Gebelik

Bir tanıdığım ameliyat olmuştu bunun için. Sonrasında çocuk sahibi oldu..
Düşük oluyordu onun da..

Düşük mü oldu canım? Geçmiş olsun. Kaç mm perden?

Ben Doğum yaptıktan 40 gün sonra muayeneye gittim plesanta nın parçası rahimde kalmış 40 gün içinde düşebilirmiş ama düşmemiş operasyonla alındı ve doktorum dedi ki “senin rahminde perde varmış bu yüzden parçayı atamamışsın normalde bu durumda çok karşılaştığımız bişey düşük gebelikler oluyor ama sende bu durum yaşanmadı şanslısın” dedi ama bu durumu düzeltmemiz lazım ameliyatı var falan diye konuşmadık hiç. Geçmiş olsun.

Düşük olmadi ama bekleniyor.kanamam var doktor Pazartesiye kadar devam ederse kürtaj yapacaz dedi. Perdenin tam boyutunu bilmiyorum. Sadece perde var dediler.Beebeğin kalp atışları var. Ama kese büyümüyor.

Düşük olmadi ama bekleniyor.kanamam var doktor Pazartesiye kadar devam ederse kürtaj yapacaz dedi. Perdenin tam boyutunu bilmiyorum. Sadece perde var dediler.Beebeğin kalp atışları var. Ama kese büyümüyor.
Bebeğin kalp atışları varsa bekleyin bence kürtaj yaptırmayın. Bende aynı y şeklinde rahimde ve 3 gebelikte kalp atışı alamamıştık. 4 defa histeroskopi olmak zorunda kaldım. Sonunda sağlıklı bir çocuk sahibi olabildim. İlk doktorum bu şekilde gebeliği 32 haftaya kadar sürdürebiliyoruz demişti. Ama biz hiç kalp atışı alamadık. Bolca dinlenmeyle sizde sağlıklı bir Doğum yaparsınız belki belli mi olur. Bu arada ilk 3 gebeliğimde damla kanama yaşamamıştım kalp atışı olmadığı ve gelişmediği için kürtaj olmak zorunda kaldım. Sağlıklı gebeliğimde ise kanama üstüne kanama yaşadım. O hiç belli olmaz. Yaşamınızı tehdit eden birşey yoksa beklemenizi tavsiye ederim.

Bebeğin kalp atışları varsa bekleyin bence kürtaj yaptırmayın. Bende aynı y şeklinde rahimde ve 3 gebelikte kalp atışı alamamıştık. 4 defa histeroskopi olmak zorunda kaldım. Sonunda sağlıklı bir çocuk sahibi olabildim. İlk doktorum bu şekilde gebeliği 32 haftaya kadar sürdürebiliyoruz demişti. Ama biz hiç kalp atışı alamadık. Bolca dinlenmeyle sizde sağlıklı bir Doğum yaparsınız belki belli mi olur. Bu arada ilk 3 gebeliğimde damla kanama yaşamamıştım kalp atışı olmadığı ve gelişmediği için kürtaj olmak zorunda kaldım. Sağlıklı gebeliğimde ise kanama üstüne kanama yaşadım. O hiç belli olmaz. Yaşamınızı tehdit eden birşey yoksa beklemenizi tavsiye ederim.
Tesekkur ederim.

Düşük yaptım
Ama bu ihtimali hiç söylemedi doktor
Genetik test yaptıracağım

Neden 4 defa histeroskopi olmak zorunda kaldınız. Bir kere yapılmıyor mu perde ameliyatı. Bende olacam şimdi onu düşünüyorum zor bı operasyonmu zor bı süreç. Allah herkese sabır versin.

Ya yanlış bilgi vermek istemem ama rahim anormalisi sanırım dimi. Çift rahim yapıyır perde o mu acaba? Benim çift rahim varmış hafif bşr perde var demişti doktorumuz. 12 hafta bebeğimin düşme riski vardı 16.haftaya kadar da kendisini o perdeye dolayıp boğabilir demişti doktorumuz. Çok şükür hiçbiri olmadı. Ama bu süreçte kanama olmadı farklı bir ağrı vardı sadece

Neden 4 defa histeroskopi olmak zorunda kaldınız. Bir kere yapılmıyor mu perde ameliyatı. Bende olacam şimdi onu düşünüyorum zor bı operasyonmu zor bı süreç. Allah herkese sabır versin.
İlk histeroskopi yapan doktor hiç ilerleme kaydedememiş. Sonrasında da perde çok derin olduğu için tek seferde alınamadı. Yan çeperlerde de düzeltme yapıldı. Hatta az bir miktar perde hala var. Operasyon yada iyileşme sürecinde hiçbir zaman sıkıntı yaşamadım. Yarım saat süren bir operasyon. Sonrasında normal hayatınıza dönüyorsunuz. Ama rahmin tam iyileşmesi ortalama iki ay sürüyor. Hiç kafanıza takmayın. Gerçekten tek zor yanı sürekli beklemek.

