gebelikte amipli ishal...

biyolojie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2009
108
1
116
Erzurum
merhaba hocam. 34 haftalık hamileyim 2 gündür ishal ve mide bulantım var. bugün yapılan tahlilde amipli dizanteri çıktı ve doktorum bol sıvı önerdi bunun yanında suya karışan toz ilaç verdi ishal kesici olarak. bu ilacın ve hastalığımın bebeğime zararı var mı ne yapmalıyım....

merhaba hocam. 34 haftalık hamileyim 2 gündür ishal ve mide bulantım var. bugün yapılan tahlilde amipli dizanteri çıktı ve doktorum bol sıvı önerdi bunun yanında suya karışan toz ilaç verdi ishal kesici olarak. bu ilacın ve hastalığımın bebeğime zararı var mı ne yapmalıyım....

Amipli dizanterinin gebeliğinize zararı olmaz, ancak sizinle aynı ortamı kullananlara bulaştırabilirsiniz. Kullanılan ilacın ismini yazmamışsınız. O nedenle yardımcı olamayacağım.

reflor kullandım bugun 3. gün ve doktor ilacımı kesmemi istedi.. ishal büyük oranda yavaşladı. amip hala bağırsağımda mıdır? bulaştırmamak için daha temiz olmaya çalışıyorum.. cevabınız için çok teşekkür ederim.

reflor kullandım bugun 3. gün ve doktor ilacımı kesmemi istedi.. ishal büyük oranda yavaşladı. amip hala bağırsağımda mıdır? bulaştırmamak için daha temiz olmaya çalışıyorum.. cevabınız için çok teşekkür ederim.

Reflor gebeliğinize zarar vermeyecektir. Amip antibiyotikle tedavi edilir. Bu nedenle barsağınızdadır. Sağlıklı bir gebelik dilerim.

Merhaba :26: bugun amip teshisi kondu dizanteri demedi doktorum Ayni mi?
15 haftalik hamileyim nidazol 500 mg Verdi doktorum biraz kullan sonra birak dedi acaba bebegime zarari olur mu amip in ve ilacin

Diyette nelere dikkat etmeliyim simdiden tesekkur ederim

Merhaba :26: bugun amip teshisi kondu dizanteri demedi doktorum Ayni mi?
15 haftalik hamileyim nidazol 500 mg Verdi doktorum biraz kullan sonra birak dedi acaba bebegime zarari olur mu amip in ve ilacin

Diyette nelere dikkat etmeliyim simdiden tesekkur ederim

Amip amipli dizanteriye yol açar. Çok bulaşıcıdır ve mutlaka tedavisi gereklidir. Nidazol 500 mg yetersiz 750 mg günde üç kez önerilir. Tanıya yol açan şikayetlere göre tedavi süresi belirlenir. Mutlaka bir enfeksiyon hastalıkları uzmanı tarafından değerlendirilmeli ve takip edilmelisiniz. Gebelikte nidazol kullanılablir. Geçmiş olsun. Sağlıklı bir gebelik dilerim...

herkese merhaba..
ben 23 haftalık hamileyim.
2 hafta kadar önce bulantı, kusma ve ishalle doktora gittik.
amipli dizanteri olmuştum, 1 gün hastanede yattım, 4 serum kullandım.
ornisid diye bir hap da verdi doktorum..
bugün yine kendimi huzursuz hissediyorum, midemden kötü kokular geliyor ve
daha önce olduğu gibi karnımla midem arası ve sırtım ağrımaya başladı.
dizanteri tekrarlar mı, ne yapmalıyım??

herkese merhaba..
ben 23 haftalık hamileyim.
2 hafta kadar önce bulantı, kusma ve ishalle doktora gittik.
amipli dizanteri olmuştum, 1 gün hastanede yattım, 4 serum kullandım.
ornisid diye bir hap da verdi doktorum..
bugün yine kendimi huzursuz hissediyorum, midemden kötü kokular geliyor ve
daha önce olduğu gibi karnımla midem arası ve sırtım ağrımaya başladı.
dizanteri tekrarlar mı, ne yapmalıyım??

Derhal tedavi aldığınız doktorunuza başvurmalısınız. Çok geçmiş olsun...

30 haftalık gebeyim günde nerdeyse 20 kere ishale çıkıyordum ve amipli dizanteri teşhisiyle dört gün hastanede yattım orda flagly serum ( beş kere) verildi. Eve çıkınca da doktorum ornisid verdi sabah akşam kullanmam için. Ornisidi bir hafta kullanmamı söyledi. Başka bir doktor da bu ilacın Bebeğin kemiklerini etkileyeceğini söyledi. şu anda ishalim yok. Ne yapmam gerektiğini anlamadım. Size sorum bu ilaç bebeğimi etkiler mi? Kullanmalı mıyım? Lütfen bana yardım edin

Merhaba bu konu açılalı çok olmuş ama merak ettiğim bu ilacın bebeğe bir etkisi oldu mu? Şuan sağlıklı mı?

Back
X