gebelik ve böbrek büyümesi ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende de olmuştu ilerledi dediğiniz gibi ve kateter ttakıldı. çok zor bir operasyon değil ama lokal anesteziyle takılıyor hamilelikten dolayı. yapılan işlemleri canlı canlı görmek insanı sıkıyor yoksa acısı falan yok. ben 32 haftalık hamileydim kateter takıldığında. doğumdan bir hafta sonra çıkardılar.böbreğimdeki genişleme dönem dönem kontrol ediliyor. normalde küçülmesi lazımdı ama malesef ben de bir değişiklik olmadı bi arada grade3 olmuştu. şu an grade 2 de sabitlendi. ara ara ultrasona giriyorum. sanırım benim hamilelikten öncesine dair bir sorun vardı hamilelikte nüksetti.

Benimde sağ böbreğimde büyüme olduğu söylendi ağrım dayanılmayacak kadar değil bir ay sonra tekrar ultrasonla kontrol edilecek büyümez diye umut ediyorum :(((

yaklaşık 3 hafta önce ağrıyla acil dr gittim sağ tarafta böbrek büyümesi var dedi... kendi dorktoruma söylediğim halde incelemedi ultrasonda... beni kaale almıyor mu nedir? anlamadım gitti...
bu kadar önemliyse doktor olarak bir tetkik ultrason incelemesi istemedi... yoksa heyecanlanmayayım diye mi yapıyor... kızlar ne yapiim ben şimdi... kendi kendimi mi korkutuyorum acaba... Ufff :((

yaklaşık 3 hafta önce ağrıyla acil dr gittim sağ tarafta böbrek büyümesi var dedi... kendi dorktoruma söylediğim halde incelemedi ultrasonda... beni kaale almıyor mu nedir? anlamadım gitti...
bu kadar önemliyse doktor olarak bir tetkik ultrason incelemesi istemedi... yoksa heyecanlanmayayım diye mi yapıyor... kızlar ne yapiim ben şimdi... kendi kendimi mi korkutuyorum acaba... Ufff :((
Drların çoğu böyle canım, ben ilk ağrıyla cerraha gittim o beni ultrason için yönlendirdi safra kesesi sanmıştık böbrek çıktı. Cerrahta kadın doğumcuma göstermemi söyledi.Oda hamileliktendir çok ağrırsa ağrı kesici alırsın dedi bana. Ben dedim bir üroloğada göstereyimmi diye, istersen göster dedi. Pek önemsemedi, ihmal etmeyip hemen üroloğa geçtim oda bir ay sonra tekrar ultrason istedi işte ...

canım aynı problem bende de var maalesef..benım doktorum da bi baktı üroloğa görün dedi,gitmedim ben de..kendisi de hiiç sormadı bı daha..ya gercekten cok yogun o yüzden unuttu sormadı yada umursamadı bilmiyorum...doğum yapana kadar dişimi sıkıcam,tedasvisi var alttan katater gibi bişey takıyorlarmış bunu duyduğum için gitmedim doktora.....yapmamız gereken bol su içmek ve benım sağ böbrek oldugu için kesinlikle sağ tarafıma yatmamak....dayanılacak gibiyse bekle doğumdan sonra tedavi olursun,ama yok gercekten rahatsızlık verıyorsa baştan savma.....mutlaka doktora görün..

insan hayatıyla oyun olmaz ama... eğer sağlık için ciddi bir konuysa ilgilenmeliler... geçmiş olsun canım sana da... senin geçti mi rahatsızlığın...

insan hayatıyla oyun olmaz ama... eğer sağlık için ciddi bir konuysa ilgilenmeliler... geçmiş olsun canım sana da... senin geçti mi rahatsızlığın...

arasıra sağıma yattığım zaman ağrım oluyor ama yine de dayanılamayacak bir ağrım yok... fakat sağ böbrekle sol böbrek arasında bariz bir fark var..çok şükür 35.haftya kadar geldm...bakalım inşllhh arıza vermezz:(((:1no2:

bende de olmuştu ilerledi dediğiniz gibi ve kateter ttakıldı. çok zor bir operasyon değil ama lokal anesteziyle takılıyor hamilelikten dolayı. yapılan işlemleri canlı canlı görmek insanı sıkıyor yoksa acısı falan yok. ben 32 haftalık hamileydim kateter takıldığında. doğumdan bir hafta sonra çıkardılar.böbreğimdeki genişleme dönem dönem kontrol ediliyor. normalde küçülmesi lazımdı ama malesef ben de bir değişiklik olmadı bi arada grade3 olmuştu. şu an grade 2 de sabitlendi. ara ara ultrasona giriyorum. sanırım benim hamilelikten öncesine dair bir sorun vardı hamilelikte nüksetti.

