Gebelikte aşırı öksürük

Yasmnn__

{Meleğimm}
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2016
760
1.061
63
Yardıma ihtiyacım var kızlar 5+5 im aşırı şiddetli öksürük var ve burun akıntısı ama gece bu öksürük beni zerre uyutmadı cok kötücboğazım ağrıyor ne iyi gelir lütfen bilen varsa yardımcı olun :( ilaç da kullanamıyorum bugün doktoruma gidecegim acaba ilaç yazar mı ki?

Yardıma ihtiyacım var kızlar 5+5 im aşırı şiddetli öksürük var ve burun akıntısı ama gece bu öksürük beni zerre uyutmadı cok kötücboğazım ağrıyor ne iyi gelir lütfen bilen varsa yardımcı olun :KK43: ilaç da kullanamıyorum bugün doktoruma gidecegim acaba ilaç yazar mı ki?
Hamilesiniz, kimseden bitkisel de olsa yardım istemeyin. Zaten forum kurallarında da yasak olduğu yazıyor.
Geçmiş olsun.

Yardıma ihtiyacım var kızlar 5+5 im aşırı şiddetli öksürük var ve burun akıntısı ama gece bu öksürük beni zerre uyutmadı cok kötücboğazım ağrıyor ne iyi gelir lütfen bilen varsa yardımcı olun :KK43: ilaç da kullanamıyorum bugün doktoruma gidecegim acaba ilaç yazar mı ki?
Öncelikle geçmiş olsun.
Hamilelikte ilaç kullanılmaz diye birşey yok.
Dr bu konuda size yardımcı olacaktır.
Fakat asla kullanmamazlık yapmayın.
Zaten zararlı olan birşeyi doktor vermez.

Canım aynı şey bana da oldu, ilk öğrendiğimden sonra şiddetli Boğaz ağrısı ve öksürük. Doktora gittim, sadece bitkisel pastil ve ılık ıhlamurla bir hafta sıktım dişimi. Yapılacak çok bir şey Yok maalesef. Ben de ekstradan hapşuruk da olmuştu. Hala da hapşurmalar devam ediyor.

Geçmiş olsun. Göğüs hastalıkları uzmanına gidin hamile olduğunuzu da belirtin. Verdiği ilaçları kendi jinokoloğunuza iletin gerçi zaten göğüs doktoru gebeliginize göre ilaç verecektir ama siz yine de kendi doktorunuza ilaç isimlerini verin. O da onay verince ilerlemeden kullanın. Bronşite çevirirse daha fena olur. Hemen önlem alın derim. Onun dışında ballı ılık su için bol bol.

Tuzlu su gargarası demiş bir arkadas.ekstradan buhar..bir kaseye sıcak su ve taze nane koysaniz yüzünüzü yaklaştırıp havlu ile örtün başınızı bir süre.kendinizi zorlamadan bir kaç defa tekrar edin.Buharda da nane sıkıntı olur mu bilmiyorum ama bende ise yarıyor

Hamileliğim ilk aylarında bende de feci bir boğaz enfeksiyonu oldu, öyle ki öksürdüğüm zaman kulaklarıma vuran basıncın ağrısından acillik oldum. Doktor hamilelerin kullanabileceği bir ağrı kesici ve pastil yazmıştı. Öyle her pastili şeker gibi kullanamazsınız dikkat edin. Doktor önermeden hiçbir şey kullanmayın. Evde elmalı, karabiberli, ıhlamur yapıyordum, hafif soğuyunca da bal ekliyordum iyi geliyordu. Zaten doktora gidecekmişsiniz, aklınızdaki bitkisel şeyleri de mutlaka danışın doktorunuza. Geçmiş olsun.

doktorun teshis koymasi lazim,
bana faranjit baslangici demisti, simdi dusuk etkili ilac kullanip iyilestirelim, yoksa ilerlerse sorun olabilir demisti, bir kutu ilac kullanmistim.

yine hamileligimde bazi kriz anlarinda astim ilaci da kullandim oksuruk sebebi ile.

doktora danismalisiniz, gogus hastaliklarina gidebilirsiniz kronikse sorununuz, degilse normal kulak burun bogaza gideceksiniz. Bu doktorun yazdigi ilaci kadin dogum doktorunuza danisip oyle kullanirsiniz.

Back
X