Şunu merak ettim ilk üç gebeliklerinizin kaçıncı haftada kalbi durdu? Birde bebeğiniz olduğu gebelikte kansulandirici iğne kullandinizmi? Doğan Bebek erkenmi doğdu?bide gebeliginizi hep istirahat ederek yatarakmi geçirdiniz? O mu tavsiye edildi..kusura bakmayın çok soru sordum ama sizle benzer şeyler yaşadım bilgi almak istiyorum

doktorda benim bebeğinin kalp atışı atmıyor ve gelişmiyor aldıralım dedi bu konuyla bilgisi olan bana yardımcı olabilirmi

Şunu merak ettim ilk üç gebeliklerinizin kaçıncı haftada kalbi durdu? Birde bebeğiniz olduğu gebelikte kansulandirici iğne kullandinizmi? Doğan Bebek erkenmi doğdu?bide gebeliginizi hep istirahat ederek yatarakmi geçirdiniz? O mu tavsiye edildi..kusura bakmayın çok soru sordum ama sizle benzer şeyler yaşadım bilgi almak istiyorum
Olur mu öyle şey seve seve cevaplarım. İlk gebeliğim kimyasaldı 4 haftalıkken kendiliğinden sonlandı. İkinci ve üçüncü gebeliğimde hiç kalp atışı alamadık. Ben inat ettim bekledim. 9 haftalık kesede 6 haftalık fetüs vardı kalp atışı yoktu. Mecburen kürtaj oldum. Coraspin desteği aldım ama almamı gerektiren birşey yoktu aslında tedbir amaçlı kullandım sadede. Coraspin ve progestan kullandım son aya kadar. Oğlumun pek doğmaya niyeti yoktu 39+4 te doğumu biz başlattık sağolsun yine acelesi yoktu zorunlu sezeryan oldum. Sadece hamilelikte de kanamalarım olmuştu zaten. Plasenta previa yüzünden biraz zorlu bir operasyon oldu ama oğlum için herşeye değer çok şükür hiçbirini hatırlamıyorum. Doktorum bir daha hamile kalmamı istemedi ona rağmen hala tamamen vazgeçmiş değilim. Doktorum hiç yatmamı istemedi aslında. Sadece 26 hafta civarı ciddi bir kanama boşalmıştı o ara iki hafta zorunlu istirahat verdi. Sonrasında normal hayatına dön dedi ama ben psikolojik olarak dönemedim. Sürekli yatmadım ama pek fazla işte yaptım diyemem korktum. Ama histeroskopi olmasam olacak olan şuydu sürekli yatacaktım ve bebek erken doğacaktı. O yüzden bu operasyon çok basit ama bir o kadar önemli.

doktorda benim bebeğinin kalp atışı atmıyor ve gelişmiyor aldıralım dedi bu konuyla bilgisi olan bana yardımcı olabilirmi
sat a göre olması gereken ve doktorun gördüğünün arasında ne kadar uyumsuzluk var. Fetüs görünüyor mı görünüyorsa kaç haftalık. 6 haftadan küçük ise 2 hafta beklemenizi tavsiye ederim. Bu süreçte gelişimi devam ediyorsa umut vardır. Yoksa acı ama gerçek sonlandırmak zorunda kalırsınız. Yine de moralinizi bozmayın vakti saati gelince o melek kucağınıza geliyor vakti saati gelmemişse ne yaparsanız yapın gelmiyor.

başka doktora gittim bebeğin daha çok küçük dedi adet tarihimi sordu söyledim adet tarihimle bebeğin oluşması uymuyor dedi pazartesi günü büyük renkli ultrasyona katacam dedi sakın kendini kimseye ellettirme kürdaj olim da deme iki doktorun söylediğinin arasında fark var kafam iyice karıştı eyer bi sorun varsa yine de anne aşerir mi bana yardımcı olun 4 senedir bu bebeği bekliyoruz

Back
X