bendede doğumdan sonrada, aynı sorun hala devam ediyor bende.peki 2. doğumu düşündün mü?yada dr. lar ne dedi?ben 2. çocuk istiyorum ama korkuyorumda.bilgilendirirsen sevinirim.

evet arkadaşlar 02 mart 2012 de ameliyat oldum.
6 aylık-23 HAFTALIK hamileyim ve bir sabah çok şiddetli bir ağrı ile uyandım, sağ böbreğimin olduğu kısımdı fakat daha önce hiç böbrek şikayetim olmadığı için ihtimal vermedim, basit bir hamilelik sancısı dedim fakat 1 saat sonra ağlatacak dereceye gelince hemen doktoruma koştum.

bebeğimi kontrol etti ve bir problem olmadığını, ürolojiye görünmem gerektiğini söyledi, o esnaya kadar ağrım hafifleyince bende geçti diyerek eve gittim.

2 hafta sonra birden öyle bir ağrı başladıki artık nefes alamıyordum tekrar doktoruma koştum ve beni o halde görünce doğum sancısı olduğunu düşünüp sancıyı kontrol etmek için bir makinaya bağladı ve yine ürolojiye görünmemi söyledi, hemen gittim,

bebeğim sağ böbreğimin üzerine yatmış ve böbrek işlevini yapamaz duruma gelmiş, bu da şişmeye sebep olmuş hiç vakit kaybetmeden kateter adı verilen bir hortumun bir ucunun böbreğime diğer ucununda idrar kesesine takılıp böbreği rahatlatmamız gerektiğini, aksi halde ya böbreğe ya da bebeğe zarar geleceğini söyledi üroloji doktorum.

çare yok herşey oğlum için 2 martta ameliyat oldum halen ağrılarım bitmedi dua edin kızlar:(

Son düzenleme:
ÇOOK GEÇMİŞLER OLSUN
bende de aynen senin gibi sağ böbreğimde büyüme var ama hiç ağrım yok inşallah daha fazla büyümez.en son kontrolde 17 mm olarak ölçüldü büyümesi seninki nekadar büyümüştü yani acaba bunun üst sınırı nedir?

Son düzenleme:
evet arkadaşlar 02 mart 2012 de ameliyat oldum.
6 aylık-23 HAFTALIK hamileyim ve bir sabah çok şiddetli bir ağrı ile uyandım, sağ böbreğimin olduğu kısımdı fakat daha önce hiç böbrek şikayetim olmadığı için ihtimal vermedim, basit bir hamilelik sancısı dedim fakat 1 saat sonra ağlatacak dereceye gelince hemen doktoruma koştum.

bebeğimi kontrol etti ve bir problem olmadığını, ürolojiye görünmem gerektiğini söyledi, o esnaya kadar ağrım hafifleyince bende geçti diyerek eve gittim.

2 hafta sonra birden öyle bir ağrı başladıki artık nefes alamıyordum tekrar doktoruma koştum ve beni o halde görünce doğum sancısı olduğunu düşünüp sancıyı kontrol etmek için bir makinaya bağladı ve yine ürolojiye görünmemi söyledi, hemen gittim,

bebeğim sağ böbreğimin üzerine yatmış ve böbrek işlevini yapamaz duruma gelmiş, bu da şişmeye sebep olmuş hiç vakit kaybetmeden kateter adı verilen bir hortumun bir ucunun böbreğime diğer ucununda idrar kesesine takılıp böbreği rahatlatmamız gerektiğini, aksi halde ya böbreğe ya da bebeğe zarar geleceğini söyledi üroloji doktorum.

çare yok herşey oğlum için 2 martta ameliyat oldum halen ağrılarım bitmedi dua edin kızlar:(

çok geçmiş olsun .umarım ağrıların ,acıların biter...bademin böbrek ağrılarını azaltmaya etkisi olduğunu okudum netten .ben deniyorum .sende dene.hem bebeğin zeka gelişimine çok katkısı var.yeniden çook geçmiş olsun..

merhaba canım geçmişş olsun.
aynı sorun bendede çıktı 20 haftalık hamileym.bir sabah senn gibi çok şiddetli ağrıyla gttm hemen doktora büyüme var dedi bebekden dolayı.2 hafta sonra kontrole çağırdı ilerleme olursa tel takıcaz dedi.
bişey sorucam şmdi sana ameliyat oldum dedin herhangi bir ağrı acı falan hisettnmi o esnada uyuşturuolarmı
yani nasıl yapılıo o işlem.

