• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte aşırı derecede sinir stres

Hamurkeresa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2022
264
199
33
Bugünkü ölçümlerde 27+4 haftalik gebeyim,
Yaklasik 1 aydir asiri derecede sinirliyim, öfkeliyim herseyi herkesi kirip dökesim var.
Evde esime , isyerinde is arkadaslarima , aileme , arkadaslarima ...
Kisaca kiminle diyalog halindeysem ufacik birseye takilip öfkeleniyorum sinirleniyorum bagirip cagiriyorum.
Sonra ben ne yapiyorum diye aglamaya basliyorum.
Kendimden korkuyorum.Bebegime birsey olacak diye korkuyorum.
Ruh halleri bebege geciyormus diye okudum biryerlerde.
Bugün doktoruma söyledim. Ya onemsiz birsey cevap vermedi ya da bilgisi dahilinde degildi. sonrasinda da ben unuttum.
Sekerim de var kontrol halindeyim. Bu ofkelenme sinirlilik halleri sekeri de etkiliyormus.
Kisacasi ne yapacagimi bilemedim.
Böyle olan , Olup ta geciren var mi..
Neler yaptiniz benimle paylasin lütfen.. :KK200:

Bugünkü ölçümlerde 27+4 haftalik gebeyim,
Yaklasik 1 aydir asiri derecede sinirliyim, öfkeliyim herseyi herkesi kirip dökesim var.
Evde esime , isyerinde is arkadaslarima , aileme , arkadaslarima ...
Kisaca kiminle diyalog halindeysem ufacik birseye takilip öfkeleniyorum sinirleniyorum bagirip cagiriyorum.
Sonra ben ne yapiyorum diye aglamaya basliyorum.
Kendimden korkuyorum.Bebegime birsey olacak diye korkuyorum.
Ruh halleri bebege geciyormus diye okudum biryerlerde.
Bugün doktoruma söyledim. Ya onemsiz birsey cevap vermedi ya da bilgisi dahilinde degildi. sonrasinda da ben unuttum.
Sekerim de var kontrol halindeyim. Bu ofkelenme sinirlilik halleri sekeri de etkiliyormus.
Kisacasi ne yapacagimi bilemedim.
Böyle olan , Olup ta geciren var mi..
Neler yaptiniz benimle paylasin lütfen.. :KK200:
Hormonlardan dolayı normal .
Arada anı iniş çıkışlarımız olabilir.Öncelikle sana iyi gelen bir spor yapabilirsin .Doktorun öneriyorsa tabi.Yoga ,pilates en güzeli açık havada yürüyüş 😍

Allah yardımcınız olsun. Sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza inşallah.kendinizi mutlu edecek, şımartacak bişeyler yapın sürekli. Bebeğinizi ve kendinizi düşünün sadece. sizden önemli değil hiç bişey unutmayın lütfen

Hormonlardan dolayı normal .
Arada anı iniş çıkışlarımız olabilir.Öncelikle sana iyi gelen bir spor yapabilirsin .Doktorun öneriyorsa tabi.Yoga ,pilates en güzeli açık havada yürüyüş 😍
Ben de oyle diyorum fakat hallerim korkutuyor.
Sporu kesin sormam gerek aksamlari kitap okuyarak hicbirsey dusunmemeye calisiyorum sonrasinda kendimi esimin karsisinda dikilmiş parmak salliyor halde buluyorum...

Allah yardımcınız olsun. Sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza inşallah.kendinizi mutlu edecek, şımartacak bişeyler yapın sürekli. Bebeğinizi ve kendinizi düşünün sadece. sizden önemli değil hiç bişey unutmayın lütfen
Amin , Cok teşekkür ederim.
Sizi okurken bile gözlerim doldu.

Ben de oyle diyorum fakat hallerim korkutuyor.
Sporu kesin sormam gerek aksamlari kitap okuyarak hicbirsey dusunmemeye calisiyorum sonrasinda kendimi esimin karsisinda dikilmiş parmak salliyor halde buluyorum...
Spor olmasa bile .15 dk yürüyüş bile çok iyi gelir.Stres geldiği an at dışarı kendini .😍
Ilık duş. Lavanta yağı. Bunlarda bedeni gevşetiyor.
Muz,ceviz,bir parça sağlıklı çikolata hem midemize hem ruhumuza iyi geliyor.

Amin , Cok teşekkür ederim.
Sizi okurken bile gözlerim doldu.
Kıyamam ya. Senin tüm bu hallerin hamilelikten. Şöyle düşün içinde bir mucize var ve sen bu mucizeyi bi kaç ay sonra kollarının arasına alıcaksın inşallah. O yüzden hamileliğin tadını çıkart. Aklına canını sıkıcak bişey mi geldi hemen kendi kendine de ki. Şimdi seni düşünmiycem sonra gel de ve hemen bebeğinle ilgili yapacagın şeyleri hayal etmeye başla. Hatta yaz. Bana da bazen yazmak çok iyi gelir. Klasık müzik dinlemeye çalış gerçekten bi tık sakinleştirici özelliği mevcut tecrübeyle sabit😉

Spor olmasa bile .15 dk yürüyüş bile çok iyi gelir.Stres geldiği an at dışarı kendini .😍
Ilık duş. Lavanta yağı. Bunlarda bedeni gevşetiyor.
Muz,ceviz,bir parça sağlıklı çikolata hem midemize hem ruhumuza iyi geliyor.

Kıyamam ya. Senin tüm bu hallerin hamilelikten. Şöyle düşün içinde bir mucize var ve sen bu mucizeyi bi kaç ay sonra kollarının arasına alıcaksın inşallah. O yüzden hamileliğin tadını çıkart. Aklına canını sıkıcak bişey mi geldi hemen kendi kendine de ki. Şimdi seni düşünmiycem sonra gel de ve hemen bebeğinle ilgili yapacagın şeyleri hayal etmeye başla. Hatta yaz. Bana da bazen yazmak çok iyi gelir. Klasık müzik dinlemeye çalış gerçekten bi tık sakinleştirici özelliği mevcut tecrübeyle sabit😉

Ne güzel şeyler yazmissiniz.
Bir haftadir çok iyiydim ama süpürüyormusum hali altina.
Dün işi birakma derecesine geldim kendimden korktum.
Hayirlisiyla dogursam 🙏

Back
X