Gebelik zehirlenmesi geçiren hamileler burda toplanalım

İlk gebelikte preklamsi olan anne ıkıncı bebeginde illa preklamsi olurmu

• Hayır olmayabılır

OY: 4 100,0%
  • Evet genelde olur

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    4
  • Anket Kapalı .

Babysmom

Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2016
309
220
18
37
9 yıl once kızımı preklamsi nedeni ile 7.5 aylık dunyaya getirdim doktorun ıhmalı yuzunden dogumdan cıkana kadr gebelık zehırlenmesı oldugunu anlamadı dr gozlerımde görme kaybı oldu 1 gun yogun bakımda kaldım hatırlamak bıle ıstemeyecegım kotu gunler gecırdım suan ıkıncı evlılıgım esımin hıc cocugu yok oyuzden ona bır evlat vermek bende hıc yasayamadıgım o dogum heycanını hatta hamılelık gunlerımı yasamak ıstıyrm gecen yıl hamile kaldım ama 5aylıkken karnımda kalbı durdu ölü dogum yaptım ( doktorum preklamsıden degıl dedı ztn preklamsı belırtım de yoktu) suan 3 haftalık hamileyim yeniden preklamsı olurum diye cok korkuyrm sızın aranızda daha evvel yada suan preklamsı olan hatta ılkınde preklamsı olup ıkıncısıne hamile kalanlar varsa burda toplanalım bırbırımıze ısık olalım neler yapılması gerek ıkıncının olmaması ıcın yardımcı olup bu surecı rahat atlatabılmek ıcın yardımcı olalım ıstyrm

Benimde ilk gebeliğim şuanda 23 hafta olması gereken gebeliğim bebekteki gelişme geriliğinden dolayı yaklaiık 21haftalık 19 haftalıklen bebeğimin cinsiyetinden emin olmak için gittim malum alışverişe başlicaktm ufaktan 3gafta önce 16 haftalık olan bebeğim 17 haftalık çıktı sebebini araştırdılar gelişim geriliği var dediler detaylı ultrasonda da iki damarda çentik buldular malesef ki nedenini araştırdılar tahliller tetkikler v.s hiç bişey yok ama ya bebekte kromozom sorunu var dediler yada preeklamsi den süphelendiler zaten bi anda çok fazla kilo almıştm ve vücudum su tutuyodu yüzüklerim dar geliyordu tuz şeker ve unlu olan herşeyi kestim şuan protein ağırlıklı besleniyorum hiç bir şeye tuz koymuyorum ekmeğimi bile tam buğday tüketiyorm doktorlar hala kötü konuşuyorlar ani bebek ölümleri fln olabiliyormuş Allah korusun çok dikkatli davranmak gerek bence buna sebebiyet vermemek için yediğin içtiğin herşeye dikkat etmelisin Allah yardmcın olsun inşallah tekrar yaşatmasın yaşayanlarda şifa bulsun inş

Canı
com ızuldum gercekten allah sagsaglım kucagına almayı basıp etaın ıns bende kestım hemen tuzu seker ve unu kesıcegını bılmıyordum ama

Banada bi kaç dr birden söyledi bunları kesmemi çok fazla kilo almamamız da gerekiyor çünkü

Banada bi kaç dr birden söyledi bunları kesmemi çok fazla kilo almamamız da gerekiyor çünkü
Tuzu kestım ztn cnm ozmn seker ve unuda keseyım un ok de sekerı basıl keserım bılmıyrm :) ana suan bu gebelıkte bılınmıyor olup olmayacagım ılkınde ve ıkıncısınde olsu ıns bunda olmaz dıyoruz suan cok mınık cunku 3haftalık

