Gebelik

hocam merhabalar ben 13 hafta 5 günlük hamileyim, geçen hafta akıntı (sarı-kokulu) şikayetim olduğu için akıntı kültürü ve idrar kültürü yaptırdım sonuç gardnerella vaginiti çıktı antibiyotiğe duyarlılık testlerimde piyasadaki tüm ilaçlara dirençli çıktı, sadece etken maddesi josamycin olan antibiyotiğe hassas çıktı. bu etken maddeli ilaç türkiye de yokmuş yurtdışından getirtebileceğim söyledi doktorum. bir başka doktor ise bir fitil önerdi. sizden de fikir almak istiyorum kafam karıştı fitili mi kullanmalıyım yoksa hiç birşey kulanmasam bebeğe zararı var mı. şimdiden teşekkür ederim.
Antibiyotik/AntiFungal Duyarlılık Testi
1.Suş (MIC) 2.Suş (MIC)
ROXITHROMYCIN :Dirençli Dirençli

JOSAMYCIN :Hassas Hassas

OFLOXACIN :Dirençli Dirençli

AZITROMYCIN :Dirençli Dirençli

DOXYCLINE :Hassas Hassas

CIPROFLOXACIN :Dirençli Dirençli

Vajinal Kültür Vaginal akıntı
Yapılan incelemeler
GRAM BOYAMA: Epitel hücreleri,0-1 lökosit, gram-pozitif basiller, gram-pozitif kokobasiller, gram-negatif
basiller, gram-negatif kokobasiller, clue cells görüldü.
SONUÇ : Gardnerella vaginalis

Bakteriyal vaginosis de metronidazol ile tedavi yapılabiliyor. Gebelerimde 12. gebelik haftasından sonra veriyorum. Antibiyogramda imidazol türevleri çalışıldı mı?

bora bey merhabalar
1 kasımda parsiyel mol gebelik teshısıyle kurtaj oldum.degerlerim 2 haftada sıfırlandı su andada negatif seyrediyor.nisanda 6 ayım doluyor kendi doktorum 6 ay yeterlidir korunma suren olarak dedi.fakat kurtajımın gerceklestıgı zeynep kamıl hastanesındekı doktorlar 1 yıl korunmalısın dıyorlar.ne yapmalıyım kararsız kaldım su anda.ona göre folik asit baslayacagım.şimdiden cevabınız için çook tesekkurler.

! yıl korunma geleneksel takipte önerilmektedir. Ben 6 ay sonra tekrar gebeliğin denemesine müsaade ediyorum...

yani sizde 6 ay sonrası ıcın onay verıyorsunuz cok mutlu oldum.birde bora bey korunma suremı kurtaj gununden sonrası icınmı hesaplıyayım yoksa degerlerım negatif olduktan sonramı? folik asit ne kullanmalıyım şimdi başlamalıyım degılmı
nisanda korunmayı bırakacagım.çook tesekkurler.

yani sizde 6 ay sonrası ıcın onay verıyorsunuz cok mutlu oldum.birde bora bey korunma suremı kurtaj gununden sonrası icınmı hesaplıyayım yoksa degerlerım negatif olduktan sonramı? folik asit ne kullanmalıyım şimdi başlamalıyım degılmı
nisanda korunmayı bırakacagım.çook tesekkurler.

Değerler negatif olduktan sonra. gebe kalmanız ve bebeğinize kavuşmanız dileğiyle!

Bora Bey Merhaba,

Yaklaşık 20 haftalık gebeyim. İkinci gebeliğim. Multivitamin ve kan ilacının yanı sıra dr.um Osteocare adında bir ilaç ve Pulse adında Omega-3 kullanmam gerektiğini söyledi. Yaklaşık bir aydır içiyorum.Tüm testlerim oldukça iyiydi. Kanımda diğer değerlerimde.Bu ilaçların bir faydası var mıdır bebeğe? Yoksa kullanmasam daha mı sağlıklı olur merak ettim bu kadar ilaca alıştırmak doğru mudur? Şimdiden çok tşk ederiyorum...

