Gebelik ve Covid Aşısı

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.610
598
Arkadaşlar bugüne kadar aşı sürecini doğumdan sonra ertelemek niyetindeyim.
Ancak iki doktor ile görüştüm (birisi kadın doğum uzmanı birisi çocuk doktoru) ikisi de aşıyı gebelik sürecinde tavsiye etti. Alerjik durumum sebebiyle sinovac tavsiye ettiler.
Genel bir durum değerlendirmesi yapınca tetanoz aşısı oldum, tavsiyelere göre ilaçlara devam ediyorum. Gebelik serüveni boyunca hastaneye gidiyoruz, eşim işe günlük olarak gitmeye başladı izolasyon sürecinde değiliz iki haftadır yani, aşı oldu o tabi. Ben şu an ciddi bir kararsızlık yaşıyorum sizler neler düşünüyorsunuz?

Ya çocuk doğduğu zaman bianda kaparsa ya daha kötü olursa tabiiki allah korusun ama başımıza ne geleceğimiz bile değill aşının bi zararı yok ne hamileler aşı oldu çocukları antikorlu doğdular bence aşı olmanızı öneririm..

Şarkıcı bengü hamile o da vurulmuştu inşaallah bişey olmaz eğer aşı olursanızda doktorunuzun tavsiyesi ile de sinovac olun nacizane fikrim sağlıklı günlerde kucağınıza alın bebişinizi

Vah vah vah gebelikte antibiyotik bile içme diyen doktorlara noldu böyle bence bebeğinizi daha içeriği tam belli olmayan aşıya maruz bırakmayın. Aşı oluncada covid olmucaginiz garantisini vermediklerine göre ben yaptırmazdım...

Sizce?

Eklentiler

• 1625252419387845084125742231449.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 19

3 ay sonrası için antibiyotik, tetanoz aşısı, diş tedavileri gibi durumlarda müsaade ediliyor.
Bir de covid alerjik insanlarda ağır geçirip geri dönülmez sıkıntılara sebebiyet veriyor. Gebe olmayan şeker, tansiyon, böbrek rahatsızlığı olmayan insanlarda bile ilaç kullanmamalarıma rağmen çok ağır hasarlar kaldığını gördüm. Dolayısıyla bir şekilde korunmak durumunda olunca doktorlarımın tavsiyeleri ile hareket ettim. Herkesin kendi tercihi sonuç olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…