Slm
bende evladimi 39.haftasinda dr hatasi yuzunden gebelik zehirlenmesinden kaybettim diyorum cunku gercekten evladim da bos kalan kucagimla bende cok talihsizmisiz
Yasim nedeniyle( 42) riskli gebelik olan durumdaki bir hastaydim dr uyardim hocam cok sisiyorum ellerim yuzum sis ayaklarimda kasinmaktan yaralat cikti dedim kan ve idrar almak yerine gebelikte olabilecrk seyler yasiyorsun diyip beni rahatlatti ve evime gonderdi keske inanmasaydim dr dr gezseydim nerden bilebilirdim evladimin icimde can cekistigini oyle bir sey ki öldugunu bile anlayamadim evladimin
Vesilesiz birhic bir sey olmazmis evladimin demek ki yiyecek ekmegi icecek suyu yokmus bu dunyada ne desem bos
oyle zorluk ve mucadele ile evladima hamile kalmistim ki kucagimiza alacagimiz gunu bekliyorduk ayrica yine ayni hastane (ank etlik zubeyde hnm) her ay iki kez kontrole gitmeme ragmen evladima son gune kadar kiz dediler her seyini aldik besigine duvar kagidina kadar pembe yaptik cantasi hep pembeydi son gidisimde bebegimin kalbinin durdugunu soylediler ve bana onbes saat suni sanci verip balon yaptilar defalarca ve bebegim dogmadan koluma getirip mavi bileklik taktilar yavrumu dogurdum hic bir fiziksel aci yasayamadim cunku evladimin acisi her seyin ustundeydi o dogum aninda bile evladimi gorebilmek icin kendimi halimi unutup ayaga kalktim zor yatirdilar beni bakma diye gostermediler evladimi sadece gozlerini biraz da burnunu yalvar yakar gorebildim diyebilecegim cok zir gunler yasiyorum bugun evladimin yoklugunun 29.gunu ve benim dertlerim colde kum tanesi kadar cok...bir gun daha lohusayim yatagimda yatamadim hastaneden ciktigim gibi evladimin mezarina kostum pijamalarimla bir gunluktu yavrumuz uzerine karlar yagmisti esim ve ben oyle cok agladik ki evladimizin uzerinde kar kalmadi eridiler. Diyecegim rabbim kimseyi evladi ile sinamasin belki de evladimiz bizim son sansimiz son umudumuzdu belki bir daha hic ana baba olamayacagiz esim ve ben hic umudum kalmadi artik

Abla çok üzüldüm gözlerim doldu başın sağolsun. Ne desem boş biliyorum ama allahtan umut kesilmez bir veren allahım bir daha verir inşallaj saglıkla kucagına alırsın inancını kaybetme

Abla çok üzüldüm gözlerim doldu başın sağolsun. Ne desem boş biliyorum ama allahtan umut kesilmez bir veren allahım bir daha verir inşallaj saglıkla kucagına alırsın inancını kaybetme
Cok tesekkur ederim Rabbim dilerim boyle kimseleri sinamasin eli kucagi bos koymasin sizlere de diyebilecegim o ki asla bir dr da kalmayin mesele cocuksa meseleleri buyutun eger ben o dr a inanmasaydim baska bir hastane baska bir dr daha gitseydim evladim kucagimdaydi belki de ilk defa evham yapmayacagim tuttu basima bu geldi

Öyle düşünme ablacım eğer allahım nasip edecek olsaydı hiçbir doktor hiçbir sebep bunun önünde duramazdı vardır bir bildiği her şerde bir hayır var derler kendini suçlama ruhen kalben kendini affet çünkü senin sucun değil nasip değilmiş diyeceğiz allahım böyle uygun gördü belki bir başka sağlık problemi olacaktı belki rabbim daha hayırlısı daha saglıklısını nasip edecek bilemeyzki değil mi ablacım? Cok zor tahmin ediyorum ama nolur kendini suçlama kendini allaha teslim et olmayanı oldurur ol der olur

Ne kadar guzel ve dogru yazmissiniz sizi kutluyorum yureginize saglik. Esim de sizin gibi soyleyerek beni telkin ve teskin ediyor.
Ne yaparsak yapalim kaderden kacilmiyor rabbim oyle istedi oyle oldu vardir elbet bunda da bir hayir su an bunlar zor yasansa da hayri elbet var cunku evladimla birlikte bende olebilirdim ben yasadigima pek sukredemesemde esim her gun sukrediyor ha evladimi mezarina koymadan sukur namazi kilmis bir insan esim niye dunya gozuyle yavrumuzu gorduk ana baba olabildik diye...
Rqbbim neylerse guzel eyler elbet benim tek uzuntum oyle masum oyle minnacikti ki anne olarak kocaman insanlarin girdigi mezara benim yavrum minicik bedeniyle girdi anneyiz ister istemez uzulup keskeler diyoruz ama sunu da biliyorum rabbim isteseydi bir kasik suda yasatirdi evladimi bunun en basit ornegi de 510 gr dogup hayata tutunan bebekler...

