Gebelikte aşılar

hulyass

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
1
Kızlar doktorum grip aşısı olmamı önerdi ama bilmiyorum vücuduma da dışarıdan çok müdahale edilsin istemiyorum erken gebelik dönemindeyim siz hangi aşıları yaptırdınız hangi zamanlarda acaba

Tetanoz yaptırdım sadece ama benim doğumum yaza geldi. Kışa gelse gribi de düşünebilirdim.

Kızlar doktorum grip aşısı olmamı önerdi ama bilmiyorum vücuduma da dışarıdan çok müdahale edilsin istemiyorum erken gebelik dönemindeyim siz hangi aşıları yaptırdınız hangi zamanlarda acaba
20.haftada td, 30.haftada tdap aşılarını yaptırdım.
34.haftada da rsv aşısını yaptırcam.

Evet ben de tetenoz olacağım ama grip aşısı olayım mı olmayım mı bilemedim
kış geliyor iyice , hastalık kapsan ağır geçirebilirsin mecbur antibiyotik o bu şu kullanmak durumunda kalabilirsin. grip aşısı olursan yakalansan bile hafif geçirirsin yataklara düşürmez daha konforlu geçirirsin. doktorun da bu yüzden tavsiye ediyor zaten bence doktorunu dinlemelisin , bende olacağım :)

20.haftada td, 30.haftada tdap aşılarını yaptırdım.
34.haftada da rsv aşısını yaptırcam.
Ya bazen önermiyolar ne çocuğa ne anneye aşı yapmayı. Ben tam bilmiyorum bu konuları açıkçası o yüzden soruyorum

kış geliyor iyice , hastalık kapsan ağır geçirebilirsin mecbur antibiyotik o bu şu kullanmak durumunda kalabilirsin. grip aşısı olursan yakalansan bile hafif geçirirsin yataklara düşürmez daha konforlu geçirirsin. doktorun da bu yüzden tavsiye ediyor zaten bence doktorunu dinlemelisin , bende olacağım :)
Evet haklısın ama bazı kesim de hiçbirini önermiyor ne anneye ne doğduğunda bebeğe herhangi bir aşı yaptırmayın kesinlikle diyorlar mesela şeker yüklemesi yaptırmayı ben de düşünmüyorum açıkçası ama aşı konusunda kararsızım

Ya bazen önermiyolar ne çocuğa ne anneye aşı yapmayı. Ben tam bilmiyorum bu konuları açıkçası o yüzden soruyorum
Doktor yaptır diye öneriyorsa yaptırıyorum. İlaç verince de içiyorum. Şeker ilacı verdi mesela içiyorum. Karar sizin tabi.
Kendim aşıya karşı değilim. Hamile kalmadan önce astım aşısı tedavisi görüyordum. Ayda 1 aşı oluyordum. 3 yıl sürecekti. Son yılda hamile kaldım diye tedaviye devam edemedim. Astım aşısının da çok faydasını gördüm. Çok sık hastalanıyordum. Aşı sonrası yılda 1 ya da 2 ye düştü. Hamilelikte de grip vs olmadım. Astım aşılarının faydası diyorum.

26. Haftadasın grıp aşısını eylül ekim gıbı yaplıyor dendı bende tetanozu vurulunca grıp de dıger haftaya yaptırayım dedim. Ve grıp oldum havalar daha soğuk soğumaz ılac da kullanamıyorum suan meyve ılık su limon falan onlarla ıyı olmak ıcın uğraşıyorum bu dönemlerde çok hassas oluyor vücudumuz hemen hasta olan bırı de degılım normalde

Aşı karşıtı olmak mı bilmiyorum ama bazen doktorların gerçekten boşa bir şeyleri vücudumuza yük olarak verdiğinden eminim tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım bu süreçte de gördüm ki her doktor her zaman doğru şeyi yapmıyor

26. Haftadasın grıp aşısını eylül ekim gıbı yaplıyor dendı bende tetanozu vurulunca grıp de dıger haftaya yaptırayım dedim. Ve grıp oldum havalar daha soğuk soğumaz ılac da kullanamıyorum suan meyve ılık su limon falan onlarla ıyı olmak ıcın uğraşıyorum bu dönemlerde çok hassas oluyor vücudumuz hemen hasta olan bırı de degılım normalde
Ben de normalde vücudum çok kuvvetlidir falan ama çok hassaslaştım bu dönemde ister istemez olacağım aşı sanırım ya

Ben de normalde vücudum çok kuvvetlidir falan ama çok hassaslaştım bu dönemde ister istemez olacağım aşı sanırım ya
Ben de ılk olmak ıstemedım tetanoz vuruldum ama grıp olunca ılac bıle ıcemıyorum vücut ekstra hassaslaştı benım de tüp bebek sağlıcakla kucağımıza alalım ınsallah ❤️💐

Yaa inşallah canım Rabbim emeklerimizin karşılığını versin sağ Salim kucağımıza alalım inşallah 🥹❤️

Evet haklısın ama bazı kesim de hiçbirini önermiyor ne anneye ne doğduğunda bebeğe herhangi bir aşı yaptırmayın kesinlikle diyorlar mesela şeker yüklemesi yaptırmayı ben de düşünmüyorum açıkçası ama aşı konusunda kararsızım
O kesimin bilimsel hiç bir dayanağı yok. O kesimde doktor bile yok. Bilime ve doktorunuza güvenin. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın 🙏🏻

Back
X