ilaclardan dolayi mi bilmiyorum.. her sabah tuvalete koşuyorum şekilsiz cıvık bir dışkılamam oluyor demir hapı ndan dolayi da simsiyah.. benim gibi sorun yaşayan var mi bi çözüm öneriniz var mi??

Ben demir hapından 3 gün ishal, 2 gün kabız olurdum.
Bütün hamileliğim böyle geçti.
Doktorunuza kullandığınız ilaçları değiştirmesini söyleyebilirsiniz.

Ben demir hapından 3 gün ishal, 2 gün kabız olurdum.
Bütün hamileliğim böyle geçti.
Doktorunuza kullandığınız ilaçları değiştirmesini söyleyebilirsiniz.

Teşekkür ederim söyledim aslında ama ilaçlar yapabilir dedi sadece.. eczaneye mi danışsam acaba.. peki sabahları mı kullaniyordunuz demir hapını acken? Gece alsam degisiklik olur mu acaba?

Demir hapı yapıyor malesef lifli gıdalar tüketin bol sebze bol su. kuru kayısıyı aksamdan suya atın sabah hem suyunu hem kendisini tüketin. Hamile olunca imkan kısıtlı oluyor doğal yolları arastırın çözüm bulursunuz insallah.

Demir hapı yapıyor malesef lifli gıdalar tüketin bol sebze bol su. kuru kayısıyı aksamdan suya atın sabah hem suyunu hem kendisini tüketin. Hamile olunca imkan kısıtlı oluyor doğal yolları arastırın çözüm bulursunuz insallah.
Teşekkürler çok panik yaptım..

Teşekkür ederim söyledim aslında ama ilaçlar yapabilir dedi sadece.. eczaneye mi danışsam acaba.. peki sabahları mı kullaniyordunuz demir hapını acken? Gece alsam degisiklik olur mu acaba?
Evet, sabah kullanıyorum.
Gece alınmasının faydası yok diye biliyorum, çünkü depolanamıyor o sebeple günlük idare açısından sabah öneriliyor.
Ama piyasada tek bir demir hapı yok bolca çeşit mevcut, değiştirmeyi deneyin.
Ben gynoferon kullanıyorum dediğim gibi bir ishal bir kabız yapıyor.
Ama normalde de zaten sıkıntılı olduğum için, bana iyi geliyor.

Evet, sabah kullanıyorum.
Gece alınmasının faydası yok diye biliyorum, çünkü depolanamıyor o sebeple günlük idare açısından sabah öneriliyor.
Ama piyasada tek bir demir hapı yok bolca çeşit mevcut, değiştirmeyi deneyin.
Ben gynoferon kullanıyorum dediğim gibi bir ishal bir kabız yapıyor.
Ama normalde de zaten sıkıntılı olduğum için, bana iyi geliyor.
Vitamin hapi olarak ne kullanıyorsun canım decavit mi elevit mi?

Vitamin hapi olarak ne kullanıyorsun canım decavit mi elevit mi?
Elevit kullanıyorum ben.
Ama ilk hamileliğimde birkaç ay kullanmadım, iştahsızlık yaptığı için.
Sonraları akşam yemeğiyle almaya başlamıştım.
Sanıyorum decavit de iştah açıyormuş.
Ama vitamin hapından kaynaklı bir sindirim sorunu yaşamadım hiç.

Back
X