Bora Bey Merhaba,

Yaklaşık 20 haftalık gebeyim. İkinci gebeliğim. Multivitamin ve kan ilacının yanı sıra dr.um Osteocare adında bir ilaç ve Pulse adında Omega-3 kullanmam gerektiğini söyledi. Yaklaşık bir aydır içiyorum.Tüm testlerim oldukça iyiydi. Kanımda diğer değerlerimde.Bu ilaçların bir faydası var mıdır bebeğe? Yoksa kullanmasam daha mı sağlıklı olur merak ettim bu kadar ilaca alıştırmak doğru mudur? Şimdiden çok tşk ederiyorum...

Kullandığınız ilaçları "kendi sağlığınız için" kullanıyorsunuz. Bebeğinizi ilaca alıştırmıyorsunuz. sağlıklı bir gebelik dilerim...

bakteriyal vaginosis de metronidazol ile tedavi yapılabiliyor. Gebelerimde 12. Gebelik haftasından sonra veriyorum. Antibiyogramda imidazol türevleri çalışıldı mı?

merhaba hocam.. 29 ocak adet gunum.14 subat esımle ılıskıye gırdık .24 subatta bhcg yaptırdık sonuc kucuktur 2.0 cıktı. Subat ayı adet tarıhım 29 olur dıe dusunuyorum . Yanı adetten once ılıskıden 10 gun sonra yapılan bu teste guvenebılırmıyız tekrar yaptırmak gereklımıdır. Ayrıca gecen ayda bhcg yaptırmıstık kucuktur 1 cıkmıstı. Her ay degısım gostermesının nedenı gebelık rıskı oldugundan dolayımı yoksa yapılan yerlerdekı cıhazdan mı kaynaklanıyor. Yardımızını ıcın sımdıden tesekur ederız . Bızı aydınlatırsanız sevınırız

merhaba hocam.. 29 ocak adet gunum.14 subat esımle ılıskıye gırdık .24 subatta bhcg yaptırdık sonuc kucuktur 2.0 cıktı. Subat ayı adet tarıhım 29 olur dıe dusunuyorum . Yanı adetten once ılıskıden 10 gun sonra yapılan bu teste guvenebılırmıyız tekrar yaptırmak gereklımıdır. Ayrıca gecen ayda bhcg yaptırmıstık kucuktur 1 cıkmıstı. Her ay degısım gostermesının nedenı gebelık rıskı oldugundan dolayımı yoksa yapılan yerlerdekı cıhazdan mı kaynaklanıyor. Yardımızını ıcın sımdıden tesekur ederız . Bızı aydınlatırsanız sevınırız

Forumda daha önce defalarca belirttim. Gebeliğin ilk bulgusu olan "adet gecikmesi" ile yapılan testin değeri var. Gebe kalmanız ve bebeğinize kavuşmanız dileğiyle...

ıllakı adet tarıhı ve gunu gecılmesını sart mı kosuyorsunuz. Adetten bır hafta once yapılan bhcg nın gecerlılıgı olmadıgınımı soyluyorsunuz yanı hocam

Hocam merhaba ben 25 şubatta beta hcg yaptırdım sonuç 6,84 tü 26 şubatta tekrar yaptırmam istendi 3,40 çıktı doktor sonuç negatif ama rahimde kalınlaşma var yükselebilir tekrar dedi böyle bişey mümkünmü adetime daha 3 gün var :18:

Hocam merhaba ben 25 şubatta beta hcg yaptırdım sonuç 6,84 tü 26 şubatta tekrar yaptırmam istendi 3,40 çıktı doktor sonuç negatif ama rahimde kalınlaşma var yükselebilir tekrar dedi böyle bişey mümkünmü adetime daha 3 gün var :18:

Şu anda gebe değilsiniz. Forumda defalarca yazdığım gibi gebeliğin ilk belirtisi düzenli adet gören kadınlar için beklenen adet gününün geçmesidir. Gebe kalmanız ve bebeğinize kavuşmanız dileğiyle...

