• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelikte ayak şişmesi

klmasm

sağlıkla gel canım kızım.
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
552
1
96
Antalya
27.haftamdayım.ayaklarım şişiyor.topuklarıma basamıyorum.sizde de oluyormu.nasıl başaçıkıyorsunuz

Bendede oluyor özellikle bileklerim davul gibi oluyor.Tek çaresi ayaklarının altına yastık koyup bir müddet uzanmak ama ben çalışıyorum masabaşı ama ayaklar hep yer seviyesinde eve gelincede evde işler oluyor pek öyle ayakalrımı uzatıp dinlenmeye vaktim yok.Dr uma ilk söylediğimde albüm için test yaptı test temiz çıktı ama ayaklarım hep şiş.

evet tek çaresi ayaklarını uzatmak. bi saat ayaklarım aşağıda kalsın hemen bileklerim şişiyor. gerçi senin biraz erken başlamış. benim 33 üncü haftadan itibaren başladı şişmeye.

valla bende 28. haftamdayım benimde ayaklarım şiş arı geceleri uyurken ayaklarıma kramp giriyor şu krampların bi çaresiyokmu

valla bende 28. haftamdayım benimde ayaklarım şiş arı geceleri uyurken ayaklarıma kramp giriyor şu krampların bi çaresiyokmu

canim kramplar icin magnezyum veriyo doktorlar bi sor istersen..
bende arada oluyo gun asiri kullaniyorum ben...

evet bende de kramplar oluyodu magnezyum içiyorum.şimdi hiç kramp girmiyor.sadece şişlik sinirimi bozuyorrr.soğuksuya koydum şimdi ayaklarımı..

ayak şişliğine soğuk su ii geliyor dr.um söylemişti, aşağıdan yukarıya doğru duşu tutarsanız rahatlıyo bide parmak ucunda yükselip yürümekte rahatlatıyor
kramplar içinde bol muz ama kabızlığa dikkat kızlarr

Kramplara muz iyi geliyormuş. Bir arkadaşım söyledi, kramp girdiği anda eşinden muz getirmesini istiyormuş. Ona çok iyi gelmiş. yerimseniben

kramplara magnezyumm yazıo dr bı danısın ıstersenızz muzz ve kalsıyumm peynır yogurt sut tuketırsenızde olmuo.. bende 31+2 yımm hıc kramp yasamadım henuzzz..ılacta kullanmıyorum hem.. ayaklarımda hafıf bı sıslık varr masaj yapıo esımm uzatıncaa bıraz hafıflıo son aylardayımmm bukadar olması normall ama asırı bı sısme varsaa o tehlıkelı..hepınıze gusel hamıslıkler dılıyorm

benimde son 2 haftadır ayaklarımda ve bileklerimde şişlik var.
hiçbir ayakkabım olmuyor:49:
doktor bu normal yapılacak bişey yok bunun için ilaç falan kullanılmaz dıyor.

benim bayaa şişiyordu doktorum yatarken bacaklarının arasına yastık al dedi.ozmanden beri şükür hiç şişmedi ayaklarım

bende de şişmeler oluyor zaman zaman, tek çaresi dinlendirmek.
küçük bir tavsiye, eğer hamilelikten önce topuklu ayakkabı kullananınız varsa sakın direk düz taban kullanmaya başlamayın. düz olan ama kalın tabanlı olan terlik ya da ayakkabılardan kullanın. direk yerle yeksan olan düz tabanlardan olmasın. 'aman belin ağrır, aman bebek rahatsız olur' diyenler sayesinde direk düz tabana geçiş yaptığım için duruş bozukluğundan ayak parmaklarım incidi benim. ortopedi dr.unun verdiği ilaç içime sinmediği için kullanmadım ama kullansaydım 8 aylık bebeğimi kaybedecektim (kadın doğum dr. um söyledi). hafife almayın ve sadece dinlenin kızlar.

benim de son 1-2 haftadır elimde ve ayaklarımda aşırı şişmeler oluyor sabah kalktığımda ayaklarımın üzerine basamıyorum ellerimi kapatamıyorum sağlık ocağındaki ebem yediğim tuz miktaını azaltmamı söyledi gerçektende farkettim tuzu seviyorum herşeye koyardım eşim de hep kızardı çok tuzlu yiyorum diye bende çaresiz azalttım ve çok faydasını gördüm tamamen kesmedim sadece çok az tuzlu yiyorum bu bile o kadar farketti ki artık hiç şişme olmuyor :) çok şükür bir de ayaklarınızı çok sallandırmayın çok ayakta durmayın bağdaş kurup oturun hem doğum kaslarına da iyi geliyormuş doktorum söyledi bebeişler için herşeye katlanıcaz artık...

benimde ayaklarım ve ellerim şişti kızlar geceleride kramp giriyor çok ağrı yapıyor ayaklarıma ama dediğiniz gibi bi doktoruma danışayımda oyle alıyım magnezyumu ,ayrıca verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekür ederim..

benim şişliklerim 23 haftalıkken başladı.ben bursa da oturuyorum balıkesire eşimin ailesinin yanına gittik.ertesi gün şişmeye başladı.sıcaklardan dedim ama bir tartıldım 10 günde 4 kilo almışım tabii kilo değil şiş.hemen doktora gittim.çünkü erken şişmeye başladı.doktor sıcaklardan dedi tuzu azalt dedi ama ben zaten hep az tuzlu yerdim.yapılan testler temiz çıktı.şimdi eskişehirde kendi ailemin yanındayım dışarı çıkınca hava sıcaksa şişiyor.yürümek zor oluyor.kardeşiminde düğünü var nasıl ayakkabı bulcam bilmiyorum.her halde terlikle gezicem::)))

Ben de aynı Haftadayim. Sabahları uyandığımda özellikle ayaklarımın üstüne basamıyorum. Uzun süre oturmamak uzun süre ayakta kalmamak gerekiyormuş. Ayaklarınızı yukarda tutacak sekilde uzanın akşamları.
Bir de magnezyum cok ise yarıyor. Dr unuza danışın versin .

benim ayaklarım 6. aydan beri şiş :( çalışamaz ahle geldim hatta o zaman şu an 30. haftamdayım.. neler denedim de in medi. tek çözüm ayaklarınızı kanepenin üzerine koyun öyle uyuyun geceleri sabaha inmiş oluyo neredeyse.

Back
X