Teşekkür ederim acınızı bir nebze paylaşabildiysem sevinirim. Eşinizi de ayrıca takdir ettim belirtmek isterim ne güzel yürek şükür namazı kılması size destek olması allah bu güzel beraberliği bir bebekle taçlandırsın inşallah. Kocaman insanların bazen günahının korkusuyla bazen pişmanlıkla bazen keşkelerle girdiği mezara o tertemiz bir melek olarak girdi ahirette de inş sizinle olacak. Elbet üzüleceksiniz acınızı yaşayım tabi ama kendinizi suclamayın sadece ve inancınızı kaybetmeyin. Mevlam neylerse güzel eyler kalbimizi bozmayalım yeter

Size cok tesekkur ederim bazan oyle yakin insanlar vardir ki size bazi acilarda yakinlariniz uzak olur uzak dedikleriniz yakin ben esim disinda kimselerle acimi paylasamadim hep sessiz kaldim kimselere acilamadim ama sizinle konusmak oyle iyi geldi ki allah sizden razi olsun bugun ilk defa bir nebze olsun icim rahatladi size tesekkur ederim
ne annemle ne abimle ablamla paylasamadigim kadar sizinle paylastim 29 gundur uyku yok gozumde bambaska biri oldum meger kendini gostermeden ne cok sevdirmis yavrum... Allah size boyle bir aci yasatmasin ve rabbim sizi korusun.

Ne demek rica ederim.. dediğim gibi bi nebze acınızı paylaştımsa bi nebze iyi geldiyse konusmak sevinirim bende. Ne zaman isterseniz konusuruz da kendinizi kapatmayın umudunuzu yitirmeyin. Sevdirmez mi ister bir günlük hamile olalım ister senelerdir evlat sahibi olalım hepsinin acısı bir annelik de böyle bir şey sanırım işte.. iyi dilekleriniz için sağolun allah sizden de razı olsun kucagınızı en kısa zamanda saglıklı bir bebekle doldursun inşallah

Cok tesekkurler hem iyi dilekleriniz icin hem de teslimiyeti aci ceken bir anne yuregi de olsa hatirlattiginiz icin...
Siz de ne zaman isterseniz konusuruz evladiniz var mi bilmiyorum varsa uzun saglikli omurler yoksa tez zamanda saglikli hayirli evlatlar nasip olsun size insallah tekrar allah razi olsun

Amin inşallah Yok şuan bir evladım. İleriki günlerde güzel haberler paylaşmak dileğiyle beraber, iyi geceler diliyorum.

Amin inşallah Yok şuan bir evladım. İleriki günlerde güzel haberler paylaşmak dileğiyle beraber, iyi geceler diliyorum.
Cok ama cok tesekurler insallah guzel haberler hep iyi insanlarin olsun size de iyi geceler saglicakla kalin :)

ALLAH ahirette yavrunuzu kucağınıza versin orada kocaman mutluluklar nasip eylesin inşallah ve sizlere güzel bir şefaatci eylesin. kaderin önüne geçilmiyor minik büyük hepimiz ölüyoruz, bende 33 gün şu dünyada yaşayıp vefat eden yeğenimizi gömerken çok yandı yüreğim miniçik kefen yaptık annesi yıkadı sonkez onu hiç görememiştik ama herkesin bu dünyada bir sonu var. yinede her şeye rağmen rabbim kucağıızı boş bırakmasın inşallahh yinede bir yavrunuz olur Hz. Zekeriyya ve hanımı Sare çook ileri bir yaşta evlat sahibi oldukları gibi sizde olursunuz inşallah ki hala yaşınız geç değil.
benımde riskli gebeliğim var böbrek hastasıyım hiç bir zaman tek doktor ile yetinmedim hep faklı doktorlara gittim bakalım sonumuz ne olacak Rabbim herkese hayırlı evlatlar nasip eylesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…