Arkadaşlar herkese merhaba..
Daha önce de ağrım olmuş, hastanede yatmıştım. Ama dün 2 böbreğimde de büyüme saptandı.- hidronefroz-
Yaklaşık 1 cm kadar.. Ağrı zaten tarif edilmezdi.. Serum ve antibiyotikle kendime geldim.
Şu an evde antibiyotiğe devam edicem. Haftaya kontrol var..
Idrar yollarından enf. Yok.
Benim sorum; burada daha önce yazan arkadaşlar ne yaptı nasıl bir sonuçla karşılaştı?
Şimdilerde yaşayan var mı?
23 haftalık hamileyim..

geçmiş olsun canım. bende 19 haftalıkken katater taktırdım. böbrek ağrımdan artık duramaz hale gelmiştim. bir daha iyileşeceğimi sanmıyordum o kadar ağrım vardı ki. benim tek kötü yanım dr daha bebeğin çok küçük böbrek büyümesi için erken demişti ama ağrıdan duramayacak hale gelince yapılacak birşey kalmadı. çok az bir narkozla sanırsam bi 15 dk falan uyutup taktılar. o ondan sonra ağrım sadece idrar yaparken oluyor. onuda dr um doğum yapana kadar geçmez dedi. ama o ağrıyı çeken biri için bu hiç bir şey. böbreğim çalışması için günde 3 lt yakın su içiyorum. şimdi bebeğim 27 haftalık.31 haftasında katater geri sökülecek.

Cevabın için çooook teşekkr ederim.. Sana da geçmiş olsun..
Sen de evde antibiyotik kullandın mı, kataterden önce yada sonra?
İdrara çok çıkıyorum ben, belki yarım saate bir, sende de var mı yada oluyor muydu?
Böbreğin kaç cm olunca taktılar katateri??

Senin neden 31. Haftada sökeceklermiş katateri?

Cevabın için çooook teşekkr ederim.. Sana da geçmiş olsun..
Sen de evde antibiyotik kullandın mı, kataterden önce yada sonra?
İdrara çok çıkıyorum ben, belki yarım saate bir, sende de var mı yada oluyor muydu?
Böbreğin kaç cm olunca taktılar katateri??

Senin neden 31. Haftada sökeceklermiş katateri?

teş ederim. evet antibiyotik tedavisi gördüm. hastanede yattım 10 gün sabah aksam verdiler. antibiyotik tedavisi işe yaramayınca zaten katater taktılar.
evet bende sık idrara çıkıyordum.
böbreğe cm söylemediler. bende sormadım açıkçası. artık beni asıyor musunuz kesiyor musunuz napıyorsanız yapın deyip ağlıyordum hergün. dayanılcak bir ağrı değildi o. Allah kimseye yaşatmasın
benim katater 3 aylıkmış. ama duyduguma göre bunların 6 aylık 1 senelikleri de varmış bana niye 3 aylık taktı bilmiyorum. belkide ellerinde yoktu. dr eğer sancın olursa tekrar takıcaz dedi. yapıcak bir şey yok katlanacaz artık.

Ben evde hap şeklinde kullandım antibiyotiği..
Dün dr.a gittik, 30mm olmadan böbreğe katater takılmıyor dedi dr.m,
İnşallah gerek kalmaz.. O ağdı cidden çok zor yaa...
Sen de bundan sonra acı-ağrı çekmeden., sağlıcakla bebeğini kucğına alırsın umarım..

Ben evde hap şeklinde kullandım antibiyotiği..
Dün dr.a gittik, 30mm olmadan böbreğe katater takılmıyor dedi dr.m,
İnşallah gerek kalmaz.. O ağdı cidden çok zor yaa...
Sen de bundan sonra acı-ağrı çekmeden., sağlıcakla bebeğini kucğına alırsın umarım..

umarım takılmadan atlatırsın.tamamen ağrısı geçmiyor. sen artık alışıyorsun. idrar yollarımda problemli kataterden. kimsenin böyle bir hamilelik geçirmesini istemem.
Allah yardımcımız olsun bütün hamileler bebeklerini sağlıcakla kucağına alsın inşallah

Back
X