iyi günler hocam bende 5 ocak da bebeğimin kalbi durması üzerine 7+4 günlük ken kürtaj oldum 15 gün sonra patoloji sonucunda parsiyel mol çıktı o güne kadar hiç bir belirti yoktu ultrasyonda dahi öle bir şey görülmedi hiç bir doktorda şüphelenmedi kanamam vs olmadı.... hcg 7,8 bir hafta sonra 3,6 ve 0 ,76 ,0 olarak devam etti.. Doktorum bana 6 ay korunma verdi ama ben ilk
önce korunmak istemiyorum artık olduki hamile kaldım... beni ve bebeğimi ne gibi sorunlar bekliyorr
2. sorunmda şuanda olduki hcg yükseldii ben bunu nasıl anlarım... Benim bir süredi şişkinliğim var karın bölgemde ve gögüslerde...
3. Bu şişkinlikleri folbiol kullanıyorum etkisi olmuş olabilir mi.....

iyi günler hocam bende 5 ocak da bebeğimin kalbi durması üzerine 7+4 günlük ken kürtaj oldum 15 gün sonra patoloji sonucunda parsiyel mol çıktı o güne kadar hiç bir belirti yoktu ultrasyonda dahi öle bir şey görülmedi hiç bir doktorda şüphelenmedi kanamam vs olmadı.... hcg 7,8 bir hafta sonra 3,6 ve 0 ,76 ,0 olarak devam etti.. Doktorum bana 6 ay korunma verdi ama ben ilk
önce korunmak istemiyorum artık olduki hamile kaldım... beni ve bebeğimi ne gibi sorunlar bekliyorr
2. sorunmda şuanda olduki hcg yükseldii ben bunu nasıl anlarım... Benim bir süredi şişkinliğim var karın bölgemde ve gögüslerde...
3. Bu şişkinlikleri folbiol kullanıyorum etkisi olmuş olabilir mi.....

Mol gebeliğinde takibeden gebelik ne kadar yakınsa Mol olma ihtimali (tekrarlama) yüksektir ve eğer böyle olursa kanser gibi davranma ihtimali de yüksektir. Bu nedenle 6 ay 1 sene beklenmesi öneriliir. Beta HCG yüksekliğini kanınıza baktırarak kolayca anlayabilirsiniz. Folbiolle ilgili böyle bir yan etki bilmiyorum. sağlıklı günler dilerim...

merhaba hocam..
kasım ayında 6 aylık bebeğimi kaybettım..triploidi teshisi kondu yasamaz dedıler ve 24 haftalıkken kaybettım
simdi yıne hamıleyım adetımın gecıkmesı üzerıne ıdrar testı yaptım pozıtıf çıktı bu arada sat 8 ocak
14 subatta beta hcg değerım 30
20 subatta 131
22 subatta 218,6
24 subatta 262,8
26 subatta 385.17
takıbe alındım suan ve her iki güne bır hastanedeyım.kesın bı şey demedıler dış gebelıkten süphelendıler.ama son artıs ıyı dedıler.
sizce nasıl hocam yorumlarınıza ihtiyacım var

Son düzenleme:
merhaba hocam..
kasım ayında 6 aylık bebeğimi kaybettım..triploidi teshisi kondu yasamaz dedıler ve 24 haftalıkken kaybettım
simdi yıne hamıleyım adetımın gecıkmesı üzerıne ıdrar testı yaptım pozıtıf çıktı bu arada sat 8 ocak
14 subatta beta hcg değerım 30
20 subatta 131
22 subatta 218,6
24 subatta 262,8
26 subatta 385.17
takıbe alındım suan ve her iki güne bır hastanedeyım.kesın bı şey demedıler dış gebelıkten süphelendıler.ama son artıs ıyı dedıler.
sizce nasıl hocam yorumlarınıza ihtiyacım var

Çok geçmiş olsun. Artış hızı beklenin altında (adet düzeninizi yazmadığınız için) farklı bir yorum yapamayacağım. Bu düzeye gebeliğin iç ya da dış olduğunu ultrasonla tespit edebilmek mümkün değil. gebe kalmanız ve bebeğinizi kucağınıza almanız dileğiyle...

Back
X